Påskefrokost retter – inspiration og opskrifter til påsken
Jeg elsker når en højtid fejres med et brag af et frokostbord med skøn påskemad. Jeg er særligt vild med påskefrokost, fordi den bugner af fisk, skaldyr, æg og de lidt lettere retter, der bare smager SÅ godt. Såsom fiskefilet med remoulade, stenbiderrogn, laks med hytteost og dildcreme, smilende æg og rejer, kyllingesalat, oste og så videre … Der er tonsvis af lækre retter at vælge imellem og et klassisk påskefrokost bord byder på mange af dem.
Her på siden har jeg samlet lidt inspiration på påskemad til påskefrokoster, som du kan bruge, hvad enten du selv skal afholde påskefrokost eller skal til en i påsken, hvor du skal have en ret eller to med.
Hvad spiser man til påskefrokost? Få mine bedste påskefrokost retter og ideer!
Påskefrokost er en rigtig god anledning til at samles om bordet med familie og venner. Det er selvfølgelig påsken der fejres, men man behøver næppe være religiøs for at nyde lækker mad i godt selskab.
Til påskefrokost spiser man generelt forårsretter, som er lette. Det er både kolde og lune retter, retter med fisk og uden fisk, og så er der selvfølgelig serveringer med lam som passer ind i påsketemaet, mens æg til påskefrokost også er et must.
Inspiration til påskebordet
Det er umiddelbart simpelt at lave et påskebord med skønne retter – så snart man har valgt, hvilke opskrifter man vil lave!
Da der er et væld af retter at vælge imellem, har jeg her lavet en samling af en masse inspirerende forslag og nemme retter til en klassisk dansk påskefrokost. Der er det hele – også desserter.
For nemheds skyld har jeg inddelt indlægget her i kategorier, så du kan finde den inspiration du mangler – hvad enten du har brug for en opskrift på en kold eller lun ret, bagværk eller en påskefrokost dessert.
De kolde retter
De kolde retter er gerne pålægssalater, retter med fisk og æg i alle udformninger. Det kolde bord er meget traditionelt og dansk, og du kan servere de skønne retter her nedenfor eller bruge dem som inspiration.
De lune retter
Mange af de lune retter består af kylling eller lam. Det kan også være tarteletter, en skøn forårskylling, frikassé med kylling eller lam. En tærte er også helt vidunderlig at servere som et lunt indslag på påskebordet:
Bagværk og tilbehør
En påskefrokost består af mange pålægssalater, og derfor er brød uundværligt – både rugbrød og franskbrød. Her har jeg samlet de brød, som jeg selv altid bager. Du finder også et par gode bud på grønne salater.
Dessert og søde sager
En lækker frokost skal selvfølgelig sluttes af med et sødt punktum:
Opskrifter til en skøn påskefrokost menu
Du får her 2 forskellige forslag til hvordan en påskefrokost menu kan strikkes sammen – enten klassisk og traditionel eller moderne.
Klassisk påskefrokost menu
Den klassiske påskefrokost menu består af en masse kolde retter, lune retter og stakkevis af rugbrød. Det er det overvældende frokostbord, som vi kender det fra de dejlige højtider. Spækket med masser af æg, fisk, rejer og pålægssalater som fx kyllingesalat, hønsesalat og æggesalat. Opskrifter på alle førnævnte kan du finde længere oppe, hvor du kan sammensætte på kryds og tværs.
Moderne påskefrokost menu
En påskefrokost kan også være mere moderne ved at opstille den med forret, hovedret og dessert. Her kommer mit take på den perfekte påskefrokost/middag, som jeg ville servere den for mine gæster:
- Forret med stenbiderrogn: Fx blinis eller hvide asparges med stenbiderrogn, hakkede æg og surdejsbrød til.
- Hovedret: Panerede lammekroner med en frisk grøn salat, fx aspargessalat med dild eller små, kogte kartofler vendt med urter.
- Dessert: Rabarbertrifli eller rabarber crumble.