Annonce

Varmrøget laksesalat

laksesalat med varmrøget laks

Her kommer en nem og lækker opskrift på varmrøget laksesalat, som kommer til at tage sig FANTASTISK ud som en forret fx til nytår, til påskefrokost eller som en del af en fisketapas. 

Opskriften er på en nem laksesalat med varmrøget laks, hvor man sådan set bare blander laks, creme fraiche, agurk og krydderurter. Og med krydderurter mener jeg selvfølgelig især dild – for der er næppe noget bedre match til laks!

En lækker varmrøget laksesalat til rugbrød

Jeg serverer gerne hjemmelavet laksesalat kold sammen med rugbrød – enten anrettet på små rugbrødsbidder eller bare i en skål på bordet med skiver af rugbrød til. Hvis du gerne vil servere laksesalat som forret, så er det dog rigtig fint at anrette det på mindre skiver rugbrød. 

I den her opskrift bruger jeg en rund form til at udstikke rugbrød og kommer så laksesalaten ovenpå. Når man stikker rugbrødet ud, giver det nemlig et andet udtryk. Du kan også bare skære rugbrødet i firkanter eller i trekanter. 

Laksesalat med varmrøget laks er også rigtig dejligt med flute til, og laks egner sig i det hele taget bare rigtig godt som forret. Du finder mange flere forretter med laks på min blog.  

Nem opskrift på hjemmelavet laksesalat med varmrøget laks

Varmrøget laksesalat er utrolig nemt at lave. Køb en god varmrøget laks hos fiskehandleren, tag skindet af den, og bland fisken med dressing bestående af creme fraiche, fintsnittet agurk og krydderurter. Jeg bruger de oplagte klassikere dild og purløg og pynter desuden med frisk dild. Sørg også for at smage din hjemmelavet laksesalat til med citron og peber. 

Laksesalaten serveres kold, og smager bedst samme dag, som den er lavet. Du kan godt lave den et par timer i forvejen og stille den i køleskabet, men den er allerbedst helt frisk.  

laksesalat med varmrøget laks

Varmrøget laksesalat

Nem og lækker opskrift på varmrøget laksesalat med creme fraiche. Hjemmelavet laksesalat med varmrøget laks smager skønt!
4,43 fra 7 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

Varmrøget laksesalat

  • 150 g varmrøget laks
  • 50 g creme fraiche 18 %
  • ¼ bundt dild
  • 0,5 bundt purløg
  • 30 g agurk
  • 1 stk citron
  • friskkværnet peber

Desuden

Fremgangsmåde

  • Tag skindet af den varmrøgede laks og bland det sammen med creme fraiche, finthakket dild, finthakket purløg, finthakket agurk og smag til med citron og peber.
  • Udstik rugbrødet i små runde former og rist dem enten på panden eller på en brødrister.
  • Anret rugbrød på et fad med den varmrøget laksesalat og friskplukket dild.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Sådan laver du den bedste dressing til den varmrøget laksesalat

Ingen varmrøget laksesalat uden en god dressing til. Jeg blander en simpel dressing af creme fraiche, agurk, krydderurter og citron, og sammen med laksen giver det en lækker, frisk smag. Dressing til sådan en nem laksesalat behøver nemlig ikke indeholde mange ingredienser, da laksen i forvejen er spækket med smag. 

Hvis du er vildt med varmrøget laks, vil du måske også synes om en portion varmrøget laks med rygeostcreme, som også er dejlig til forret. Det samme er disse vandbakkelse med laksemousse.

varmrøget laksesalat på rugbrød til forret
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments