
Sidste fredag, delte jeg opskriften på en lækker og snasket burger med gedeost. Denne fredag, står den i pizzaens tegn. Hvis du spørger mig, så går man altså aldrig galt i byen med en lækker pizza med gorgonzola. Både den man køber hos det lokale pizzaria, men i allerhøjeste grad, også den hjemmelavet variant. Allerhelst sidstnævnte, hvis jeg har tiden til det. Fordi så kan jeg sammesætte min helt egen pizza, med lige præcis det fyld jeg elsker.
Selvom pizza nu smager skønt, året rundt – ja, så er det slet ingen skam at spise sådan en sag her til aftensmad i de kolde vintermåneder. Sådan rigtig comfort-food på kolde dage, uhm.. Jeg siger ihvertfald ikke nej tak, til en hjemmelavet pizza. Og nu heller ikke hvis jeg skal lave den selv. Haha.
Hjemmelavet pizza med gorgonzola, trøffel og chorizo
Når vi kommer til fyldet, kan der være delte meninger. Skal det være et bjerg af pizzatoppings eller få, simple ingredienser? Skal det være med eller uden kød? Hvilken ost skal vi bruge? Skal tomaterne på friske eller bages med? Osv, osv, osv… Nogle kombinationer, er bare gode – sådan er det bare.
Men i dag har jeg bevæget mig ud, en lidt anderledes topping, men særdeles vellykket. Du har måske gættet det? Det er gorgonzola, jeg skriver om.
Denne skønne pizza med chorizo og gorgonzola overrasker positivt. For kombinationen af en god hjemmelavet tomatsauce, chorizo, svampecreme og gorgonzola passer bare perfekt sammen. Og med den sprøde pizzabund, smeltede ost og et glad rødvin til, så er den hjemme. Måske du studser lidt over blå ost, altså gorgonzolaen. Men du må prøve det – det smager virkelig godt. Jeg kan ikke selv lide det alene, men når det bliver varmet op er smagen helt anderledes og lækker.
TIP: Hvis du er på udkig efter en pizzabund med fuldkorn, kan du følge min opskrift lige her.

Hjemmelavet pizza med chorizo til aftensmad
Dejen til en god hjemmelavet pizza, skal spille! Pizzadejen her, er den gode klassiske hvide bund lavet med hvede- og durummel. En hurtig og nem dej at slå sammen, hvor hævetiden ikke er den længste.
Toppingen på denne pizza er delvist inspireret af svampesæsonen. Jeg var nemlig tilbage i september på svampejagt, og fandt nogle sorte trompetsvampe. Disse har jeg stegt af på en pande i smør, og derefter blendet dem med trøffelolie og salt. Av, min arm – det smagte godt! Du behøver ikke bruge trompetsvampe, men de har en virkelig god smag som giver prikken over i’et (bogstavligt talt) i pizzaen. En anden kombination af ingredienser, jeg elsker kommer godt til udtryk i min opskrift på hvid pizza. Her har jeg også er toppet med de lækre svampe. Er du mere til en pizza med Serrano skinke, kan du finde sådan en lige her.
Få opskriften på hjemmelavet pizza med gorgonzola og chorizo her:

Pizza med gorgonzola
Ingredienser
Pizzadej
- 25 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 1 spsk olivenolie*
- 200 g durumhvedemel
- 250 g hvedemel
- 1 spsk salt
Tomatsauce
- 1 portion tomatsauce
Trøffelcreme
- 150 g trompetsvampe (el. andre svampe fra trompet-familien)
- 2 spsk smør
- 2 spsk trøffelolie
- 1 tsk salt
- citronsaft
Fyld
- 100 g chorizo
- 80 g gorgonzola
Fremgangsmåde
Pizzabund
- Opløs gær i vandet.
- Tilsæt olie, salt og durummel – rør godt, og tilsæt herefter hvedemel lidt efter lidt mens du ælter godt til alt mel er absorberet og dejen er glat.
- Lad dejen hæve tildækket en time, ved stuetemperatur. Klargør imens tomatsauce og fyld.
Trøffelcreme
- Steg svampe af i olie eller smør i ca. 5 minutter.
- Tag dem af panden og lad dem lige afkøle en smule.
- Kom dem i en blender. Blend med trøffelolie – tilsæt lidt vand, hvis den ikke vil blende og smag til med salt samt en smule citronsaft.
Fyld
- Drys mel på bordet og rul dejen til 2 pizzaer, gerne så tynde som muligt.
- Bageplader beklædes med bagepapir og pizzabundende lægges herpå.
- Smør bundene med tomatsauce. Fordel chorizo, gorgonzola og bag pizzaerne nederst i ovnen med over-undervarme ved 250 grader, evt. på et bagestål, hvis du har.
- Bages i 15 minutter til bunden er sprød. Ca. 10 minutter med bagestål.
- Top med svampecreme, flagesalt og lidt olivenolie.
- Velbekomme.

