Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Anledning
      • Gæstemad
      • Tapas
      • Brunch
      • Nytår
      • Jul
      • Påske
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter

Hvid pizza med kartoffel, rødløg og trompetsvampe

Gå til opskrift Udskriv
hvid pizza - pizza bianco opskrift

Her ser du en hvid pizza med kartoffel – eller pizza bianca om man vil. Man går bare aldrig galt i byen med sådan en pizza her på en fredag, vel? Jeg kørte en tur på landet i går, for at trække lidt frisk luft. Jeg smuttede i skoven for at se om jeg kunne finde nogle gode svampe til denne pizza bianca, om jeg har haft på nethinden de sidste par døgn.

Tip! Jeg har forresten lavet en svampeguide over spiselige svampe, hvis nu du vil prøve at gå på opdagelse og finde dine egne.

Mit pizzafyld blev fuldendt og jeg fik mig en skøn aftensmad. Du behøver ikke bruge trompetsvampe – kantareller kan også bruges. Men de sorte svampe har bare en virkelig god smag som (bogstavelig talt) giver prikken over i’et i pizzaen 😉

Hvad er en hvid pizza?

Man kalder det for en hvid pizza, fordi bunden og pizzaen er hvid. En hvid pizza er altså uden tomat, som vi ellers ofte smøre på pizzadejen inden den bages. Men når man snakker om en hvid pizza er den smurt med enten mascarpone, creme fraiche eller ricotta. Alle mejeriprodukter der er hvide – og dermed bliver pizzaen med hvid bund.

En hvid pizza består af en god hjemmelavet pizzadej, olivenolie, hvidløg, ost, salt og nogle gange charcuteri, grøntsager eller bladgrønt, som fx spinat, rucola, tomat og/eller friske krydderurter. 

Klassisk hvid pizza med mascarpone og kartofler

Pizzadejen er den gode klassiske, hvide bund, lavet med en god hvedemel af god kvalitet. Opskriften er super nem at gå til, og det er den samme pizzabund jeg altid bruger til mine pizzaer. Dejen er hurtig og nem dej at slå sammen, hvor hævetiden er den længste. Men det er tiden værd!

På min pizzabund smører jeg først med mascarpone og derefter lægger jeg ellers tynde skiver af kartofler. Topper med lidt forstegte svampe – her har jeg brugt sorte trompetsvampe, men kantareller eller østershatte vil også være lækkert. God bagelyst!

Læs også: Vil du inspireres til flere pizzaer, og måske endnu en hvid pizza variant så kan du kigge forbi opskriften på min pizza med squash, rygeost og urter, som er lidt anderledes, og meget velsmagende. Rygeosten giver en dejlig mild smag, der er perfekt med den friske squash og sprøde bund.

Hvid pizza med kartofler og svampe

God opskrift på en hjemmelavet pizza Bianca

Man kan også hvid pizza for en pizza bianco/bianca – det er et navn for en gruppe af pizzaer, som altså er hvid pizza.

Denne hvide pizza er blevet en top tre over mine yndlingspizzaer. Smagkombination af kartofler, sorte trompetsvampe, rødløg og rosmarin er bare virkelig god! Og nu hvor vi er ved skønne pizzaopskrifter, så er denne fuldkornspizza også er skøn pizza, blot med en grovere pizzabund. Pizzaen er med en hjemmelavet pizzasauce, og så har jeg toppet med friske tomater, basilikum og pesto.

Hvis du er vild med kombinationen af en hvid pizzabund med mascarpone og kartoffel, så skal du næsten prøve min opskrift på pita pizza. De er super nemme og en hurtig måde at få pizza på. Se også alle mine andre pizzaopskrifter for mere inspiration.

Opskrift på hvid pizza med kartoffel får du her:

Reklamelinks er markeret med*
Klassisk hvid pizza med mascarpone og kartofler

Hvid pizza med kartofler og svampe

Hvid pizza med kartoffel – eller pizza bianca om man vil – her får du en fantastisk sprød pizza med en hvid bund.
5 fra 3 stemmer
Antal: 2 pizzaer
Forberedelse1 t 15 min
Tilberedelse15 min
I alt1 t 30 min

Ingredienser

Bund

  • 25 g gær
  • 300 ml vand
  • 15 g olivenolie*
  • 1 tsk flagesalt*
  • 450 g Tipo 00 hvedemel

Fyld

  • 200 g kartofler
  • 2 stk rødløg
  • 150 g trompetsvampe
  • 150 g mascarpone
  • 1 kviste rosmarin
  • ¼ tsk flagesalt*

Køkkenudstyr

  • Røremaskine*
  • Bagestål*

Noter

TIP: Smager også dejligt kold, og er perfekt til madpakken.

Fremgangsmåde

Bund

  • Opløs gær i lunkent vand. Tilsæt olie, salt og durummel – rør godt, og tilsæt herefter hvedemel lidt efter lidt mens du ælter godt til alt mel er absorberet og dejen er glat. Lad dejen hæve tildækket en time, ved stuetemperatur. Klargør imens fyldet.

Fyld

  • Skrub kartoflerne rene og skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Skær løg i tynde ringe.
  • Fjern evt. jordrester fra svampe og steg dem af på en pande i et par minutter i lidt olie. Stil til side.

Afbagning

  • Det er forskelligt hvordan jeg bager mine pizzaer – nogle gange i min pizzaovn, andre gange i almindelig ovn med bagestål. Så se fyldet som inspiration og brug den afbagningsmetode som du foretrækker.
  • Drys mel på bordet og rul dejen til 2 pizzaer, gerne så tynde som muligt.
  • Beklæd to bageplader med bagepapir og læg pizzabundende på. Smør bundene med mascarpone. Fordel kartoffel, rødløg og stegte svampe på. Pluk rosmarinkvisten og drys på.
  • Bag pizzaerne nederst i ovnen med over-undervarme ved 250 grader, gerne på et bagestål, hvis du har. Bag pizzaerne i 10-15 minutter til bunden er sprød, Ca. 10 minutter med bagestål. Men hold øje med pizzaerne, da ovne arter sig forskelligt.
  • Top med lidt olivenolie og flagesalt.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes
Klassisk hvid pizza med mascarpone og kartofler
Kategorier - Aftensmad
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Pastasalat med pesto og mozzarella

Pastasalat med pesto, tomater og mozzarella

Original spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

Tortellini

Tortellini med bacon og ærter i flødesauce

svampebygotto med gulerødder

Cremet bygotto med svampe og ristede gulerødder i kaffegrums

Pasta pomodoro opskrift

Pasta pomodoro med burrata

Foccacia brød med soltørrede tomater

Foccacia brød med rosmarin

pasta med stegte peberfrugter og burrata

Pasta med stegte peberfrugter og burrata

Burrata med tomat til forret

Burrata med tomat og grøn urteolie

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Aug 19

Open
Æltefrie boller med surdej = boller du kan lave overalt 💛⁠
⁠
Du finder en udførlig gennemgang (MED BILLEDER) af hvert trin på hjemmesiden, og via link i bio 💡⁠
⁠
De her surdejsboller kan derfor laves hos din mor, i dit sommerhus eller måske hos en veninde der ikke har en røremaskine 🙌🏼⁠
⁠
Du skal blot bruge en skål/bøtte, dine bare hænder, mel, vand, surdej og salt 🧡⁠
⁠
Hyg dig med den og hav en fantastisk weekend 🥰⁠
⁠
Knus Maria 🤎⁠
⁠
⁠
#surdejsboller #surdej #opskriftmedsurdej #udenmaskine⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 17

Open
Onsdagspasta denne uge er verdens nemmeste pasta med svampe og fløde! 🤍💚💛🤎⁠
⁠
⏲ 15 min⁠!⁠
⁠
📋⁠
15 g olivenolie (1 spsk)⁠
25 g shitaki svampe⁠
25 g østershatte⁠
250 ml fløde⁠
salt og friskkværnet peber⁠
1 stk citron⁠
300 g frisk pasta⁠
50 g frisk spinat⁠
⁠
🥣⁠
- Pluk svampene i grove stykker.⁠
- Varm en mellemstor pande på højeste blus med lidt olivenolie. - ⁠
- Tilsæt svampe, steg dem flot gyldne i ca. 1-2 min.⁠
- Tilsæt ½ dl vand og fløden.⁠
- Kog det hele i sammen i 2-3 minutter. ⁠
- Smag til med salt, peber og citronsaft.⁠
- Bring en stor gryde med vand i kog med en god håndfuld salt i.⁠
- Kog pastaen i ca. 3 minutter. ⁠
- Flyt pastaen med en lille smule af kogevandet over i panden. ⁠
- Tilsæt den friskskyllede spinat og vend det hele sammen.⁠
⁠
Riv evt. lidt trøffel på toppen hvis du lyster. Friskrevet parmesan er også skønt! Hvis du har lidt trøffelolie kan du også dryppe et par dråber på retten.⁠
⁠
⁠
#onsdagspasta #pasta #ugepasta #pastamedfløde #pastamedspinat #pastamedsvampe #ugenspasta #flødepasta⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 15

Open
Galette med stikkelsbær er noget nemt, noget lækkert, og noget du helt klart skal prøve! ❣️⁠
⁠
Det er en af de opskrifter som imponerer, fordi vi ikke ser den hver gang vi inviteres til kagebord. Desuden er den en fantastisk anvendelse af stikkelsbær 🙊⁠
⁠
Galette er blevet en af de opskrifter, som jeg lige så stille har delt med jer. Jeg elsker det, og håber at I kan lide de nemme lave tærter som ikke kræver tærtefad! 📋⁠
⁠
Jeg har nu fire, denne søde med stikkelsbær og tre salte; en med squash, en med tomat og en med gedeost⁠
- Hvilken vil du helst prøve❓⁠
⁠
Se dem alle på hjemmesiden, og find den søde med stikkelsbær via link i bio 🤍⁠
⁠
#galette #stikkelsbær #galetteopskrift #opskriftmedstikkelsbær⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 14

Open
MADPLAN UGE 33 er nu ude 🦩⁠
⁠
Her får du lige ugens madplan!⁠
⁠
Denne uge kan du glæde dig til⁠:⁠
🍗 Kylling souvlaki med ovnkartofler og urtecreme og salat⁠
🐟 Salat med varmrøget laks og hytteost⁠
🥔 Fyldt kyllingebryst med bagt kartoffel⁠
🍅 Pasta med bagte tomater og burrata⁠
🐠 Ceviche med torsk og avocado og lynstegt aspargesbroccoli⁠
💚 Pasta med rucolacreme⁠
♻️ Som altid er søndag reste-dag hvor ugens overskud af råvare anvendes for at undgå spild 🥰⁠
⁠
Snacken er en muffin med chokoladestykker mmmmm⁠
⁠
⁠Find den via link i bio eller på marialottes.dk 🤍⁠
⁠
#madplan #hverdagsmad #madplanuge33 #uge33madplan #madplaner #marialottes #inspirationtilmadplan #ugenmadplan #nemmemadplaner #gratismadplaner #gratismadplan #nemmadplan #madinspiration

marialottes

View

Aug 12

Open
Opskrift på nemme hjemmelavet knækbrød 🧡 ⁠
⁠
KUN 15 minutter – så lad os komme i gang! ⁠
HUSK at du kan gemme opskriften med den lille fane⁠ i højre hjørne under billedet. ⁠
⁠
60 g havregryn⁠
60 g hørfrø⁠
60 g sesam⁠
60 g solsikkekerner⁠
10 g flagesalt⁠
80 g olivenolie⁠
200 ml vand⁠
180 g fuldkorns speltmel⁠
50 g hvedemel⁠
⁠
🧡 Tænd ovn på 200° varmluft.⁠
🧡 Bland havregryn, hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner, salt, olie og vand sammen.⁠
🧡 Tilsæt fuldkornsmel til dejen samler sig, dernæst hvedemel.⁠
🧡 Rul dejen ud mellem to stykker papir, med en kagerulle, i ønsket tykkelse og skær dine knækbrød ud i den ønskede form. ⁠
🧡 Bag knækbrødene i ca. 15-20 minutter. ⁠
🧡 Lad dem afkøle af på en bagerist.⁠
⁠
På hjemmesiden, kan du desuden finde alle de andre opskrifter på knækbrød som jeg har lagt ved i dette opslag!⁠
⁠
⁠
#knækbrød #danskmad #opskriftpåknækbrød #hjemmelavet⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 10

Open
ONSDAGSPASTA: I dag deler jeg opskriften på en PASTA MED FLØDEOST 😍⁠
⁠
📋 Du skal bruge følgende: ⁠
250 g tørret pasta⁠
30 g smør⁠
3 kviste salvie⁠
40 g flødeost⁠
1 stk citron⁠
salt og friskkværnet peber⁠
⁠
💦 Kog pastaen i saltet vand, 2 minutter mindre end anvist på pakken. 🥰 Gem 1 dl af kogevandet.⁠
⁠
🧈 Kom smør i en gryde og lad det brune let, ved svag varme. ⁠
⁠
💚 Tilsæt plukket salvieblade fra kvistene, steg i ca. 20 sekunder.⁠
⁠
💛 Kom pastaen, 1 dl af kogevandet samt og flødeosten i gryden. ⁠
🧖🏼‍♀️ Kog det hele sammen ved medium varme i ca. 1-2 minutter.⁠
⁠
🍋 Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.⁠
⁠
#onsdagspasta #pastamedsalvie #flødepasta #salvie #pasta⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by Bloggerspace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK