
Hvid pizza med kartoffel – eller pizza bianca om man vil – går man altså aldrig galt i byen med, og da særligt ikke på en fredag, vel? Jeg kørte en tur på landet i går, for at trække lidt frisk luft. Jeg smuttede i skoven for at se om jeg kunne finde nogle gode svampe til denne hvide pizza, om jeg har haft på nethinden de sidste par døgn. Jeg har forresten lavet en svampeguide over spiselige svampe, hvis nu du vil prøve at gå på opdagelse og finde dine egne.
Denne smagkombination af en pizza at være, er nemlig i min top tre. En anden god smagskombination jeg elsker er denne fuldkornspizza med serrano
Hvid pizza med kartofler og trompetsvampe
Bum, det lykkedes mig at finde lækre sorte trompetsvampe(!) i skoven og jeg var ret meget oppe at køre. Jeg prøvede at lede efter kantareller, men uden held – dog er jeg heller ikke ked af mine lækre trompetsvampe. Vil du forresten også prøve at finde svampe, så har jeg lavet en nem svampeguide, med tilhørende billeder af forskellige svampe.
Mit pizzafyld blev fuldendt og jeg fik lavet de lækreste pizzaer til aftensmad. Du behøver ikke bruge trompetsvampe eller kantareller, men de har en virkelig god smag som giver prikken over i’et (bogstavligt talt) i pizzaen 😉

Klassisk hvid pizza / Pizza Bianca
Hvid kartoffelpizza, hvid fordi den er uden tomat, men toppet med mascarpone og kartoffel. Pizzadejen er den gode klassiske, hvide bund lavet med hvede- og durummel. En hurtig og nem dej at slå sammen, hvor hævetiden er den længste. Men det er tiden værd! God bagelyst.
Vil du inspireres til flere pizzaer, og måske endnu en hvid variant så kan du kigge forbi indlægget pizza med squash, rygeost og friske urter, som er lidt anderledes men meget velsmagende. Rygeosten giver en dejlig mild smag, der er perfekt med den friske squash og sprøde bund.
Hvis du er vild med kombinationen af en hvid pizzabund med mascarpone og kartoffel, så skal du næsten prøve min opskrift på pita pizza. De er super nemme og en hurtig måde at få pizza på. Se også alle mine andre pizzaopskrifter for mere inspiration.
Opskrift på hvid pizza med kartoffel får du her:

Hvid pizza med kartoffel
Ingredienser
Bund
- 25 g gær
- 3 dl vand (,lunkent)
- 250 g hvedemel
- 200 g durummel
- 1 spsk olivenolie*
- 1 tsk salt
Fyld
- 150 g mascarpone
- 5 stk kartofler (,skiveskåret)
- 2 stk rødløg
- 150 g svampe (,fx kantareller)
- 1 bundt frisk estragon
- flagesalt
Noter
Fremgangsmåde
Bund
- Opløs gær i vandet. Tilsæt olie, salt og durummel – rør godt, og tilsæt herefter hvedemel lidt efter lidt mens du ælter godt til alt mel er absorberet og dejen er glat. Lad dejen hæve tildækket en time, ved stuetemperatur. Klargør imens fyldet.
Fyld
- Skrub kartoflerne rene og skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Løget pilles og skæres i ringe. Fjern evt. jordrester fra svampe og steg dem af på en pande i et par minutter i lidt olie. Stil til side.
- Drys mel på bordet og rul dejen til 2 pizzaer, gerne så tynde som muligt.
- Bageplader beklædes med bagepapir og pizzabundende lægges herpå. Smør bundene med mascarpone. Fordel kartoffel, rødløg og stegte svampe på.
- Bag pizzaerne nederst i ovnen med over-undervarme ved 250 grader, evt. på et bagestål, hvis du har. Bages i 15 minutter til bunden er sprød. Ca. 10 minutter med bagestål.
- Top med lidt olivenolie, flagesalt og frisk estragon. Velbekomme.

