Hvid pizza med kartoffel, løg og trompetsvampe

Hvid pizza med kartoffel, løg og trompetsvampe

Hvid pizza med kartoffel, løg og trompetsvampe
Hvid pizza med kartoffel – eller pizza bianca om man vil –  går man altså aldrig galt i byen med, og da særligt ikke på en fredag, vel? Jeg kørte en tur på landet i går, for at trække lidt frisk luft. Jeg smuttede i skoven for at se hvilke svampe naturen kunne byde mig, til den hvide pizza med kartoffel, som jeg har haft på nethinden de sidste par døgn. Denne smagkombination af en pizza, er nemlig i min top tre. En anden god smagskombination jeg elsker er denne pizza med grillede artiskokker.

NEM PIZZA MED SVAMPE

Bum, det lykkedes mig at finde lækre sorte trompetsvampe(!) og jeg var ret meget oppe at køre. Jeg prøvede at lede efter kantareller, men uden held – dog er jeg heller ikke ked af mine lækre trompetsvampe. Mit pizzafyld blev fuldendt og jeg fik lavet de lækreste pizzaer til aftensmad. Du behøver ikke bruge trompetsvampe eller kantareller, men de har en virkelig god smag som giver prikken over i’et (bogstavligt talt) i pizzaen 😉

KARTOFFELPIZZA MED MASCAPONE

Hvid kartoffelpizza, hvid fordi den er uden tomat, men toppet med mascarpone og kartoffel. Pizzadejen er den gode klassiske, hvide bund lavet med hvede- og durummel. En hurtig og nem dej at slå sammen, hvor hævetiden er den længste. Men det er tiden værd! God arbejdslyst.

FÅ OPSKRIFTEN PÅ HVID PIZZA HER:

5 fra 1 stemme
Hvid pizza med kartoffel, løg og trompetsvampe
Hvid pizza med kartoffel, løg og trompetsvampe
Forb. tid
1 t 15 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
1 t 30 min
 
Ret: Hovedret, Vegetarisk
Antal: 2 pizzaer
Ingredienser
Bund
 • 25 g gær
 • 3 dl vand ,lunkent
 • 250 g hvedemel
 • 200 g durummel
 • 1 spsk olivenolie
Fyld
 • 150 g mascarpone
 • 5 stk kartofler ,skiveskåret
 • 2 stk rødløg
 • 150 g svampe ,fx kantareller
 • 1 bundt frisk estragon
Sådan gør du
Bund
 1. Opløs gær i vandet. Tilsæt olie, salt og durummel – rør godt, og tilsæt herefter hvedemel lidt efter lidt mens du ælter godt til alt mel er absorberet og dejen er glat. Lad dejen hæve tildækket en time, ved stuetemperatur. Klargør imens fyldet.

Fyld
 1. Skrub kartoflerne rene og skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Løget pilles og skæres i ringe. Fjern evt. jordrester fra svampe og steg dem af på en pande i et par minutter i lidt olie. Stil til side.

 2. Drys mel på bordet og rul dejen til 2 pizzaer, gerne så tynde som muligt.

 3. Bageplader beklædes med bagepapir og pizzabundende lægges herpå. Smør bundene med mascarpone. Fordel kartoffel, rødløg og stegte svampe på.

 4. Bag pizzaerne nederst i ovnen med over-undervarme ved 250 grader, evt. på et bagestål, hvis du har. Bages i 15 minutter til bunden er sprød. Ca. 10 minutter med bagestål.

 5. Top med lidt olivenolie, flagesalt og frisk estragon. Velbekomme.

Opskriftsnoter

TIP: Smager også dejligt kold, og er perfekt til madpakken.

Del med en du holder af:

2
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
Frederik
Gæst
Frederik

Virkelig lækker pizza, det var en oplevelse at smage!

Maria Charlotte
Gæst

Fedt, at du kunne lide den 😀

Hvid pizza med kartoffel, løg og trompetsvampe
Hvid pizza med kartoffel – eller pizza bianca om man vil –  går man altså aldrig galt i byen med, og da særligt ikke på en fredag, vel? Jeg kørte en tur på landet i går, for at trække lidt frisk luft. Jeg smuttede i skoven for at se hvilke svampe naturen kunne byde mig, til den hvide pizza med kartoffel, som jeg har haft på nethinden de sidste par døgn. Denne smagkombination af en pizza, er nemlig i min top tre. En anden god smagskombination jeg elsker er denne pizza med grillede artiskokker.

NEM PIZZA MED SVAMPE

Bum, det lykkedes mig at finde lækre sorte trompetsvampe(!) og jeg var ret meget oppe at køre. Jeg prøvede at lede efter kantareller, men uden held – dog er jeg heller ikke ked af mine lækre trompetsvampe. Mit pizzafyld blev fuldendt og jeg fik lavet de lækreste pizzaer til aftensmad. Du behøver ikke bruge trompetsvampe eller kantareller, men de har en virkelig god smag som giver prikken over i’et (bogstavligt talt) i pizzaen 😉

KARTOFFELPIZZA MED MASCAPONE

Hvid kartoffelpizza, hvid fordi den er uden tomat, men toppet med mascarpone og kartoffel. Pizzadejen er den gode klassiske, hvide bund lavet med hvede- og durummel. En hurtig og nem dej at slå sammen, hvor hævetiden er den længste. Men det er tiden værd! God arbejdslyst.

FÅ OPSKRIFTEN PÅ HVID PIZZA HER:

5 fra 1 stemme
Hvid pizza med kartoffel, løg og trompetsvampe
Hvid pizza med kartoffel, løg og trompetsvampe
Forb. tid
1 t 15 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
1 t 30 min
 
Ret: Hovedret, Vegetarisk
Antal: 2 pizzaer
Ingredienser
Bund
 • 25 g gær
 • 3 dl vand ,lunkent
 • 250 g hvedemel
 • 200 g durummel
 • 1 spsk olivenolie
Fyld
 • 150 g mascarpone
 • 5 stk kartofler ,skiveskåret
 • 2 stk rødløg
 • 150 g svampe ,fx kantareller
 • 1 bundt frisk estragon
Sådan gør du
Bund
 1. Opløs gær i vandet. Tilsæt olie, salt og durummel – rør godt, og tilsæt herefter hvedemel lidt efter lidt mens du ælter godt til alt mel er absorberet og dejen er glat. Lad dejen hæve tildækket en time, ved stuetemperatur. Klargør imens fyldet.

Fyld
 1. Skrub kartoflerne rene og skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Løget pilles og skæres i ringe. Fjern evt. jordrester fra svampe og steg dem af på en pande i et par minutter i lidt olie. Stil til side.

 2. Drys mel på bordet og rul dejen til 2 pizzaer, gerne så tynde som muligt.

 3. Bageplader beklædes med bagepapir og pizzabundende lægges herpå. Smør bundene med mascarpone. Fordel kartoffel, rødløg og stegte svampe på.

 4. Bag pizzaerne nederst i ovnen med over-undervarme ved 250 grader, evt. på et bagestål, hvis du har. Bages i 15 minutter til bunden er sprød. Ca. 10 minutter med bagestål.

 5. Top med lidt olivenolie, flagesalt og frisk estragon. Velbekomme.

Opskriftsnoter

TIP: Smager også dejligt kold, og er perfekt til madpakken.

Del med en du holder af:

2
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
Frederik
Gæst
Frederik

Virkelig lækker pizza, det var en oplevelse at smage!

Maria Charlotte
Gæst

Fedt, at du kunne lide den 😀

TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu