Kyllingelår i ovnen med grøntsager

Kyllingelår i ovnen

Endnu en klassisk opskrift der manglede her på domænet er nu klar til dig. Billedet taler for sig selv, og det er naturligvis sprøde kyllingelår i ovn. Det en dejlig nem opskrift på kylling, der er bages i ovnen med forskellige dejlige grøntsager. Opskriften er perfekt til aftensmad, da retten egentlig passer sig selv. 

Retten er spækket med grøntsager som langtidssteges sammen med kyllingelårene. Det hele tilberedes i et fad og bliver bagt i ovnen til det er dejligt sprødt. Når man laver hele kyllingelår i ovn med grøntsager opnår man også den effekt at grøntsagerne optager noget af den aroma som kyllingen udskiller, og det er virkelig lækkert!

Kyllingelår i ovn

Kyllingelår i ovn

Sprøde kyllingelår i ovnen med grøntsager, kartofler og krydderurter. Få den bedste opskrift på langtidsstegte kyllingelår her samt inspiration til tilbehør. 
4,54 fra 13 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse45 minutter
I alt55 minutter

Ingredienser

 • 4 stk kyllingeoverlår
 • 4 stk kyllingeunderlår
 • 2 stk løg
 • 4 stk gulerødder
 • 300 g kartofler
 • 2 kviste frisk timian
 • 2 kviste rosmarin
 • 3 fed hvidløg
 • 45 g olivenolie*
 • salt og friskkværnet peber

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

 • Tænd ovnen på 200° varmluft.
 • Skær løg, gulerødder og kartofler i store chunks. Pil timian og rosmarin fra stilken og pil hvidløgene.
 • Tag en stor bradepande eller ildfast fad. Vend alle grøntsager, hvidløg og krydderurter sammen med kyllingen, Olivenolie salt og peber og kom det på bradepanden og derefter i ovnen i ca. 40-45 min.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Ovnstegte kyllingelår i fad med kartofler og krydderurter

Denne nemme opskrift på lækre sprøde stegte kyllingelår i ovn med grøntsager er super. Kyllingelårene er nemlig tilberedt i ovnen sammen med grøntsager som kartofler, gulerødder og løg. Grøntsagerne bliver således også langtidsstegt og dermed helt møre og smagfulde, samtidig med at kyllingeskindet bliver sprødt. Krydderurterne giver derfor både smag til kyllingeoverlår og kyllingeunderlår samt grøntsagerne. 

Denne opskrift er derfor perfekt hvis du synes at opvask er lidt træls. Der er nemlig kun en kniv, et skærebræt og et ovnfast fad der skal vaskes af bagefter. Og de to førstnævnte kan jo klares mens hele molevitten med kyllingelår og grøntsager i fad er i ovnen. 

Hele kyllingelår i ovn

Nem opskrift på kyllingelår i ovnen 

I denne opskrift på sprøde langtidsstegte kyllingelår i fad, har jeg brugt et mix af overlår og underlår, som tilberede i ovn. Der er nemlig forskel i sammensætning af de to udskæringer og ved at blande dem får man den lækreste ret.

Ovnstegte kyllingelår i fad er en opskrift som hele familien formentlig kender til og elsker. Det er en hverdagsklassiker, som kan laves alle ugens dage og efter sæson. Har du nogle yndlings grøntsager, kan du også skifte ud med dem på ingredienslisten – husk blot, at ovn tiden måske er forskellig fra de grøntsager du skifter ud med.

Hvor lang tid skal kyllingelår have i ovnen?

Når du laver sprøde ovnstegte kyllingelår i ovnen er det en god ide at bruge varmluft, det sikre nemlig at hele ovnen er lige varm, ved at luften centrifugerer. I denne opskrift skal du sætte tid af på mellem 40-45 min. som det tager at tilberede de lækre lår i ovnen. Men alle ovne er jo forskellige, og størrelserne på kyllingelårene er ligeså. Hvis du har et stegetermometer er det bare at tjekke om kernetemperaturen er på 75°C. Men eger du ikke et stegetermometer har jeg et tip, læs med herunder.

Tjek om dine kylling er færdige med dette tip: Snit det største kyllingelår på det mest kødfyldte sted, og læg mærke til saften der kommer ud af den. Er saften klar, er dine kyllingelår klare, men er saften lyserød skal lårene have lidt længere tid. 

Laver du en hel kylling i ovn er ovntiden naturligvis længere, da ovnens varme skal trænge igennem mere kød. Her kan du snildt forvente at kyllingen skal være i ovnen i omkring en time. Brug evt. ovenstående tip med den hele ovn kylling også, find blot det sted på kylling hvor kødstykket til knoglen er størst.

Tilbehør til sprøde kyllingelår

Som tilbehør skal du selvfølgelig have de lækre møre grøntsager der er i fadet. De har suget saft og kraft og smager vidunderligt. Ud over kyllingens sprøde skind synes jeg også det er lækkert at have noget friskt og sprødt til at balancerer rettens fedme. Det kunne være denne her salat med tomater, eller hvilken som helst af mine mange opskrifter på grønne salater

Opskrifter med hele kyllingelår

Hvis du efter aftensmaden står med en nogle rester enten i form af hele kyllingelår eller bare kødstykker fra lårene er det en god ide at sætte det på køl hurtigst muligt, og så bruge det i en opskrift med rester fra kyllingelår. Det kunne fx være en lækker cæcarsalat, som med en rest kylling er helt uden tilberedning og dermed kan kastes sammen til en herlig frokost i løbet af en meget kort tid. Eller i en pastasalat med kylling og karrydressing.

Tilberedning af kyllingelår i ovnen

Kyllingelår i ovn med grøntsager og kartofler

Tilbehør til kyllingelår bagt i fad i ovnen
Klik på billedet for at gå direkte til tomatsalaten.
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 990
4,54 from 13 votes (12 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

3 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments