Annonce

Pikant kylling i fad med grønt

Pikant kylling i fad med grønt

En lækker, cremet og vidunderlig opskrift på pikant kylling skal man lede længe efter! Jeg havde nær glemt opskriften her på den lækre hverdagsret. Hvordan kan det lade sig gøre?! Retten er nem, simpel og let at lave, da den saftige kylling i fad tilberedes i ovnen med grøntsager og en vidunderlig flødesauce med pikantsmag.

Pikant kylling i fad med grønt

Pikant kylling i fad

En dejlig og let krydret aftensmad med kylling der svøber i pikantsauce med grøntsager og tomat. Kan spises med ris eller kartoffelmos. 
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt40 minutter

Ingredienser

Pikant kylling

  • 4 stk kyllingebryst
  • 30 g olivenolie*
  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 stk gulerødder
  • 10 stk cherrytomater
  • 1 dåser hakkede tomater
  • 150 g pikant flødeost
  • 100 ml fløde
  • 2 tsk sød paprika*
  • salt og friskkværnet peber

Tilbehør

  • 400 g ris
  • ½ bundt basilikum

Fremgangsmåde

Pikant kylling

  • Tænd ovnen på 180°, varmluft.
  • Skær kyllingfilet i tern og steg af på en pande i lidt olie til de har taget farve. Kom dem herefter i et oliesmurt ildfast fad
  • Snit løg i ringe og pres hvidløg.
  • Skræl gulerødder og skær dem i grove tern. Halver cherrytomater.
  • Kom løg, hvidløg, gulerødder og cherrytomater i samme fad som kyllingen og fordel det iblandt hinanden.
  • Rør hakkede tomater, fløde, flødeost, paprika, citronsaft, salt og peber sammen i en skål og hæld det ud kyllingen og grøntsagerne.
  • Sæt det i ovnen, og giv det 20 minutter.
  • Kog ris efter pakkens anvisning. 
  • Server med ris og friske krydderurter som fx basilikum. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Du får her en dejlig og cremet ret, hvor du både får det snaskede fra tomatsaucen og nogle dejlige grøntsager, der er med til at mætte. Retten er meget klassisk og minder nok egentlig lidt om koteletter i fad – bare med kylling, fremfor gris.

Da jeg var barn serverede min mor ind imellem den klassiske med gris. Jeg er dog ikke så glad for grisekød, hvorfor jeg har erstattet med kylling. Det samme har jeg gjort med retten kyllingeboller i karry.

Ønsker du at finde mere inspiration til retter med ris, kan du lade dig inspirere af alle vores smagsfulde opskrifter på risretter på bloggen.

Opskrift på pikant kylling i fad med flødesauce

Uha, jeg synes altså ofte det kan gå hen at blive lidt tørt med disse slags retter her, hvis ikke der er nok sauce til – specielt hvis der serveres ris til som i forvejen kan være lidt af tør fornøjelse. Jeg har opgraderet tomat-flødesaucen og sørget for at den bliver endnu mere cremet ved at tilsætte flødeost (med pikantsmag) – jeg lover, det er virkelig lækkert! Det er altså ikke en helt fedtfattig kylling i fad.

Jeg forestiller mig også, at denne pikant kylling i fad ville være helt perfekt med lidt bacon i. Retten er en herlig mættende ret, men også lidt tung – den vil derfor være herlig at servere med en let grøn salat til.

Tilbehør til pikantkylling

Som tilbehør servere jeg ofte ris til disse slags simreretter i ovnen – gerne brune ris. Men kylling i pikant serveret med en hjemmelavet kartoffelmos ser jeg aldrig som en fare, for god smagskombination – og så er det en servering selv de små elsker.

Hvis vi lige bliver ved simreretterne, så vil jeg altså slå et slag for min opskrift på kylling satay sauce! Hold nu op, hvor er den ret bare lækker – specielt hvis man elsker peanutbutter.

Pikant kylling i fad med grønt

Pikant kylling i fad med grønt

Aftensmad på under en time, som desuden næsten passer sig selv kan de fleste vist godt lide. Særligt på de dage, hvor tiden er knap eller man blot ønsker et måltid der stadig er velsmagende, men lavet fra bunden. Her er ovnretter med kylling et godt bud. Denne nemme aftensmad på pikantkylling med ris til er en dejlig ret, som hele familien kan samles omkring.

Inspiration til flere retter i ovnen med kylling: Helstegt kylling og fyldt kyllingebryst med pesto, mozzarella og soltørrede tomater.

Pikant kylling i fad med grønt
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 977
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments