Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
marialottes hjemmeside
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
marialottes hjemmeside

Fyldt kyllingebryst med pesto, mozzarella og tomat

Gå til opskrift Udskriv
opskrift på fyldt kyllingebryst

Nu skal det være slut med kedelig, tør kylling. Her kommer nemlig en eminent lækker opskrift på fyldt kyllingebryst med mozzarella, pesto og soltørrede tomater. Det er en skøn kombination, der giver masser af smag til kyllingen og samtidig giver det saftigste kyllingebryst. 

Er udgangspunktet for aftensmaden kylling? Så finder du også mine andre opskrifter på aftensmad med kylling – alt fra gryderetter med kylling til en saftig helstegt kylling i ovn. Og disse fyldte kyllingebryster får selvfølgelig også plads der. 

fyldt kyllingebryst med pesto og soltørrede tomater

Opskrift på fyldt kyllingebryst

Fyldt kyllingebryst er hurtigt at tilberede, og det er en nem opskrift, selvom der selvfølgelig er lidt flere trin end hvis man bare steger kyllingen på panden. 

Kyllingebrysterne fyldes ved at skære en lomme i hvert bryst, hvor fyldet så kan ligge. Jeg fylder med soltørrede tomater, frisk mozzarella – altså ikke den revne af slagsen – og pesto. 

De soltørrede tomater kan evt. erstattes af friske cherrytomater, hvis du ikke er til soltørrede tomater. Pestoen jeg bruger er en hjemmelavet grøn basilikumspesto. Skal det gå lidt stærkt, kan du selvfølgelig også bare bruge en pesto fra supermarkedet. Har du andre ideer til fyld, så er det også bare med at slippe kreativiteten løs. Man kan næsten ikke gå galt i byen med fyldt kyllingebryst. 

Når kyllingebrysterne er fyldt, skal de først tilberedes kort på panden ved høj varme for at brune kødet. Det giver nemlig mere smag til kyllingen. Herefter tilberedes de fyldte kyllingebryster færdig i ovn. Det er selvfølgelig vigtigt at fyldet ikke ryger ud, og det kan være nødvendigt at sætte kødnåle eller træpinde i brystet for at holde sammen på det hele. 

Opskriften på fyldte kyllingebryster får du her:  

Reklamelinks er markeret med*
Fyldt kyllingebryst med pesto

Fyldt kyllingebryst

Mør og saftigt kyllingebryst fyldt med pesto, mozzarella ost og soltørrede tomater.
5 fra 4 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse15 min
I alt25 min

Ingredienser

  • 4 stk kyllingebryst
  • 2 stk mozzarellakugler
  • 40 g soltørrede tomater*
  • 250 g basilikumspesto
  • salt og friskkværnet peber
  • 20 g smør

Køkkenudstyr

  • Træspyd
  • Ovnfast fad*

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180° varmluft.
  • Skær mozzarellakuglerne i skiver, så du i alt har 8 skiver.
  • Skær kyllingebryst over på midten, og dybt nok, så du får en "lomme" i hvert bryst med plads til fyld. Vær opmærksom på ikke at være igennem.
  • Fyld først mozzarella i bunden af kyllingebrystet, dernæst et par soltørrede tomater i hvert bryst og top med et par teskeer pesto. Luk kyllingebrysterne sammen.
    fyldt kyllingebryst med mozzarella ost
  • Varm en pande op ved høj varme og steg kyllingebrysterne hårdt af i ca. 1 minut på hver side – pas på fyldet ikke flyder ud. Du kan evt. sætte et par kødnåle eller træpinde i brystet.
    fyldt kyllingebryst med mozzarella
  • Krydr med salt og peber og kom kyllingebrysterne i et ovnfast fad. Steg dem færdig i ovnen i 8-10 minutter, til de er lettere gyldne og gennemstegt.
    fyldte kyllingebryster med pesto
  • Skær kyllingen eller lad dem forblive hele – servér på et fad.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Mør og saftig kylling bryst fyldt med pesto, mozzarella ost og soltørrede tomater

Det allervigtigste når det kommer til at stege kylling er at ramme den perfekte balance mellem gennemstegt og stadig juicy. Kyllingekødet må ikke være lyserødt, men det må heller ikke få for meget. Så bliver det nemlig tørt og kedeligt. 

Jeg bruger ’ et stegetermometer, når jeg steger kylling bryst. Kyllingen skal lige akkurat ha’ en temperatur på 75 grader. De 75 grader er absolut minimum for, at kyllingen er gennemstegt, men bliver kernetemperaturen meget højere end det, er der risiko for at kødet tørrer ud. 

En god genvej til lækker, mør kylling er at lave fyldt kylling i ovn. Pesto, ost og væden fra de soltørrede tomater gør nemlig kyllingen langt mere juicy, mens det er nemt at kontrollere ovnens temperatur. Men pas alligevel på med ikke at give de fyldte kyllingebryster for lang tid. Det er nemlig super ærgerligt. 

  • fyldt kyllingebryst med mozzarella
  • fyldte kyllingebryster med pesto
fyldte kyllingebryster

Tilbehør til fyldte ovnbagt kyllingebryster

Fyldt kyllingebryst med pesto, tomater og ost er en ret populær spise til aftensmad herhjemme. Jeg serverer gerne en god salat til og en omgang ovnkartofler eller rosmarin kartofler. Så er alle næringsbehov nemlig godt dækket ind, og måltidet bliver sundt og mættende. 

Er det sæson for nye kartofler, er kogte kartofler også et godt match. Og basilikumspestoen kan evt. skiftes ud med ramsløgpesto eller persillepesto i bedste forårs- eller sommerstil.  

Da der er mange salater, der går godt til kylling med mozzarella, pesto og tomat, så kan du i mit arkiv over opskrifter på salater finde en god salat opskrift, alt efter hvad du har lyst til. Jeg kan fx anbefale en klassisk salat med tomater til.

Kategorier - Aftensmad
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe med urteolie

One pot pasta med kylling i cremet tomatsauce

One pot pasta med kylling i cremet tomatsauce

Pasta med svampesauce

Pasta med svampe og frisk spinat

hjemmelavet Bearnaise sauce

Bearnaise sauce

Buddha bowl med falafel, quinoa og grønkål

Buddha bowl med årstidens grønt

Ajvar relish

Ajvar – lækker peberfrugt dip

Knuste kartofler med hvidløgssmør

Knuste kartofler med hvidløgssmør og parmesan

Rødbedevafler

Rødbedevafler

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Jun 29

Open
Reklame 〰️ I samarbejde med sejeste @nordic.harvest har jeg tryllet en nem onsdagspasta med rucolacreme frem🌿⁠ Til opskriften bruger jeg en af de skønne salater fra Nordic Harvest - nemlig deres baby rucola. Det hedder baby rucola, fordi Nordic Harvests bladgrønt ikke vokser sig ret stort. De dyrker nemlig i en vertikal farm, i etager, hvor de kan spare på både plads og vand. Derfor er denne rucola heller ikke så bitter 🌱👌🏻 Jeg har selv for nylig været en tur forbi Nordic Harvest for at se, hvordan de gør. For en madnørd som mig er det så spændende at opleve, og deres produkter er on point - hver og én. Kæmpe anbefaling herfra. ⁠
⁠
Pasta koges 1-2 minutter mindre end anvist på pakke, og blandes med 1 dl kogevand og pesto 💚⁠
⁠
Derfor er det faktisk bare pesto som skal blendes sammen, og det kan du gøre mens pastaen koges.⁠
⁠
💚 1 håndfuld basilikum⁠
💚 ½ håndfuld bredbladet persille⁠
💚 20 g pinjekerner⁠
💚 1 lille fed hvidløg ⁠
💚 60 g baby rucola, fra Nordic Harvest)⁠
💚 20 g olivenolie⁠
💚 60 g smagsneutral olie⁠
💚 salt og friskkværnet peber⁠
💚 1 stk citron⁠
⁠
Op i en blender/minihakker, og blend til en lind lækker pesto, smag til med salt, peber og citronsaft 🌿⁠
⁠
Find opskriften via link i bio eller på Marialottes.dk 💚⁠
⁠
Bonus-info: Jeg spurgte selvfølgelig også, om de dyrker økologisk. De bruger både økologisk gødning, økologiske frø og bruger hverken sprøjtemidler eller kemikalier, men kan dog ikke få lov at kalde sig økologiske. Ø-mærket dækker nemlig kun over dyrkning i jord.⁠
⁠
#pasta #grønpasta #rucola #pesto #pastamedpesto #onsdagspasta #pastaret #onsdag #rucolapesto #hjemmelavet⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠#Nordicharvest⁠

marialottes

View

Jun 27

Open
BAILEY IS MED CHOKOLADESAUCE 🤎🍫⁠ Det vilde ved den her Bailey is er, at det faktisk ikke er is med bailey, men blot is med baileysmag. Nemlig gennem ingredienserne cognac, kahlua og kaffe ☕️⁠ Jeg er nemlig mest til, at man prøver at ramme smagene med rene ingredienser, fremfor at tilsætte en Bailey! Men det kan man vel også nok? 😉
⁠
En rigtig voksenis - ikke så sød som normal is, derfor er det en god ide at putte nougat og chokoladesauce på toppen af sin baileyis. Det er en helt genial isdessert! 🍨 🤎⁠
⁠
Lyder det som noget for dig? ⁠
⁠
Godt nok er det is-sæson nu, men den kunne også snildt blive serveret til andre tider på året 🎇 🤍⁠
⁠
Find den på Marialottes.dk eller via link i bio 🤎⁠
⁠
#isdessert #bailey #voksen #is #sommer #baileyis #kaffeis⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 25

Open
MADPLAN for UGE 26 er udgivet ! ⁠🍽🗒⁠
⁠
I denne uge er der rig mulighed for at få prøvet en masse nye opskrifter, eller hvertfald nogle som ikke normalt er på hverdagsbordet 💛 ⁠
⁠
OBS! Husk du kan tilpasses madplanen inde på siden, så du selv kan justere antal af personer, og herfra omregner den også selv indkøbslisten så det passer. Velbekomme 😍⁠
⁠
Denne uge står den på:⁠
💚 Broccolitærte med feta med grøn salat⁠
🧡 Gazpacho med surdejskuvertbrød⁠
🤎 Salat med kylling og kartofler⁠
💛 Pastasalat med kylling og karrydressing⁠
🤍 Mørbrad a la creme med champignon med rosmarinkartofler⁠
❤️ Spaghetti bolognese⁠
♻️ søndag er som altid reste-dag⁠
⁠
UGENS SNACK ER SOLBÆR CRUMBLE!! 💜⁠
⁠
Hvilke ser/lyder bedst til dig?⁠
⁠
#uge26 #madplanuge26 #nemugeplan #hverdagsmadplan⁠
#madplan #ugensmadplan #marialottesmadplan #nemmadplan #ugensmad #inspirationtilmadplan #madplaner #mindremadspild #sæsonensråvarer #råvarerisæson #sæson #spiseftersæson #vegetariskmadplan #vegetariskaftensmad #vegetariskforalle⁠ #nemmeopskrifter #opskriftertilmadplan #madplaninspiration #sundmad #hverdagsmad #madpå30minutter #simpelmadlavning #madlavning #nemmeretter

marialottes

View

Jun 24

Open
MMMMM risotto 🤍💚💜🧡⁠
⁠
Eller faktisk er det risottofad inspireret af klassisk risotto 🤍⁠
⁠
Jeg er helt vild med risotto i alle afskygninger, og her har jeg ladet mig inspirere af den klassiske risotto i gryde, som nu bliver til bagt risotto i ovn. Sådan et bagt risottofad er et gevaldigt step-up fra den danske klassiker koteletter i fad med ris. Risottorisene bliver nemlig stadig cremede, og risottofadet er fuld af smag fra både kylling og grøntsager 💚🧡⁠
⁠
Du finder opskriften på Marialottes.dk eller via direkte link på min profil 💜⁠
⁠
#risotto #nytænktmad #risottofad #fadmad #nemrisotto⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 20

Open
Hvilken bedre måde at starte ugen end med et godt rundstykke!?
⁠
Jeg elsker håndværker rundstykker, og denne opskrift har jeg lavet med surdej 💛⁠
⁠
Den syrlige smag fra surdejsbollen sammen med sødmen fra en god syltetøj, som solbær, brombær eller måske blåbær, er et smagsvidunder 💜⁠
⁠
De blåbirkes er egentlig det eneste som gør dem til håndværker rundstykker. Alligevel synes jeg nu at de er liiiiidt bedre end dem man køber, for de her smager jo også af surdejsbolle, og så er jeg jo vundet over 🤍⁠
⁠
Jeg håber, at du får en dejlig uge, og du måske får tid til at bage? 🙊⁠
⁠
#surdejsbagning #surdej #bagning #brød #surdejsopskrifter #surdejsboller #rundstykker #morgenmad #mandag #morgen⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 19

Open
En “lille” søndagsbuket med roser fra vores sommerhus-have 🌹🥹 Jeg skal bruge aftenen på at sætte de sidste rettelser på kogebogen, og vi er tættere på mål. Den anden dag skrev Julie, min redaktør, at hun var ved at strukturere bogen 📘 Ihhh hvor jeg glæder mig til efteråret ✨
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK