Ovnkartofler med krydderurter

Ovnkartofler

Ovnkartofler eller kartofler bagt i ovnen – same, same. På mine ældre dage er jeg virkelig blevet glad for kartofler. De har været lidt små forbudte hos mig, for nogle år tilbage fordi jeg troede stivelse var ‘farligt’. Men det er slut. De er så hjertens velkomne nu.

Kartofler er fiberrige og har gode vitaminer gemt i sig, så den må vi endelig ikke undlade. Selvom kartofler ikke har voldsomt meget smag i sig, er de altså gode i andre sammenhænge som fx på en hvid pizza med kartofler – det slår bare aldrig fejl!

Ovnkartofler

Ovnkartofler med krydderurter

Dejlige kartofler bagt i ovnen med friske krydderurter. Her får du en nem opskrift på ovnkartofler. 
5 fra 4 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse35 minutter
I alt40 minutter

Ingredienser

 • 400 g kartofler
 • 1 dl olivenolie*
 • 2 fed hvidløg
 • 2 spsk flagesalt
 • 5 kviste frisk timian

Fremgangsmåde

 • Tænd ovnen på 200°, varmluft. 
 • Rengør dine kartofler og halver dem. 
 • Kom dem i en en plastikpose sammen med olie. Ryst det hele godt sammen. 
 • Beklæd en bageplade eller fad med bagepapir og vend kartoflerne på pladen. 
 • Drys med flagesalt og vedlæg krydderurter og et par fed hvidløg. 
 • Bag kartoflerne i 25 minutter, til de er lettere gyldne og sprøde. Giv dem evt. lidt længere tid, hvis du ønsker. Eller de sidste 5 minutter på grillfunktion.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Ovnkartofler

Opskrift på sprøde kartofler bagt i ovnen med friske krydderurter

Jeg er begyndt at spise kartofler meget oftere. Disse ovnbagt kartofler er blevet en af mine yndlingsmåder at servere en kartoffel på. De får nemlig sådan en dejlig sprød skorpe når de bliver bagt og er vendt med olivenolie.

Det smager ekstra godt, hvis der en masse lækre krydderurter lagt ved. Min version af de halve ovnkartofler er derfor med vedlagte friske krydderurter og et strejf hvidløg.

Ovnbagte kartofler der passer sig selv

Udover at en denne omgang er super lækkert og velsmagende, så er det altid virkelig så lidt tidskrævende som noget kan være. De dejlige kartofler passer nemlig fint sig selv inde i ovnen.

Ovnkartofler som tilbehør til…

Sådan en omgang her, er lækker til mange ting. Fx kan du servere kartoflerne til en:

Flere opskrifter med kartofler

Generelt kan jeg altid anbefale kartofler som tilbehør til mange gode retter. Hvis du ligesom jeg er glad for at få mere grønt ind i hverdagen, kan du altid tilføje pifte dine ovnkartofler op med ekstra grøntsager, fx blomkål eller grønne bønner. Du kan også prøve at lave hasselback kartofler, som er supernemme at lave og virkelig fine og sprøde. Kartoffel twistere på spyd smager også virkelig godt og er fantastiske som tilbehør.

Hvis du har kartofler tilbage fra middagen kan du altid bruge dem i flere af mine opskrifter med kartofler, og lave fx en skøn kartoffeltærte med bacon eller kartoffel porrer suppe med mandelknas og brød ved siden af.

Ovnkartofler
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 985
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments