Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
marialottes hjemmeside
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
marialottes hjemmeside

Langtidsstegt lammekølle i ovn

Gå til opskrift Udskriv
langtidsstegning af lammekølle med rosmarin

Lammekølle smager vidunderligt, og det er en god måde at spise lam på. Det er nemlig nemt at lave, for sådan en langtidsstegt lammekølle passer helt sig selv, når først den er i ovnen. 

I denne opskrift på langtidsstegt lammekølle får I både opskriften på den lækreste, møre lammekølle og på tilbehør, der passer perfekt til. Jeg har ladet mig inspirere af det græske køkken og serverer derfor lammekøllen med rosmarinkartofler og en tomatsalat med feta. Du kan også servere andre slags græsk tilbehør til som fx tzatziki, flute eller en græsk salat.

Stegetid for lammekølle – guide til den bedste langtidsstegning

Min opskrift på langtidsstegt lammekølle har en nem fremgangsmåde, og det allervigtigste er blot, at du rammer lammekøllens stegetid rigtigt. Langtidsstegning gør kødet mørt og giver det en intens smag, men får kødet for lang tid i ovnen, kan det risikere at blive tørt. 

Så det bedste tip, jeg kan give til langtidsstegning, er at bruge et stegetermometer. Lammekøllen skal nemlig tilberedes i 2-2,5 time til den har en kernetemperatur på 58-60 grader. Kernetemperaturen måles ved låret, og begynd gerne at måle temperaturen, inden de to timer er gået. 

Og så til det næstbedste tip – lad stegen hvile! Det er enormt vigtigt, at kødet får lov at hvile efter stegningen for ikke at tabe lammekøllens saftighed. Imens stegen hviler, kan du lave tilbehøret. 

Jeg foretrækker helt klart at spise lam på den her måde, hvor det er langtidsstegt. Prøv også min lammeskank i ovn, som ligeledes er langtidstilberedt og stegt med grøntsager. 

Langtidsstegt lammekølle i ovnen

Opskrift på langtidsstegt lammekølle i ovnen

Når lammekølle tilberedes ved langtidsstegning, skal den have nogle timer i ovn. Så snart lammekøllen er klar til at komme i ovnen, passer den altså sig selv. 

Inden da skal køllen trimmes for sener, ridses og gnides med olie, krydderier og salt. Jeg bruger frisk rosmarin, laurbærblade og hvidløg, da det giver masser af smag til kødet. Man kan også sagtens bruge andre friske urter, som fx timian. 

Er du ude i god tid, kan du også lave marineret stegt lammekølle ved at lade lammekøllen ligge i en marinade af olie, krydderurter, hvidløg og evt. lidt citron i et døgns tid. 

Inspiration til flere opskrifter på lam: Panerede lammekroner, stegt lammekrone med urter, meatballs af lam og lammefrikadeller.

Reklamelinks er markeret med*
Bedste opskrift på langtidsstegt lammekølle

Lammekølle – langtidsstegt

Langtidsstegt lammekølle marineret med rosmarin og hvidløg. Den bedste opskrift på lammekølle med alt du skal vide om stegning, temperatur og tid.
4.8 fra 5 stemmer
Antal: 6 Personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse2 t 30 min
Hviletid20 min
I alt3 t

Ingredienser

Lammekølle

  • 1 stk lammekølle (ca. 2,5-2,8 kg)
  • 45 g olivenolie*
  • 4 tsk flagesalt*
  • 7 stk tørrede laurbærblad*
  • 5 kviste rosmarin
  • 3 fed hvidløg

Tilbehør

  • 6 stk forårsløg

Tomatsalat

  • 4 stk tomater
  • 1 stk agurk
  • 3 blade ramsløg
  • 100 g feta
  • 45 g olivenolie*
  • 1 stk citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Lammekølle

  • Tænd ovnen på 150°, varmluft.
  • Inden køllen gnides ind med olie, krydderier og salt skal den først trimmes. Det gør du ved at skære de små sener fra.
  • Rids tern i lammekøllens fedt-overflade og gnid med olie og salt. Læg laurbærblade, rosmarin og hvidløg på køllen og læg køllen i bradepande beklædt med bagepapir. 
  • Steg lammekøllen i ca. 2-2,5 time, eller til den har en kernetempertaur (målt ved låret) på ca. 58-60 grader. Mens stegen hviler kan du forberede kartofler, salat og forårsløg.
  • Tag den ud af ovnen og lad den hvile i 20 minutter, så du får en perfekt rosastegt steg. 
  • Mens stegen hviler kan du tilberede tilbehøret.

Tilbehør

  • Følg fremgangsmåden for rosmarinkartofler lige her.
  • Steg forårsløg på en varm pande i lidt olie eller smør.

Tomatsalat

  • Skær tomater i kvarte.
  • Skær agurken over på midten og fjern kernerne. Skær i både.
  • Snit ramsløg meget fint.
  • Vend tomat, agurk og ramsløg sammen med feta, olivenolie, citronsaft og smag til med salt og peber.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Tilbehør til lækker lammekølle

Ja, hvad serverer man til lammekølle? Mulighederne er jo utrolig mange. Jeg synes selv, at ovnkartofler er oplagte, især fordi man jo allerede har gang i ovnen. Man kan derfor med fordel lave nogle kartofler samtidig med at stegen er i ovnen – fx er lammekølle med flødekartofler eller rosmarinkartofler et sikkert hit. 

Servér også en god salat til lammekølle sammen med en dressing. Med det græske køkken i baghovedet er det jo oplagt med en tzatziki, men en indisk inspireret raita passer også så godt. 

Udover tomatsalat serverede jeg denne lammekølle med forårsløg, som bare lige fik en tur på panden.  

Hvor meget lammekølle til 6 personer?

Min opskrift på langtidsstegt lammekølle er til 6 personer, og her er en lammekølle på 2,5-2,8 kg nok. 

Tilbehør til lammekølle i ovn

kartofler til lammekølle

Kategorier - Aftensmad
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Frikassé med kylling og grøntsager

Kyllingefrikassé med asparges, gulerødder og friske ærter

Varmrøget laks med rygeostcreme

Varmrøget laks med rygeostcreme og squashsalat

opskrift på Kartoffelsuppe med bacon

Kartoffelsuppe med bacon og creme fraiche

lammefrikadeller med tilbehør

Lammefrikadeller med avocadocreme og grøn salat

oliventapenade med kapers og sorte oliven

Oliventapenade – perfekt til tapas, pasta og sandwich

Græske frikadeller

Græske frikadeller med feta

Hjemmelavet brun sovs

Brun sovs

Flettet broed med oliventapenade og feta

Flettet brød med oliventapenade og feta

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Jun 29

Open
Reklame 〰️ I samarbejde med sejeste @nordic.harvest har jeg tryllet en nem onsdagspasta med rucolacreme frem🌿⁠ Til opskriften bruger jeg en af de skønne salater fra Nordic Harvest - nemlig deres baby rucola. Det hedder baby rucola, fordi Nordic Harvests bladgrønt ikke vokser sig ret stort. De dyrker nemlig i en vertikal farm, i etager, hvor de kan spare på både plads og vand. Derfor er denne rucola heller ikke så bitter 🌱👌🏻 Jeg har selv for nylig været en tur forbi Nordic Harvest for at se, hvordan de gør. For en madnørd som mig er det så spændende at opleve, og deres produkter er on point - hver og én. Kæmpe anbefaling herfra. ⁠
⁠
Pasta koges 1-2 minutter mindre end anvist på pakke, og blandes med 1 dl kogevand og pesto 💚⁠
⁠
Derfor er det faktisk bare pesto som skal blendes sammen, og det kan du gøre mens pastaen koges.⁠
⁠
💚 1 håndfuld basilikum⁠
💚 ½ håndfuld bredbladet persille⁠
💚 20 g pinjekerner⁠
💚 1 lille fed hvidløg ⁠
💚 60 g baby rucola, fra Nordic Harvest)⁠
💚 20 g olivenolie⁠
💚 60 g smagsneutral olie⁠
💚 salt og friskkværnet peber⁠
💚 1 stk citron⁠
⁠
Op i en blender/minihakker, og blend til en lind lækker pesto, smag til med salt, peber og citronsaft 🌿⁠
⁠
Find opskriften via link i bio eller på Marialottes.dk 💚⁠
⁠
Bonus-info: Jeg spurgte selvfølgelig også, om de dyrker økologisk. De bruger både økologisk gødning, økologiske frø og bruger hverken sprøjtemidler eller kemikalier, men kan dog ikke få lov at kalde sig økologiske. Ø-mærket dækker nemlig kun over dyrkning i jord.⁠
⁠
#pasta #grønpasta #rucola #pesto #pastamedpesto #onsdagspasta #pastaret #onsdag #rucolapesto #hjemmelavet⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠#Nordicharvest⁠

marialottes

View

Jun 27

Open
BAILEY IS MED CHOKOLADESAUCE 🤎🍫⁠ Det vilde ved den her Bailey is er, at det faktisk ikke er is med bailey, men blot is med baileysmag. Nemlig gennem ingredienserne cognac, kahlua og kaffe ☕️⁠ Jeg er nemlig mest til, at man prøver at ramme smagene med rene ingredienser, fremfor at tilsætte en Bailey! Men det kan man vel også nok? 😉
⁠
En rigtig voksenis - ikke så sød som normal is, derfor er det en god ide at putte nougat og chokoladesauce på toppen af sin baileyis. Det er en helt genial isdessert! 🍨 🤎⁠
⁠
Lyder det som noget for dig? ⁠
⁠
Godt nok er det is-sæson nu, men den kunne også snildt blive serveret til andre tider på året 🎇 🤍⁠
⁠
Find den på Marialottes.dk eller via link i bio 🤎⁠
⁠
#isdessert #bailey #voksen #is #sommer #baileyis #kaffeis⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 25

Open
MADPLAN for UGE 26 er udgivet ! ⁠🍽🗒⁠
⁠
I denne uge er der rig mulighed for at få prøvet en masse nye opskrifter, eller hvertfald nogle som ikke normalt er på hverdagsbordet 💛 ⁠
⁠
OBS! Husk du kan tilpasses madplanen inde på siden, så du selv kan justere antal af personer, og herfra omregner den også selv indkøbslisten så det passer. Velbekomme 😍⁠
⁠
Denne uge står den på:⁠
💚 Broccolitærte med feta med grøn salat⁠
🧡 Gazpacho med surdejskuvertbrød⁠
🤎 Salat med kylling og kartofler⁠
💛 Pastasalat med kylling og karrydressing⁠
🤍 Mørbrad a la creme med champignon med rosmarinkartofler⁠
❤️ Spaghetti bolognese⁠
♻️ søndag er som altid reste-dag⁠
⁠
UGENS SNACK ER SOLBÆR CRUMBLE!! 💜⁠
⁠
Hvilke ser/lyder bedst til dig?⁠
⁠
#uge26 #madplanuge26 #nemugeplan #hverdagsmadplan⁠
#madplan #ugensmadplan #marialottesmadplan #nemmadplan #ugensmad #inspirationtilmadplan #madplaner #mindremadspild #sæsonensråvarer #råvarerisæson #sæson #spiseftersæson #vegetariskmadplan #vegetariskaftensmad #vegetariskforalle⁠ #nemmeopskrifter #opskriftertilmadplan #madplaninspiration #sundmad #hverdagsmad #madpå30minutter #simpelmadlavning #madlavning #nemmeretter

marialottes

View

Jun 24

Open
MMMMM risotto 🤍💚💜🧡⁠
⁠
Eller faktisk er det risottofad inspireret af klassisk risotto 🤍⁠
⁠
Jeg er helt vild med risotto i alle afskygninger, og her har jeg ladet mig inspirere af den klassiske risotto i gryde, som nu bliver til bagt risotto i ovn. Sådan et bagt risottofad er et gevaldigt step-up fra den danske klassiker koteletter i fad med ris. Risottorisene bliver nemlig stadig cremede, og risottofadet er fuld af smag fra både kylling og grøntsager 💚🧡⁠
⁠
Du finder opskriften på Marialottes.dk eller via direkte link på min profil 💜⁠
⁠
#risotto #nytænktmad #risottofad #fadmad #nemrisotto⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 20

Open
Hvilken bedre måde at starte ugen end med et godt rundstykke!?
⁠
Jeg elsker håndværker rundstykker, og denne opskrift har jeg lavet med surdej 💛⁠
⁠
Den syrlige smag fra surdejsbollen sammen med sødmen fra en god syltetøj, som solbær, brombær eller måske blåbær, er et smagsvidunder 💜⁠
⁠
De blåbirkes er egentlig det eneste som gør dem til håndværker rundstykker. Alligevel synes jeg nu at de er liiiiidt bedre end dem man køber, for de her smager jo også af surdejsbolle, og så er jeg jo vundet over 🤍⁠
⁠
Jeg håber, at du får en dejlig uge, og du måske får tid til at bage? 🙊⁠
⁠
#surdejsbagning #surdej #bagning #brød #surdejsopskrifter #surdejsboller #rundstykker #morgenmad #mandag #morgen⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 19

Open
En “lille” søndagsbuket med roser fra vores sommerhus-have 🌹🥹 Jeg skal bruge aftenen på at sætte de sidste rettelser på kogebogen, og vi er tættere på mål. Den anden dag skrev Julie, min redaktør, at hun var ved at strukturere bogen 📘 Ihhh hvor jeg glæder mig til efteråret ✨
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK