Kyllingetærte med porre

Kyllingetaerte med porre

Tærte er en simpel hverdagsret, som kan spises både til frokost og aftensmad. Det er en rigtig god måde at få brugt sine grøntsagsrester på, da der sådan set ikke er nogen grøntsager, som ikke fungerer til at putte i en tærte. Jeg har derfor også efterhånden en del opskrifter på tærte, så tjek dem ud eller læs videre og se om ikke denne kyllingetærte skulle være noget for dig. 

Kyllingetaerte med porre

Kyllingetærte

Her får du en god opskrift på kyllingetærte med porre. En sund tærte med kylling kan nydes lun og kold og smager dejligt med fx en salat til.
4,60 fra 5 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt50 minutter

Ingredienser

Tærtedej

  • 100 g hvedemel
  • 100 g fuldkorns hvedemel
  • 50 g olivenolie*
  • 1 tsk flagesalt
  • 100 ml vand

Fyld

  • 2 stk porrer
  • 2 stk kyllingebryst
  • 1 spsk olivenolie*
  • 2 stk æg
  • 100 ml mælk
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 stk citron

Fremgangsmåde

  • Ælt alle ingredienserne sammen til tærtebunden.
  • Smør en tærteorm på cirka 20 cm med en smule olie og tryk dejen ud i formen. Brug en gaffel til at stikke små huller, og forbag bunden ved 180° varmluft i ca. 10 minutter.
  • Skær dine porrer så fint som muligt. Skær dit kyllingebryst i små tern.
  • Varm en mellem-stor pande op og tilsæt 1 spsk olie. Når olien begynder at ryge tilsættes kyllingen – steg det af i 30 sekunder, før porren tilsættes. Steg i yderligere 2 min. Smag til med salt, peber.
  • Pisk æg og mælk sammen med salt og peber.
  • Tilsæt citronskal fra 1/2 citron. Kom kylling og porrerblandingen i tærten med æggemassen.
  • Bag i 10-12 min indtil æggemassen har sat sig. Lad den afkøle en smule, inden servering.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Ingredienser og tærtefyld i min kyllingetærte

Man kan lave denne opskrift med alt muligt forskelligt tærtefyld. Denne tærte består af simple ingredienser, som er med til at gøre tærten til en god oplevelse både at lave og spise. 

  • Kylling: Du kan bruge kyllingebryst eller kyllingefilet. Eller kyllingeerstatning, hvis tærten skal være vegetarisk. 
  • Porre: Sørg for at bruge hele porren, når du laver denne tærte. Det er nemlig den grønne del, der er mest rig på vitaminer og mineraler. Er du ikke til porre, kan du eventuelt erstatte med løg eller spinat. 
  • Æggemasse: Æggemassen er nem at lave, da den blot består af æg og mælk. Til gengæld er den svær at lave om på, da det er æggemassen, der gør at tærten får ”tærtekonsistens”. 
  • Citronskal: Dette kan udelades eller erstattes med muskatnød. Muskatnød smager så godt også! 

Den nemmeste opskrift på kyllingetærte

Det er super nemt at lave tærte. Det kræver sådan set bare lidt forarbejde med fyldet og bunden, men derefter passer tærten sig selv i ovnen. Jeg har en opskrift på tærtedej, som jeg altid følger, men du kan også bruge din egen opskrift eller bruge en købedej, hvis det skal gå lidt stærkt, fx en butterdej. 

Tærter laves som regel på æg – og det samme gælder selvfølgelig denne kyllingetærte. Som grundopskrift skal æg og mælk piskes sammen, og så kan fyldet tilsættes som man har lyst. 

En sund tærte med kylling og porre der mætter

Tærten her er med kylling og porre, hvilket er to råvarer, der passer rigtig godt sammen. Faktisk er jeg generelt ret stor fan af porre i tærte. Kyllingen skal lige steges lidt først og det samme gælder porren, så det kan nå at blive tilberedt i ovnen. 

At tærten er sund skyldes i høj grad bunden, da den tærtedej jeg bruger, laves på fuldkorn. Derudover tilføjer kylling og æg en sund mængde protein, mens porre indeholder en dejlig masse fibre. Så du kan bare spise løs med god samvittighed! Jeg serverer også gerne tærte med en grøn salat til – det passer nemlig så fint. 

Spis din tærte med kylling lun eller kold

Denne tærte med kylling kan, som de fleste tærter, spises både lun eller kold. Spiser du den til aftensmad er den lækker, når den er lun, men til madpakken kan den sagtens spises kold. Jeg vil vove at påstå, at det faktisk smager mindst lige så godt. Da jeg studererede havde jeg tit en tærterest med, som jeg spiste kold, og det var altså gode tider!

Selvom det kræver lidt forberede at lave en tærte, så kan du være næsten garanteret, at du har rester, så du fx har frokost til nogle dage også. 

Opskrift på sund kyllingetærte
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 985
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments