Marokkansk kylling med bulgursalat

marokkansk kylling opskrift

Her kommer en lækker opskrift på marokkansk kylling tilberedt i fad med lækre krydderier og dadler. Retten er stærkt inspireret af den krydret mad man spiser i Marokko, og i min udgave serverer jeg den med en simpel og nem bulgursalat. Mens den marokkanske kylling tilberedes i ovnen bikser jeg salaten sammen, og på den måde er maden altså hurtigt lavet. 

Marokkansk kylling med bulgursalat er en skøn aftensmad til hverdag og den er fuld af smag og super nem at tilberede. Retten laves med kyllingelår, men du kan sagtens bruge kyllingebryst til opskriften.  

marokkansk kylling med bulgur

Marokkansk kylling med bulgursalat

Lækker opskrift på marrokansk kylling tilberedt i fad, inspireret af den krydret mad i Marokko. Serveres til en nem og simpel bulgursalat til.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse55 minutter
I alt1 time

Ingredienser

Marokkansk kylling

Bulgursalat

Fremgangsmåde

Marokkansk kylling

  • Tænd ovnen på 200 grader, varmluft. 
  • Vend kyllingelår sammen med olivenolien og krydderierne.
  • Skær grøntsagerne i grove stykker, og snit hvidløg samt dadler fint.
  • Kom det marinerede kylling, grøntsager og dadler i et ildfast fad og vend det lidt sammen. Tilsæt de hakkede tomater og bag det i ovnen i ca. 40 minutter.
  • Vend herefter det hele sammen og skru temperaturen ned på 175 grader, og bag det yderligere i ca. 15 minutter.

Bulgursalat

  • Kog bulgur efter pakkens anvisning.
  • Hak agurk i tern og mynte groft.
  • Vend bulgur med agurk, rosiner, mynte, masser af citronsaft og olivenolie. Smag til med salt og peber.
  • Anret bulgursalaten med den marrokanske kylling.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Marokkansk kylling i fad med dadler og kanel

Marokkansk mad er meget krydret, og der er fokus på de varme krydderier – det lærte jeg, da jeg var på tur i Marrakech i Marokko. Derfor har jeg også krydret min marokkanske kylling med både spidskommen, paprika, stødt koriander og kanel. Derudover kommer jeg også hakkede tomater i fadet samt hakkede dadler. Tørrede frugter er nemlig en skøn ingrediens i det Marokkanske køkken, og de bidrager med sødme og tekstur – det smager så dejligt med det lidt krydrede. 

Med denne ret får du et komplet og dejligt hovedmåltid, da du både får kylling, masser af grøntsager og en dejlig bulgursalat som tilbehør. Man kunne også sagtens lave en dip til, hvis man synes der er for lidt sauce fra tomaterne i fadet. Men Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer. 

Vil du servere en marokkansk dessert?
Prøv min allerbedste marokkansk appelsinkage med mandler!

marokkansk kylling med bulgur

Opskrift på marokkansk kyllingelår med bulgur

Opskriften er som sagt inspireret af det marokkanske køkken, og derfor er der fokus på at kyllingen er vendt med en masse varme krydderier. Dertil kommer et nemt tilbehør, nemlig bulgur. Dette kunne også sagtens have været couscous eller en kikærtesalat

Kyllingen tilberedes i et fad og bages i ovnen, og de skønne krydderier spreder en skøn duft i hele køkkenet. Og mens kyllingen tilberedes i ovnen, forbereder jeg min bulgursalat med rosiner, agurk og mynte. Den salat passer bare super godt til den marokkanske kylling. 

I opskriften bruger jeg kyllinglår – både under og overlår, men her kan du sagtens bruge bryst også. Man kan servere kyllingen direkte fra fadet sammen med en skål bulgursalat.

Prøv også flere af mine opskrifter med kylling:

marokkansk kylling med dadler og kanel
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 985
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments