Jeg er på barsel - vender stærkt tilbage
Marokkansk kylling med bulgursalat

Her kommer en lækker opskrift på marokkansk kylling tilberedt i fad med lækre krydderier og dadler. Retten er stærkt inspireret af den krydret mad man spiser i Marokko, og i min udgave serverer jeg den med en simpel og nem bulgursalat. Mens den marokkanske kylling tilberedes i ovnen bikser jeg salaten sammen, og på den måde er maden altså hurtigt lavet.
Marokkansk kylling med bulgursalat er en skøn aftensmad til hverdag og den er fuld af smag og super nem at tilberede. Retten laves med kyllingelår, men du kan sagtens bruge kyllingebryst til opskriften.
Indholdsfortegnelse 📖
Vis
Reklamelinks er markeret med*

Marokkansk kylling med bulgursalat
Lækker opskrift på marrokansk kylling tilberedt i fad, inspireret af den krydret mad i Marokko. Serveres til en nem og simpel bulgursalat til.
Antal: 2 Personer
Ingredienser
Marokkansk kylling
- 2 stk kyllingeoverlår
- 2 stk kyllingeunderlår
- 30 g olivenolie*
- 1 tsk stødt spidskommen*
- 1 tsk stødt koriander*
- 0,5 tsk kanel*
- 0,5 tsk sød paprika*
- 2 stk gulerødder
- 150 g kartofler
- 1 stk rød peberfrugt
- 30 g dadler* (vægt uden sten)
- 1 fed hvidløg
- 1 dåser hakkede tomater
- salt og friskkværnet peber
Bulgursalat
- 100 g bulgur*
- 1 tsk flagesalt*
- 15 g olivenolie*
- 50 g rosiner*
- ½ stk agurk
- 0,5 bundt frisk mynte
- 1 stk citron
- 30 spsk olivenolie*
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Marokkansk kylling
- Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
- Vend kyllingelår sammen med olivenolien og krydderierne.
- Skær grøntsagerne i grove stykker, og snit hvidløg samt dadler fint.
- Kom det marinerede kylling, grøntsager og dadler i et ildfast fad og vend det lidt sammen. Tilsæt de hakkede tomater og bag det i ovnen i ca. 40 minutter.
- Vend herefter det hele sammen og skru temperaturen ned på 175 grader, og bag det yderligere i ca. 15 minutter.
Bulgursalat
- Kog 175 g vand og hæld det over bulgur i en skål med salt og olivenolie. Lad det trække ca. 15 minutter med sølvpapir over.
- Hak agurk i tern og mynte groft.
- Vend bulgur med agurk, rosiner, mynte, masser af citronsaft og olivenolie. Smag til med salt og peber.
- Anret bulgursalaten med den marrokanske kylling.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Marokkansk kylling i fad med dadler og kanel
Marokkansk mad er meget krydret, og der er fokus på de varme krydderier – det lærte jeg, da jeg var på tur i Marrakech i Marokko. Derfor har jeg også krydret min marokkanske kylling med både spidskommen, paprika, stødt koriander og kanel. Derudover kommer jeg også hakkede tomater i fadet samt hakkede dadler. Tørrede frugter er nemlig en skøn ingrediens i det Marokkanske køkken, og de bidrager med sødme og tekstur – det smager så dejligt med det lidt krydrede.
Med denne ret får du et komplet og dejligt hovedmåltid, da du både får kylling, masser af grøntsager og en dejlig bulgursalat som tilbehør. Man kunne også sagtens lave en dip til, hvis man synes der er for lidt sauce fra tomaterne i fadet. Men Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Vil du servere en marokkansk dessert?
Prøv min allerbedste marokkansk appelsinkage med mandler!

Opskrift på marokkansk kyllingelår med bulgur
Opskriften er som sagt inspireret af det marokkanske køkken, og derfor er der fokus på at kyllingen er vendt med en masse varme krydderier. Dertil kommer et nemt tilbehør, nemlig bulgur. Dette kunne også sagtens have været couscous eller en kikærtesalat.
Kyllingen tilberedes i et fad og bages i ovnen, og de skønne krydderier spreder en skøn duft i hele køkkenet. Og mens kyllingen tilberedes i ovnen, forbereder jeg min bulgursalat med rosiner, agurk og mynte. Den salat passer bare super godt til den marokkanske kylling.
I opskriften bruger jeg kyllinglår – både under og overlår, men her kan du sagtens bruge bryst også. Man kan servere kyllingen direkte fra fadet sammen med en skål bulgursalat.
Prøv også flere af mine opskrifter med kylling:
- Kyllingelår i ovnen med grøntsager
- Fyldt kyllingebryst med pesto, mozzarella og tomat
- Forårskylling med grønne asparges

0 Comments