Pocheret torsk med ærtepuré og ærter francaise
Pocheret torsk smager skønt, og det er super nemt at lave. Torsk er bedst, når det bliver tilberedt ordentligt, og det betyder især, at fisken ikke må få for meget. Når man pocherer torsk på panden, skal det derfor kun have få minutters tilberedning for at man får den skønneste, møreste torskefilet. Men hvordan pochere man torsk overhovedet? Det svarer jeg selvfølgelig på lige straks.
I denne opskrift serverer jeg torsken med lækkert tilbehør af ærter – ærter passer nemlig så fint til både i farve og smag.
Hvordan pocherer man torsk?
Ja, hvordan pochere man torsk? Måske har du prøvet at pochere et æg, hvilket kan være ganske tricky. Heldigvis er det super nemt at lave pocheret torsk, så længe man sørger for det ikke for få meget! Man kommer først vand og så fisk på panden, og så bliver torsken ellers pocheret på et par minutter under låg og ved lavt blus.
Det er vandet, der er hele humlen bag denne form for tilberedning. Når man pocherer noget, betyder det nemlig, at den råvare, man pocherer, bliver tilberedt i væske lige under kogepunktet.
Inspiration til flere opskrifter med torskefisk: Bagt torsk med grønne asparges og stenbiderrogn eller crispy fiskeburger med tartarsauce.
Opskrift på lyn pocheret torsk
Min opskrift på pocheret torsk kan bruges som en forret eller en let hovedret. Jeg synes, det gør sig rigtig godt som gæstemad, for sådan en perfekt tilberedt torskefilet smager bare så godt. Man kan også anrette rigtig fint og på forskellige måder. Se fx hvordan jeg anretter på billederne med ærtepuré i bunden eller franske ærter ved siden af fisken.
Pocheret torsk
Ingredienser
Pocheret torsk
- 300 g torskefilet
Ærtepuré
- 200 g frosne ærter
- 10 g smør
- 25 ml hvidvin
- 90 ml vand
- ½ stk citron
- salt og friskkværnet peber
Ærter a la française
- 200 g frosne ærter
- 20 g bacon
- ½ stk løg
- ½ stk hjertesalat
- 30 ml hvidvinseddike*
- salt og friskkværnet peber
Noter
- Tip! Andre slags torskefisk kan også bruge: Fx lange, lyssej, helleflynder, slethvad, pigvar, mørsej.
Fremgangsmåde
Pocheret torsk
- Skær torsken i passende stykker.
- Kom 2 dl vand i en pande.
- Kom torsken på panden og skru op på lavt til medium blus. Kom et låg på og lad langsomt torsken pochere. Afhængig af størrelse, tager dette et par minutter. Man kan ved at tjekke stikke en kødnål igennem fisken, og hvis man ikke møder modstand er fisken klar. OBS! Lav altid først fisk til sidst, når alle andre ting er klar. Da man på denne måde undgår at fisken bliver overtilberedt og kold.
Ærtepuré
- Giv ærter et kort opkog i en gryde, sigt vandet på nær 1 dl fra og blend med de resterende ingredienser. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Ærter a la francaise
- Tø hurtigt ærterne op i lidt vand.
- Skær baconen i fine tern og steg dem af i en gryde på medium varme. Hak løge fint og tilsæt til baconen, når det er begyndt at blive gylden.
- Lad løget stege med i ca. 15 sekunder, og kom derefter ærterne, den fint snittede hjertesalat og eddike ved.
- Smag til med salt og peber.
Tilbehør til pocheret hvid torskefisk
Jeg serverer pocheret torsk med tilbehør af franske ærter og ærtepuré. Det giver rigelig mad, hvis fisken er til forret. Skal det være en hovedret, er det en god ide at servere kartofler til og måske en let sauce, fx hvidvinssauce.