Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
marialottes hjemmeside
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
marialottes hjemmeside

Crispy fiskeburger med tartarsauce

Gå til opskrift Udskriv
fiskeburger med tatarsauce

Jeg smagte for første gang en lækker fiskeburger hos Hooked på Nørrebrogade i København. Den burger kunne jeg bestemt godt lide! Det må jeg bare sige. Den der crispy fisk mellem to skiver burgerbrød – ja, dét kan altså virkelig noget. Det er for mig en helt ny måde at spise fisk på, og hvis du endnu ikke har prøvet en fiskeburger, får du i dag min opskrift på hvad jeg synes er en god kombination.

Det er godt at vide hvor jeg kan gå hen og få en god fiskeburger, hvis jeg ikke gider at lave den selv. Men nu har jeg fundet ud af at det er ret simpelt og hurtigt at lave selv. Man kan altså redde en nem frokost eller aftensmad med sådan en fætter her, som er fuld af smag fra blandt andet en dejlig krydderurtedressing og den sprøde panerede torsk i pankorasp.

Opskrift på crispy fiskeburger med torskefisk

Du kan i virkeligheden bruge anden fisk end torsk, og vælge en anden fisk fra torskefisk familien. Det kan fx være lyssej, mørksej eller lange. Alle fungerer super fint til fiskeburger. 

Den crispy torsk er meget simpel at lave! Ud over at du selvfølgelig skal bruge torsk, så er æg, hvedemel og pankorasp de andre ingredienser der skal til. Og selvfølgelig salt og friskkværnet peber. Og så skal torskefileterne vendes med førnævnte og steges på en pande i olie til de er gyldne og sprøde. Og så har du faktisk det lækreste og mest crispy torsk, der er klar til at blive lagt i en god briocheburgerbolle.

Jeg køber mine burgerboller i Irma og disse er fra Jalm&B – de er efter min mening de bedste, og økologiske. Du kan også bage nogle selv, hvis du har tiden. Enten en god klassisk brioche eller nogle grove burgerboller.

Få min bedste opskrift på hjemmelavet fiskeburger her:

Reklamelinks er markeret med*
Fiskeburger med tartarsauce

Fiskeburger med tatarsauce

Hjemmelavet crispy fiskeburger med torsk – anden lys fisk kan også bruges. Smør bollen med moshy ærter og tatarsauce og du har et dejlig måltid!
4.25 fra 4 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse20 min
Tilberedelse15 min
I alt35 min

Ingredienser

Fiskeburger

  • 600 g torskefilet
  • 2 stk æg
  • 50 ml sødmælk
  • 100 g pankorasp
  • 500 g smagsneutral olie
  • 4 stk brioche bolle
  • 1 stk agurk
  • 1 stk citron
  • salt og friskkværnet peber

Tatarsauce

  • 1 bundt dild
  • 1 bundt frisk estragon
  • 1 bundt purløg
  • 3 stk cornichoner
  • 15 g kapers
  • 100 g mayonnaise
  • 200 g creme fraiche 18 %
  • 0,5 stk citron
  • salt og friskkværnet peber

Mushy peas

  • 200 g frosne ærter
  • ¼ bundt frisk mynte
  • 5 g olivenolie*
  • 1 stk citron

Fremgangsmåde

Fiskeburger

  • Skær torsken ud i 4 lige store dele. Pisk ægget sammen med sødmælken på en lille tallerken, kom raspen på en anden tallerken og krydr raspen (efter behov) med salt og peber. Panér fisken, i æggemassen og derefter i raspen. 
  • Kom olien i en tykbundet gryde og varm den op til ca. 170°. Steg fisken på begge sider indtil den er gylden – ca. 2-3 min på hver side. 
  • Rist bollerne og skræl agurkerne med en tyndskræller. Smør underbollen med mushy peas og kom fisken på, top med agurk, citronsaft og tatarsauce. 

Tatarsauce

  • Hak urterne fint. 
  • Hak cornichoner og kapers groft. 
  • Vend urter med cornichoner, kapers, mayonnaise samt creme fraiche. Smag til med citronsaft og lidt af skallen samt salt og friskkværnet peber. 

Mushy peas

  • Plend groft ærter, mynteblade og olivenolie sammen med saften fra en halv citron. Smag til med salt og peber. 
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Den bedste dressing til fiskeburger

Jeg stemmer for tatarsauce, men derudover har jeg smurt burgerbollen med et grønt element: Ærtepuré eller moshy peas om man vil. Det giver en skøn smag, lidt til den søde side, og det fungere altså godt til det crispy stykke torskefilet samt tatarsaucen. Du kan sagtens udelade ærterne og erstatte med noget andet, eller bare holde dig til tatarsaucen som det eneste.

Lav gerne en god mængde så du også har lidt ekstra dyppelse, hvis du nu fik lyst til at lave nogle fritter eller ovnkartofler til.

fiskeburger med tatarsauce og ærter
Ingredienser til fiskeburger

Fiskeburger med ætepuré

Hjemmelavet fiskeburger med tatarsauce

Jeg elsker fisk i dens enkelhed og form, men den panerede og friterede udgave inspirerede mig til at lave sådan en fiskeburger selv. Jeg har tilføjet et ekstra grønt element og ellers smurt burgerbollen med den lækreste hjemmelavede tatarsauce.

Jeg elsker virkelig bare tatarsauce og det er virkelig nemt at lave selv. I virkeligheden er det jo en lidt mere fancy krydderurtedressing, som virkelig bare kan noget til flere retter. Men lige til fisk, og for den sags skyld også grove fritter, er det bare en skøn dressing der komplimentere virkelig godt! Derfor kan jeg også kun anbefale fish and chips med tatarsauce!

Måske min nye yndlingsburger? Den er ihvertfald mere frisk og let, end så mange andre traditionelle opskrifter på burger.

Hjemmelavet fiskeburger

Flere opskrifter med torsk

Hvis du har en rest torsk til overs, eller måske hellere bare vil prøve noget andet end burger, kan du tage et kig på min opskrift på fiskefrikadeller. En anden dejlig og simpel ret hvor torsk er hovedingrediensen er brandade. En dejlig fransk-inspireret spise, hvor kartofler og kapers også indgår.

Sidst, men ikke mindst, så vil jeg også lige slå et slag for den lækreste torskeceviche med avocado, lime og koriander. En sand spise, som du også sagtens kan spise til hovedret, med fx tasos til eller nybagt brød.

Kategorier - Aftensmad
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Sund grøntsagslasagne med hytteost

Grøntsagslasagne med hytteost

Pita pizza til madpakken

Pita pizza med kartoffel og rosmarin

Gnocchi med salvie og brunet smør

Hjemmelavet gnocchi med salvie og brunet smør

Panini med serranoskinke, mozzarella og sennepsdressing

Bagt blomkål med brunet smør

Bagt blomkål med brunet smør og hasselnødder

Foccacia brød med soltørrede tomater

Foccacia brød med rosmarin

Vodka pasta

Vodka pasta

vegetarisk carpaccio

Rødbede carpaccio

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Jun 29

Open
Reklame 〰️ I samarbejde med sejeste @nordic.harvest har jeg tryllet en nem onsdagspasta med rucolacreme frem🌿⁠ Til opskriften bruger jeg en af de skønne salater fra Nordic Harvest - nemlig deres baby rucola. Det hedder baby rucola, fordi Nordic Harvests bladgrønt ikke vokser sig ret stort. De dyrker nemlig i en vertikal farm, i etager, hvor de kan spare på både plads og vand. Derfor er denne rucola heller ikke så bitter 🌱👌🏻 Jeg har selv for nylig været en tur forbi Nordic Harvest for at se, hvordan de gør. For en madnørd som mig er det så spændende at opleve, og deres produkter er on point - hver og én. Kæmpe anbefaling herfra. ⁠
⁠
Pasta koges 1-2 minutter mindre end anvist på pakke, og blandes med 1 dl kogevand og pesto 💚⁠
⁠
Derfor er det faktisk bare pesto som skal blendes sammen, og det kan du gøre mens pastaen koges.⁠
⁠
💚 1 håndfuld basilikum⁠
💚 ½ håndfuld bredbladet persille⁠
💚 20 g pinjekerner⁠
💚 1 lille fed hvidløg ⁠
💚 60 g baby rucola, fra Nordic Harvest)⁠
💚 20 g olivenolie⁠
💚 60 g smagsneutral olie⁠
💚 salt og friskkværnet peber⁠
💚 1 stk citron⁠
⁠
Op i en blender/minihakker, og blend til en lind lækker pesto, smag til med salt, peber og citronsaft 🌿⁠
⁠
Find opskriften via link i bio eller på Marialottes.dk 💚⁠
⁠
Bonus-info: Jeg spurgte selvfølgelig også, om de dyrker økologisk. De bruger både økologisk gødning, økologiske frø og bruger hverken sprøjtemidler eller kemikalier, men kan dog ikke få lov at kalde sig økologiske. Ø-mærket dækker nemlig kun over dyrkning i jord.⁠
⁠
#pasta #grønpasta #rucola #pesto #pastamedpesto #onsdagspasta #pastaret #onsdag #rucolapesto #hjemmelavet⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠#Nordicharvest⁠

marialottes

View

Jun 27

Open
BAILEY IS MED CHOKOLADESAUCE 🤎🍫⁠ Det vilde ved den her Bailey is er, at det faktisk ikke er is med bailey, men blot is med baileysmag. Nemlig gennem ingredienserne cognac, kahlua og kaffe ☕️⁠ Jeg er nemlig mest til, at man prøver at ramme smagene med rene ingredienser, fremfor at tilsætte en Bailey! Men det kan man vel også nok? 😉
⁠
En rigtig voksenis - ikke så sød som normal is, derfor er det en god ide at putte nougat og chokoladesauce på toppen af sin baileyis. Det er en helt genial isdessert! 🍨 🤎⁠
⁠
Lyder det som noget for dig? ⁠
⁠
Godt nok er det is-sæson nu, men den kunne også snildt blive serveret til andre tider på året 🎇 🤍⁠
⁠
Find den på Marialottes.dk eller via link i bio 🤎⁠
⁠
#isdessert #bailey #voksen #is #sommer #baileyis #kaffeis⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 25

Open
MADPLAN for UGE 26 er udgivet ! ⁠🍽🗒⁠
⁠
I denne uge er der rig mulighed for at få prøvet en masse nye opskrifter, eller hvertfald nogle som ikke normalt er på hverdagsbordet 💛 ⁠
⁠
OBS! Husk du kan tilpasses madplanen inde på siden, så du selv kan justere antal af personer, og herfra omregner den også selv indkøbslisten så det passer. Velbekomme 😍⁠
⁠
Denne uge står den på:⁠
💚 Broccolitærte med feta med grøn salat⁠
🧡 Gazpacho med surdejskuvertbrød⁠
🤎 Salat med kylling og kartofler⁠
💛 Pastasalat med kylling og karrydressing⁠
🤍 Mørbrad a la creme med champignon med rosmarinkartofler⁠
❤️ Spaghetti bolognese⁠
♻️ søndag er som altid reste-dag⁠
⁠
UGENS SNACK ER SOLBÆR CRUMBLE!! 💜⁠
⁠
Hvilke ser/lyder bedst til dig?⁠
⁠
#uge26 #madplanuge26 #nemugeplan #hverdagsmadplan⁠
#madplan #ugensmadplan #marialottesmadplan #nemmadplan #ugensmad #inspirationtilmadplan #madplaner #mindremadspild #sæsonensråvarer #råvarerisæson #sæson #spiseftersæson #vegetariskmadplan #vegetariskaftensmad #vegetariskforalle⁠ #nemmeopskrifter #opskriftertilmadplan #madplaninspiration #sundmad #hverdagsmad #madpå30minutter #simpelmadlavning #madlavning #nemmeretter

marialottes

View

Jun 24

Open
MMMMM risotto 🤍💚💜🧡⁠
⁠
Eller faktisk er det risottofad inspireret af klassisk risotto 🤍⁠
⁠
Jeg er helt vild med risotto i alle afskygninger, og her har jeg ladet mig inspirere af den klassiske risotto i gryde, som nu bliver til bagt risotto i ovn. Sådan et bagt risottofad er et gevaldigt step-up fra den danske klassiker koteletter i fad med ris. Risottorisene bliver nemlig stadig cremede, og risottofadet er fuld af smag fra både kylling og grøntsager 💚🧡⁠
⁠
Du finder opskriften på Marialottes.dk eller via direkte link på min profil 💜⁠
⁠
#risotto #nytænktmad #risottofad #fadmad #nemrisotto⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 20

Open
Hvilken bedre måde at starte ugen end med et godt rundstykke!?
⁠
Jeg elsker håndværker rundstykker, og denne opskrift har jeg lavet med surdej 💛⁠
⁠
Den syrlige smag fra surdejsbollen sammen med sødmen fra en god syltetøj, som solbær, brombær eller måske blåbær, er et smagsvidunder 💜⁠
⁠
De blåbirkes er egentlig det eneste som gør dem til håndværker rundstykker. Alligevel synes jeg nu at de er liiiiidt bedre end dem man køber, for de her smager jo også af surdejsbolle, og så er jeg jo vundet over 🤍⁠
⁠
Jeg håber, at du får en dejlig uge, og du måske får tid til at bage? 🙊⁠
⁠
#surdejsbagning #surdej #bagning #brød #surdejsopskrifter #surdejsboller #rundstykker #morgenmad #mandag #morgen⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 19

Open
En “lille” søndagsbuket med roser fra vores sommerhus-have 🌹🥹 Jeg skal bruge aftenen på at sætte de sidste rettelser på kogebogen, og vi er tættere på mål. Den anden dag skrev Julie, min redaktør, at hun var ved at strukturere bogen 📘 Ihhh hvor jeg glæder mig til efteråret ✨
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK