Crispy fiskeburger med tartarsauce

fiskeburger med tatarsauce

Jeg smagte for første gang en lækker fiskeburger hos Hooked på Nørrebrogade i København. Den burger kunne jeg bestemt godt lide! Det må jeg bare sige. Den der crispy fisk mellem to skiver burgerbrød – ja, dét kan altså virkelig noget. Det er for mig en helt ny måde at spise fisk på, og hvis du endnu ikke har prøvet en fiskeburger, får du i dag min opskrift på hvad jeg synes er en god kombination.

Det er godt at vide hvor jeg kan gå hen og få en god fiskeburger, hvis jeg ikke gider at lave den selv. Men nu har jeg fundet ud af at det er ret simpelt og hurtigt at lave selv. Man kan altså redde en nem frokost eller aftensmad med sådan en fætter her, som er fuld af smag fra blandt andet en dejlig krydderurtedressing og den sprøde panerede torsk i pankorasp.

Fiskeburger med tartarsauce

Fiskeburger med tatarsauce

Hjemmelavet crispy fiskeburger med torsk – anden lys fisk kan også bruges. Smør bollen med moshy ærter og tatarsauce og du har et dejlig måltid!
4,41 fra 5 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt35 minutter

Ingredienser

Fiskeburger

  • 600 g torskefilet
  • 2 stk æg
  • 50 ml sødmælk
  • 100 g pankorasp
  • 500 g smagsneutral olie
  • 4 stk brioche bolle
  • 1 stk agurk
  • 1 stk citron
  • salt og friskkværnet peber

Tatarsauce

  • 1 bundt dild
  • 1 bundt frisk estragon
  • 1 bundt purløg
  • 3 stk cornichoner
  • 15 g kapers
  • 100 g mayonnaise
  • 200 g creme fraiche 18 %
  • 0,5 stk citron
  • salt og friskkværnet peber

Mushy peas

  • 200 g frosne ærter
  • ¼ bundt frisk mynte
  • 5 g olivenolie*
  • 1 stk citron

Fremgangsmåde

Fiskeburger

  • Skær torsken ud i 4 lige store dele. Pisk ægget sammen med sødmælken på en lille tallerken, kom raspen på en anden tallerken og krydr raspen (efter behov) med salt og peber. Panér fisken, i æggemassen og derefter i raspen. 
  • Kom olien i en tykbundet gryde og varm den op til ca. 170°. Steg fisken på begge sider indtil den er gylden – ca. 2-3 min på hver side. 
  • Rist bollerne og skræl agurkerne med en tyndskræller. Smør underbollen med mushy peas og kom fisken på, top med agurk, citronsaft og tatarsauce. 

Tatarsauce

  • Hak urterne fint. 
  • Hak cornichoner og kapers groft. 
  • Vend urter med cornichoner, kapers, mayonnaise samt creme fraiche. Smag til med citronsaft og lidt af skallen samt salt og friskkværnet peber. 

Mushy peas

  • Plend groft ærter, mynteblade og olivenolie sammen med saften fra en halv citron. Smag til med salt og peber. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Opskrift på crispy fiskeburger med torskefisk

Du kan i virkeligheden bruge anden fisk end torsk, og vælge en anden fisk fra torskefisk familien. Det kan fx være lyssej, mørksej eller lange. Alle fungerer super fint til fiskeburger. 

Den crispy torsk er meget simpel at lave! Ud over at du selvfølgelig skal bruge torsk, så er æg, hvedemel og pankorasp de andre ingredienser der skal til. Og selvfølgelig salt og friskkværnet peber. Og så skal torskefileterne vendes med førnævnte og steges på en pande i olie til de er gyldne og sprøde. Og så har du faktisk det lækreste og mest crispy torsk, der er klar til at blive lagt i en god briocheburgerbolle.

Jeg køber mine burgerboller i Irma og disse er fra Jalm&B – de er efter min mening de bedste, og økologiske. Du kan også bage nogle selv, hvis du har tiden. Enten en god klassisk brioche eller nogle grove burgerboller.

Den bedste dressing til fiskeburger

Jeg stemmer for tatarsauce, men derudover har jeg smurt burgerbollen med et grønt element: Ærtepuré eller moshy peas om man vil. Det giver en skøn smag, lidt til den søde side, og det fungere altså godt til det crispy stykke torskefilet samt tatarsaucen. Du kan sagtens udelade ærterne og erstatte med noget andet, eller bare holde dig til tatarsaucen som det eneste.

Lav gerne en god mængde så du også har lidt ekstra dyppelse, hvis du nu fik lyst til at lave nogle fritter eller ovnkartofler til.

fiskeburger med tatarsauce og ærter
Ingredienser til fiskeburger

Fiskeburger med ætepuré

Hjemmelavet fiskeburger med tatarsauce

Jeg elsker fisk i dens enkelhed og form, men den panerede og friterede udgave inspirerede mig til at lave sådan en fiskeburger selv. Jeg har tilføjet et ekstra grønt element og ellers smurt burgerbollen med den lækreste hjemmelavede tatarsauce.

Jeg elsker virkelig bare tatarsauce og det er virkelig nemt at lave selv. I virkeligheden er det jo en lidt mere fancy krydderurtedressing, som virkelig bare kan noget til flere retter. Men lige til fisk, og for den sags skyld også grove fritter, er det bare en skøn dressing der komplimentere virkelig godt! Derfor kan jeg også kun anbefale fish and chips med tatarsauce!

Måske min nye yndlingsburger? Den er ihvertfald mere frisk og let, end så mange andre traditionelle opskrifter på burger.

Hjemmelavet fiskeburger

Flere opskrifter med torsk

Hvis du har en rest torsk til overs, eller måske hellere bare vil prøve noget andet end burger, kan du tage et kig på min opskrift på fiskefrikadeller. En anden dejlig og simpel ret hvor torsk er hovedingrediensen er brandade. En dejlig fransk-inspireret spise, hvor kartofler og kapers også indgår.

Sidst, men ikke mindst, så vil jeg også lige slå et slag for den lækreste torskeceviche med avocado, lime og koriander. En sand spise, som du også sagtens kan spise til hovedret, med fx tasos til eller nybagt brød.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments