Pasta med laks og spinat i cremet sauce

Pasta med laks og spinat

Se nu lige her en gang! En skøn opskrift som manglede her på domænet er nu kommet, nemlig en nem og hurtig opskrift på en omgang pasta med laks, som er cremet og smager vidunderligt. Der er fokus på den bedste smagsoplevelse i kombination med en let sværhedsgrad, samt at det kun tager lige under 20 minutter at få denne lækre cremede pasta med laks på bordet.

Jeg elsker pasta retter, og særligt pasta med fløde og citron, som i min optik er en fænomenal kombination af cremethed afbalanceret med noget friskt og syrligt. Så simpelt, så fint. Denne opskrift gør brug af netop de elementer, samt flere og giver virkelig en lækker pastaret med laks og spinat, som i den grad er en god klassiker blandt mange, og det smager også skønt. Og så er den super hurtigt lavet, da der er brugt frisk pasta, men du kan endda lave din egen pasta, hvis du skulle lyste. 

Skønneste pastaret med laks i cremet flødesauce

I retten finder du en en lækker sauce lavet med lidt fløde og creme fraiche. Du får mellemting af en flødesovs som er er tilpasset laksen, som jo har hovedrollen i denne pastaret med laks! Til cremetheden fra sovsen tilsættes noget syrligt med citronen, og et visuelt grønt element med spinaten, som dertil også giver retten et vitamin og mineral boost. Derudover slipper du for, at stå og bakse med en sovs, for det hele skal i en gryde = mindre stress, mindre opvask og mere tid til at slappe af. Denne ret med frisk pasta passer derfor super godt som hverdagsmad. 

Tip: Jeg har også samlet alle retter med laks samme sted. Her finder du alt fra lakserilette til en lækker opskrift på laksetærte.

Vild med cremede pastaretter? Så prøv denne Pasta med fløde og bacon. Den er så simpel og hurtig.

pasta med laks til aftensmad

Opskrift på frisk pasta med laks og spinat

Frisk pasta er bedst og det går hurtigere! Du kan også lave hjemmelavet pasta, hvis du har lyst. Om du køber klassisk frisk pasta eller et alternativ såsom frisk spinatpasta er op til dig, det ændre kun en smule på det visuelle og ikke betydeligt på den herlige smag. Når man arbejder med frisk pasta og laks er det altid en god ide, at komme både citronsaft- og skal i pastaretten med laks. Det smager forrygende! 

Denne pasta med flødesovs, spinat og laks er noget af det nemmeste at lave, og så skal du endda kun bruge en gryde. Så dette er en rigtig one-pot pasta lavet med frisk pasta, laksestykker, spinat og syrlig citron. Jeg har snart et bredt kartotek af skønne opskrifter på pastaretter og denne er selvfølgelig også at finde på siden.

Opskriften på kombinationen af pasta og laks finder du her:

Pasta med laks og spinat-1

Pasta med laks

Pasta med laks er nemt og hurtigt at lave og smager skønt. Her får du den bedste opskrift på frisk pasta vendt med laks, fløde, citron og spinat til en cremet pastaret. 
4,82 fra 11 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

 • 400 g laksefilet (uden skind)
 • 500 g frisk pasta
 • 200 g frisk spinat
 • 250 ml fløde
 • 100 g creme fraiche 18 %
 • 1 stk citron
 • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

 • Skær laksen fra skindet og skær dem i mindre tern.
 • Sæt en mellemstor gryde over med vand og kog pastaen i let saltet vand, men kog den 2 min. mindre end anvisningen på pakken. Sigt pastaen fra, men gem ca. 1 dl af kogevandet i gryden. Kom pasten tilbage i gryden.
 • Tilsæt nu spinat til pastaen sammen med stykker af laks, fløde, creme fraiche og skallen og saften fra 1 citron. Lad det småkoge 2 min til det hele har en cremet konsistens.
 • Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra citron.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Lækker ret med laks og pasta til aftensmad

En anden grund til at elske denne pasta ud over hvor lækker den er, er hvor hurtig den kan laves. Den kan laves på ingen tid, og er en skøn aftensmad på under 30 minutter. Stort tak til friske råvarer! De er både gode i smag, men også nemme at arbejde med. Når du står med 200 g frisk spinat vil du nok tænke: “argghh Maria den går vist ikke”…, men JO, der er et stort svind når spinaten opvarmes og nedbrydes, så i med det hele, jeg lover dig denne laks med pasta kan bære det. Og så er det forresten en super måde at få noget grønt i alle aldre, for den cremede flødesovs løfter denne ret med pasta og laks. 

Inspiration til flere nemme pastaretter: One pot pasta, pasta med muslinger, ravioli med laks og pasta med ærter.

Pasta med laks og spinat-2

Pasta med laks og fløde

Pasta med laks og spinat-1
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments