Hjemmelavet spinatpasta

hjemmelavet frisk spinatpasta

Jeg elsker frisk pasta, og mener helt bestemt, at det skal være nemt, og noget alle kan lave hjemmelavet. Derfor har jeg udviklet denne opskrift på hjemmelavet spinatpasta, hvor du faktisk ikke behøver en pastamaskine! Denne opskrift er, som min grundopskrift på hjemmelavet frisk pasta, lavet ved at arbejde dejen godt smidig, så du får en virkelig lækker frisk pasta. Desuden er denne friske pasta lavet med frossen spinat, som efter optøning giver pastadejen en smuk grøn farve.

Denne opskrift på hjemmelavet spinatpasta er lavet med få ingredienser, som du formentlig allerede har i køkkenet – og det er derfor en super måde at få brugt noget frossen spinat, for i sådan en lækker frisk pasta med spinat, er det helt genialt!

Hjemmelavet spinatpasta

Du kan selvfølgelig også lave denne hjemmelavet pasta med spinat på en pastamaskine, hvis du har sådan en. Men som lovet, skal dig som ikke besidder sådan en også være med. Som du kan se i videoen, kan man nemlig lave hjemmelavet pasta med god håndkraft, en kagerulle og en kniv. Du kan i princippet lave spinatpasta uden pastamaskine, hvis du kan rulle det tyndt. Når du skærer den friske pasta med spinat med en kniv kan du helt selv bestemme, hvor tykke eller tynde din hjemmelavet spinatpasta skal være. 

Denne pastaopskrift er lavet til 2 personer, så den er perfekt til date-aften, hyggemiddag med en veninde, eller bare en lækker portion pasta med spinat til to dage. 

Opskriften på hjemmelavet spinatpasta får du her:

hjemmelavet frisk spinatpasta

Hjemmelavet spinatpasta

Hjemmelavet spinatpasta er nemt at lave og har en flot grøn farve. Bruge den friske spinatpasta til kylling, laks eller flødesauce.
5 fra 2 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse15 minutter

Ingredienser

  • 2 stk æg
  • 1 stk æggeblommer
  • 100 g frossen spinat ( )
  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk flagesalt

Køkkenudstyr

Noter

Tip: Hvis I er flere personer, op til 4 kan du med fordel fordoble portionen. 

Fremgangsmåde

  • Kom æg og æggeblomme i en blender. Optø spinat, og vrid det godt for vand og kom det op i blenderen. Blend til en fin pure.
  • Kom melet ud på et bord og lav en fordybning i midten. Kom spinatmassen i, og ælt det hele sammen i ca. 8-10 minutter. Når dejen er samlet og lækker blød, men stadig spændstig, kommes den i film.
  • Lad dejen hvile i minimum 30 minutter. 
    Tip: Du kan også komme dejen på køl til dagen efter. 
  • Rul dejen ud på en pastamaskine og lav f.eks. parpardelle som du kan skære med en kniv. Se videoen nedenfor hvordan du gør.
    Vil du lave tagliatelle eller fettuccine kan du se i denne video hvordan det skal gøres.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Er spinat pasta sundt?

Spinat er spækket med gode vitaminer og mineraler til din krop, og så er det jo en helt absolut fantastisk måde at få det spist, ved at have det fuldstændig gemt indeni noget så dejligt som pasta. Desuden er hjemmelavet som oftest også både mere tilfredsstillende og med færre ingredienser – derfor ville jeg sige: ja, det er sundt. 

Inspiration til opskrifter med spinatpasta

Her kan du se lidt inspiration til, hvad du kan lave med frisk spinatpasta.

  • Friske lasagneplader, som kan bruges til en god lasagne for et ekstra grønt twist.
  • Spinatpasta med laks og flødesovs
  • Spinatpasta med ærter, kylling og pesto
  • Ravioli fyldt med spinat og ricotta
hjemmelavet spinatpasta

pasta med spinat

hjemmelavet frisk spinatpasta
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments