
Jeg har ikke altid spist falafler, men jeg er virkelig blevet vild med dem. Faktisk er det først inden for de seneste par år jeg har fundet ud af, hvor vild jeg er med den krydrede smag falafler har. De er lækre i flere sammenhænge, men noget som jeg synes falafler går ekstra godt i spænd med, er pitabrød. Det smager simpelthen så godt, sammen med lidt grønt, avocado og en god hvidløgsdressing.
Jeg er for det meste fortaler for at lave tingene fra bunden af selv, men når tiden er knap, så er disse økologiske falafler fra Urtekram et godt alternativ med gode ingredienser. De findes på frost, og skal blot lige en tur i ovnen inden brug.

Det bedste fyld til pitabrød
Hjemmebagte pitabrød er noget af det bedste, når de fyldes op med grønt, (måske kød) og en god dressing. Jeg bager oftes mine egne grove pitabrød, som er med fuldkorn. Jeg kan sagtens spise pitabrød til både frokost eller aftensmad. Det er nemt lavet, på travle hverdage. Men har du ikke overskud eller tid til at bage egne pitabrød, er de også letkøbte til billige penge.
Prøv mine pitabrød med falafel
Rent næringsmæssigt er falafler en god måde at få nogle sunde kostfibre og proteiner på. Er man vegetar eller veganer eller bare ønsker en kødfri dag, er disse falafler et perfekt alternativ til den hjemmelavet falafel, på de travle dage. I mange hjemmelavet falafler er der æg i, men disse indeholder ingen animalske produkter.
Har du du lidt mere tid, kan du kaste dig ud i de hjemmelavede falafler – så kan du også selv krydre som du vil. Falafler skal nemlig gerne ha’ lidt smag, så de kogte kikærter ikke er for gennemtrængende.
Få opskriften på pitabrød med falafel her:

Pitabrød med falaffel
Fremgangsmåde
Hvidløgsdressing
- Bland skyr, citron og hvidløg sammen.
- Smag til med salt og peber.
Pitabrød
- Klargør ønsket grønt.
- Fyld dine pitabrød med grønt, falafler og dressing.
- Velbekomme.
Opskrifter med falafel
Smagen af falafler er skøn og det er lækkert i pitabrød, wraps eller i en salat som fx Buddha bowl. Falafler mætter dejligt og krydderiet spidskommen, er i sandhed en god kombination med kikærter. Det er desuden et krydderi man bruger meget til mellemøstlig mad.
Hvis du er vild med falafler eller blot smagen af det, så vil jeg anbefale dig at prøve min opskrift på falafel vaffel. En sprød madvaffel som kan spises med alverdens lækker topping.
