Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
marialottes hjemmeside
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
marialottes hjemmeside

Pitabrød – luftige og lækre!

Gå til opskrift Udskriv
Nemme og klassiske pitabrød

Hvis der er noget jeg elsker, så er det et luftigt og lunt pitabrød. Allerhelst hjemmebagt og fyldt med lækre sager, gerne noget mellemøstligt inspireret fyld som fx falafel, kebab eller krydrede linsefrikadeller. Og så sammen med en god tahindressing, salat, hummus og syltede rødløg. Kan I smage det for jer? Det er altså bare nogle skønne smage! Og man kan selvfølgelig være lige så kreativ, som man har lyst, når den står på pitabrød.

I får her min opskrift på selve brødet. Pita betyder flad på græsk, og man spiser det meget i det græske køkken og omkring Middelhavet. I det græske køkken har det især været brugt til at dyppe i hummus og til at servere falafel og kebab i. Så selvom fladbrød er en helt traditionel spise, er det altså ikke langt fra, hvordan vi spiser pitabrød i dag i Danmark. 

Nemme og klassiske pitabrød

Min opskrift på pitabrød er supernem at lave. Det er faktisk så nemt og lækkert, at jeg sjældent køber dem færdiglavede længere. Lige med pitabrød får man altså bare et så meget bedre resultat, når man selv laver brødet. Det er verdens bedste pita brød, så giv min opskrift et skud og se om ikke du også kommer til at lave dem selv fra nu af. 

Det kræver kun en smule tålmodighed, når pitabrødene skal hæve. Men du kan jo eventuelt lave dobbelt portion og fryse halvdelen ned – så har du til en anden god gang, hvor du ikke har lige så meget tid i køkkenet. 

Hjemmebagte pitabrød er også geniale til madpakken med rester af fyld eller blot til at dyppe i hummus. Nemt og lige lidt lækrere end en rugbrødsklapsammen. Du kan også lave lækre pita pizza med tomat, mozzarella og oregano, hvor du skære dem over og kommer fyld på.

  • hjemmelavede pitabrød
  • hjemmelavede pitabrød opskrift
  • Luftige pitabrød

Opskrift på hjemmelavede pitabrød

Jeg bager mine pitabrød på almindeligt hvedemel, men du kan med fordel skifte noget af det ud med durummel. Du kan også bruge lidt fuldkornsmel, fx grahamsmel eller ølandshvedemel eller følge min opskrift her på grove pitabrød med fuldkorn.

Når du laver hjemmelavet pitabrød, ligegyldigt hvilken type mel du bruger, vil du opleve, at de bliver mere luftige, blødere og bare mere interessante end de købte. Krummen er en helt anden, og de bliver ikke på samme måde tørre og kedelige.  

Få opskriften på luftige hjemmebagte pitabrød her:

Reklamelinks er markeret med*
Pitabrød – luftige og lækre!

Pitabrød

Nem og god opskrift på luftige hjemmebagte pitabrød med plads til dit yndlings fyld. Dejen er nem at lave og brødene er saftige!
5 fra 3 stemmer
Antal: 6 Pitabrød
Forberedelse10 min
Tilberedelse12 min
Hævetid1 t
I alt1 t 22 min

Ingredienser

  • 300 ml vand
  • 25 g gær
  • 30 g olivenolie*
  • 10 g sukker*
  • 15 g flagesalt*
  • 450 g hvedemel

Køkkenudstyr

  • Kagerulle
  • Dejsnitter*
  • Bagestål*

Fremgangsmåde

  • Opløs gær lillefingervarmt vand. Tilsæt olivenolie, sukker samt salt og hvedemel lidt efter lidt.
  • Ælt dejen godt, til en glat og smidig dej der slipper skålens kanter – gerne på en røremaskine. 
  • Lad dejen hæve tildækket til dobbeltstørrelse i én time på køkkenbordet ellet et lunt sted. 
  • Tænd ovnen på 220° varmluft, og lad bagepladerne varme op. Har du en bagesten eller bagestål, så brug gerne det. 
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord og slå dejen sammen.
    hjemmelavede pitabrød opskrifter
  • Lav dejen til en lang rulle og del dejen i 6 stykker.
    hjemmelavede pitabrød-4
  • Rul hver kugle ud med en kagerulle til et pitabrød med en diameter på 10-15 cm og 0,5 cm tykkelse.
    hjemmelavede pitabrød opskrift
  • Placér hvert pitabrød på to stykker bagepapir. Lad dem efterhæve her i ca. 15-20 minutter til de løfter sig lidt. 
    hjemmelavede pitabrød
  • Tag pladerne ud af ovnen og før bagepapirrene med pitabrødene over på dem. 
  • Bag pitabrødene ved 220° varmluft i ca. 10-14 minutter til de er gyldne i kanterne og på overfladen. 
  • Lad pitabrødene køle af på en rist, inden de skæres op og fyldes. 
  • Velbekomme. 
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Sådan laver du luftige pitabrød

Det er selvfølgelig alfa og omega, at der kommer et hulrum i pitabrødet, som du kan fylde med salat, med falafel, med kylling eller hvad du nu har lyst til. Jeg kommer derfor med nogle tips til, hvordan du får luftige pitabrød:

  1. Dejen skal hæve af to omgange. Før og efter du former dine pitabrød. 
  2. Brug mel af højt glutenindhold, så dejen bliver smidig og glat. Det høje proteinindhold sikrer, at de desuden hæver flot!
  3. Bag med bagestål, sten eller forvarmet bageplader. Og lad ovnen varme godt op, så dit bagestål eller -sten bliver varmet helt igennem.  

Du kan desuden selv bestemme, hvor store dine hjemmelavede pitabrød skal være. Små og luftige eller store og luftige. 

fyld til pitabrød

Fyld til pitabrød

Der er så meget lækkert at vælge imellem, når pitabrødet skal fyldes:

  • Vegedeller: Falafel er et klassisk fyld af en grund. Det smager så godt! Du kan også se mit perfekte og komplette pita tilbehør i min opskrift på pitabrød med falafel. 
  • Kylling: Rester af helstegt kylling eller kyllingebryst, der skæres i tern kan begge bruges. Det kan eventuelt krydres med mellemøstlige krydderier, som spidskommen og chiliflager. Prøv også kyllingekebab på spyd.
  • Tun: Jeg fik altid tun i, da jeg gik i folkeskolen. Tun på dåse sammen med cremefraichedressing, dåsemajs og iceberg. Så nostalgisk! 
  • Kebab/oksekød: Krydret kød er genialt i pitabrød. Især hvis du kombinerer med en lækker dressing og feta. Prøv fx pitabrød med hjemmelavet kebab af oksekød.

pitabrød med fyld

Tilbehør til pitabrød

Når det primære fyld er på plads, så skal der fyldes op med en masse andre lækre ingredienser. Jeg er glad for at komme dette i: 

  • Syltede rødløg: Syltede rødløg er godt med fx linsedeller eller falafler. Rå løg er også lækkert.   
  • Salat: Spinat, rucola, iceberg, mix salat – det hele fungerer sådan set godt til at fylde brødet
  • Hummus: Hjemmelavet hummus er skønt til at smøre brødet med og passer virkelig godt sammen med fx linsedeller eller falafel.
  • Agurk: Skiver eller tern. Frisk eller i en tzatziki. 
  • Avocado: Skiver eller tern. Eller guacamole, hvis du vil fusionere dit græske pitabrød med mexicansk. 
  • Myntedip: Myntedip er virkelig undervurderet og passer så godt i et lunt pitabrød. Det er især godt med linsedeller eller falafler. Tilføjer du myntedip kan du med fordel også pynte med frisk mynte på toppen.  
  • Dressing: Fx cremefraichedressing, hvidløgsdressing eller tahindressing. Som oftest er det vigtigt ikke at gå ned på dressing! 
Kategorier - Bagværk
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Opskrift på kikærtesalat med soltørrede tomater

Kikærtesalat med soltørrede tomater

Pirogger uden kød

Vegetariske pirogger med kål

Vegetarisk sandwich med chilihummus

Vegetarisk sandwich med chilihummus

Flettet broed med oliventapenade og feta

Flettet brød med oliventapenade og feta

Pita chips

Pita chips lavet af pitabrød

Hjemmelavet pitabrød med fuldkorn

Fuldkornspitabrød

Pitabrød med falafel og hvidløgsdressing

Pitabrød med falafel og hvidløgsdressing

arabiske fladbrød ned fyld

Tyrkiske fladbrød

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Jun 29

Open
Reklame 〰️ I samarbejde med sejeste @nordic.harvest har jeg tryllet en nem onsdagspasta med rucolacreme frem🌿⁠ Til opskriften bruger jeg en af de skønne salater fra Nordic Harvest - nemlig deres baby rucola. Det hedder baby rucola, fordi Nordic Harvests bladgrønt ikke vokser sig ret stort. De dyrker nemlig i en vertikal farm, i etager, hvor de kan spare på både plads og vand. Derfor er denne rucola heller ikke så bitter 🌱👌🏻 Jeg har selv for nylig været en tur forbi Nordic Harvest for at se, hvordan de gør. For en madnørd som mig er det så spændende at opleve, og deres produkter er on point - hver og én. Kæmpe anbefaling herfra. ⁠
⁠
Pasta koges 1-2 minutter mindre end anvist på pakke, og blandes med 1 dl kogevand og pesto 💚⁠
⁠
Derfor er det faktisk bare pesto som skal blendes sammen, og det kan du gøre mens pastaen koges.⁠
⁠
💚 1 håndfuld basilikum⁠
💚 ½ håndfuld bredbladet persille⁠
💚 20 g pinjekerner⁠
💚 1 lille fed hvidløg ⁠
💚 60 g baby rucola, fra Nordic Harvest)⁠
💚 20 g olivenolie⁠
💚 60 g smagsneutral olie⁠
💚 salt og friskkværnet peber⁠
💚 1 stk citron⁠
⁠
Op i en blender/minihakker, og blend til en lind lækker pesto, smag til med salt, peber og citronsaft 🌿⁠
⁠
Find opskriften via link i bio eller på Marialottes.dk 💚⁠
⁠
Bonus-info: Jeg spurgte selvfølgelig også, om de dyrker økologisk. De bruger både økologisk gødning, økologiske frø og bruger hverken sprøjtemidler eller kemikalier, men kan dog ikke få lov at kalde sig økologiske. Ø-mærket dækker nemlig kun over dyrkning i jord.⁠
⁠
#pasta #grønpasta #rucola #pesto #pastamedpesto #onsdagspasta #pastaret #onsdag #rucolapesto #hjemmelavet⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠#Nordicharvest⁠

marialottes

View

Jun 27

Open
BAILEY IS MED CHOKOLADESAUCE 🤎🍫⁠ Det vilde ved den her Bailey is er, at det faktisk ikke er is med bailey, men blot is med baileysmag. Nemlig gennem ingredienserne cognac, kahlua og kaffe ☕️⁠ Jeg er nemlig mest til, at man prøver at ramme smagene med rene ingredienser, fremfor at tilsætte en Bailey! Men det kan man vel også nok? 😉
⁠
En rigtig voksenis - ikke så sød som normal is, derfor er det en god ide at putte nougat og chokoladesauce på toppen af sin baileyis. Det er en helt genial isdessert! 🍨 🤎⁠
⁠
Lyder det som noget for dig? ⁠
⁠
Godt nok er det is-sæson nu, men den kunne også snildt blive serveret til andre tider på året 🎇 🤍⁠
⁠
Find den på Marialottes.dk eller via link i bio 🤎⁠
⁠
#isdessert #bailey #voksen #is #sommer #baileyis #kaffeis⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 25

Open
MADPLAN for UGE 26 er udgivet ! ⁠🍽🗒⁠
⁠
I denne uge er der rig mulighed for at få prøvet en masse nye opskrifter, eller hvertfald nogle som ikke normalt er på hverdagsbordet 💛 ⁠
⁠
OBS! Husk du kan tilpasses madplanen inde på siden, så du selv kan justere antal af personer, og herfra omregner den også selv indkøbslisten så det passer. Velbekomme 😍⁠
⁠
Denne uge står den på:⁠
💚 Broccolitærte med feta med grøn salat⁠
🧡 Gazpacho med surdejskuvertbrød⁠
🤎 Salat med kylling og kartofler⁠
💛 Pastasalat med kylling og karrydressing⁠
🤍 Mørbrad a la creme med champignon med rosmarinkartofler⁠
❤️ Spaghetti bolognese⁠
♻️ søndag er som altid reste-dag⁠
⁠
UGENS SNACK ER SOLBÆR CRUMBLE!! 💜⁠
⁠
Hvilke ser/lyder bedst til dig?⁠
⁠
#uge26 #madplanuge26 #nemugeplan #hverdagsmadplan⁠
#madplan #ugensmadplan #marialottesmadplan #nemmadplan #ugensmad #inspirationtilmadplan #madplaner #mindremadspild #sæsonensråvarer #råvarerisæson #sæson #spiseftersæson #vegetariskmadplan #vegetariskaftensmad #vegetariskforalle⁠ #nemmeopskrifter #opskriftertilmadplan #madplaninspiration #sundmad #hverdagsmad #madpå30minutter #simpelmadlavning #madlavning #nemmeretter

marialottes

View

Jun 24

Open
MMMMM risotto 🤍💚💜🧡⁠
⁠
Eller faktisk er det risottofad inspireret af klassisk risotto 🤍⁠
⁠
Jeg er helt vild med risotto i alle afskygninger, og her har jeg ladet mig inspirere af den klassiske risotto i gryde, som nu bliver til bagt risotto i ovn. Sådan et bagt risottofad er et gevaldigt step-up fra den danske klassiker koteletter i fad med ris. Risottorisene bliver nemlig stadig cremede, og risottofadet er fuld af smag fra både kylling og grøntsager 💚🧡⁠
⁠
Du finder opskriften på Marialottes.dk eller via direkte link på min profil 💜⁠
⁠
#risotto #nytænktmad #risottofad #fadmad #nemrisotto⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 20

Open
Hvilken bedre måde at starte ugen end med et godt rundstykke!?
⁠
Jeg elsker håndværker rundstykker, og denne opskrift har jeg lavet med surdej 💛⁠
⁠
Den syrlige smag fra surdejsbollen sammen med sødmen fra en god syltetøj, som solbær, brombær eller måske blåbær, er et smagsvidunder 💜⁠
⁠
De blåbirkes er egentlig det eneste som gør dem til håndværker rundstykker. Alligevel synes jeg nu at de er liiiiidt bedre end dem man køber, for de her smager jo også af surdejsbolle, og så er jeg jo vundet over 🤍⁠
⁠
Jeg håber, at du får en dejlig uge, og du måske får tid til at bage? 🙊⁠
⁠
#surdejsbagning #surdej #bagning #brød #surdejsopskrifter #surdejsboller #rundstykker #morgenmad #mandag #morgen⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 19

Open
En “lille” søndagsbuket med roser fra vores sommerhus-have 🌹🥹 Jeg skal bruge aftenen på at sætte de sidste rettelser på kogebogen, og vi er tættere på mål. Den anden dag skrev Julie, min redaktør, at hun var ved at strukturere bogen 📘 Ihhh hvor jeg glæder mig til efteråret ✨
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK