Annonce

Tahindressing

Tahindressing-1

Jeg elsker tahindressing, og den er i ugentlig rotation herhjemme på alt fra mine salater, i hjemmelavet pitabrød med falafel og til bagte grøntsager. Tahindressing er generelt bare god til grøntsager – den er syrlig og mild og har den skønneste konsistens, der kan varieres, så den kan lavestil en drizzle, dressing eller en tyk og cremet dyppelse. 

Tahindressing laves på få ingredienser, som alle sammen altid er på mit lager. Det gør det til en dejlig go-to dressing.

Hvad er tahin?

Tahin er en slags pasta af sesamfrø. Det svarer altså lidt til peanutbutter lavet på sesamfrø i stedet for peanuts. Tahin er en uundværlig ingrediens i det mellemøstlige køkken i retter som hummus og baba ghanoush. Det kan også sagtens spises for sig selv som dip – eller blive til en lækker tahindressing naturligvis. 

Tahindressing til falafel

Opskrift på tahindressing

Tahindressing kan bikses sammen på et snuptag. Citron og tahin skal først røres sammen, og så tilsættes hvidløg. Det giver en grynet konsistens, men når du tilsætter vand, begynder konsistensen at ændre sig og farven bliver lysere. Tilsæt gradvist vand indtil du når den ønskede konsistens – afhængig af præferencer og hvad dressingen skal bruges til. 

Så skal der blot smages til med honning, salt og peber. Du kan også tilføje lidt spidskommen og paprika, hvis du vil tilføje mere smag til dressingen. 

TIP: Tilføj yoghurt eller creme fraiche til tahindressingen for en mere cremet konsistens og mildere tahinsmag.

tahindressing

Tahindressing

Tahindressing passer godt til mellemøstlige retter og til salater eller grøntsager. Dressing kan laves med lys eller mørk tahin og er nem at lave.
4,88 fra 8 stemmer
Antal: 1 Portion
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse0 minutter
I alt5 minutter

Ingredienser

  • 60 g mørk tahin
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 fed hvidløg
  • 0,5 dl vand
  • 1 spsk akaciehonning
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Kom tahin i en skål og pisk det sammen med citronsaft.
  • Pres et fed hvidløg i og rør det sammen, til en ensartet cremet masse. Det kan godt blive helt grynet, men når du tilsætter vandet, så bliver dressingen flydende og cremet.
  • Smag dressingen til med honning, salt samt friskkværnet peber og evt. lidt mere citronsaft eller efter behov.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Den bedste dressing med tahin 

Tahindressing er en af mine absolut YNDLINGS dressinger, og jeg laver den virkelig ofte. Den er nem og lækker på en salat, og går godt til mellemøstligt inspirerede salater, men i den grad også til alle mulige andre salater. Jeg serverer den især til salat med kikærter og til falafler.

Hvilken tahin skal jeg bruge til tahindressingen? 

Der findes overordnet set to typer tahin, nemlig en mørk og en lys. Forskellen er at lys tahin laves på afskallede sesamfrø, mens den mørke laves på hele sesamfrø. 

  • Lys tahin: Flydende, mindre kraftig i smagen og nem at arbejde med. 
  • Mørk tahin:  Grovere og kraftigere i smagen. 

Jeg anbefaler at bruge den lyse tahin til tahindressing, da den er mere mild i smagen og dens flydende konsistens gør det nemmere at røre dressingen sammen. Den mørke tahin har dog den fordel, at næringsindholdet er bedre. Og skal der power på sesamsmagen, kan du roligt vælge den mørke. 

Tahindressing-opskrift

Tahindressing-1

Hvor kan jeg købe tahin?

Tahin kan købes i mellemøstlige supermarkeder og bazarer til billige penge. Den lyse tahin fra Rema1000 kan dog også anbefales – den har jeg brugt i mange år. 

Tahindressing til falafel og andre mellemøstlige retter

Tahindressing er skabt til mellemøstlig mad. Drizzle det på din falafel i et pitabrød, server det til tyrkiske fladbrød eller som en dressing til bagte auberginer

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments