Opskrifter på mellemøstlig mad
Mange af de skønne retter kan spises alene, eller som en del af et større måltid – lidt som en slags tapas. Du kan kombinere de forskellige retter, på kryds og tværs som du synes. Jeg kan fx anbefale at lave pitabrød med falafel og komme en skøn tahindressing eller myntedip i. Det smager så godt til de krydrede falafler.
Generelt er det mælkeprodukter og bælgfrugter der udgør proteinkilden i et måltid mad, fremfor kød. Lam er den mest foretrukne kødkilde, og kan bruges i opskrifter på fx kofta, tajin og krydret kebabspyd. Nogle af disse kødretter kan serveres med dyppelser som fx harissa, tahin, tzatziki og af tilbehør kan du desuden servere oliven, feta og salater samt fladbrød.
Jeg håber du kan finde inspiration i mine mange opskrifter på mellemøstlig mad, og at du er blevet sulten – måske efter én ret eller flere.
Om mellemøstlig mad
Bælgfugter som fx kikærter og butterbeans er meget anvendt i mellemøstlige retter, og grøntsager som fx aubergine og gulerødder ligeså. Frugter som appelsiner og generelt citrusfrugter samt granatæble er meget anvendt, særligt som dessert. Og ellers bruger man meget dadler og tørrede frugt.
Mellemøstlig mad er nemlig kendt for at være krydret, der både tilfører god smag og en dejlig duft der spreder sig over gryderne i køkkenet. Krydderier som blandt andet spidskommen, korianderfrø, sort peber, sumac, kardemomme laurbærblade er meget brugte i madlavningen.