Opskrifter pÄ mellemÞstlig mad
Mange af de skĂžnne retter kan spises alene, eller som en del af et stĂžrre mĂ„ltid â lidt som en slags tapas. Du kan kombinere de forskellige retter, pĂ„ kryds og tvĂŠrs som du synes. Jeg kan fx anbefale at lave pitabrĂžd med falafel og komme en skĂžn tahindressing eller myntedip i. Det smager sĂ„ godt til de krydrede falafler.
Generelt er det mÊlkeprodukter og bÊlgfrugter der udgÞr proteinkilden i et mÄltid mad, fremfor kÞd. Lam er den mest foretrukne kÞdkilde, og kan bruges i opskrifter pÄ fx kofta, tajin og krydret kebabspyd. Nogle af disse kÞdretter kan serveres med dyppelser som fx harissa, tahin, tzatziki og af tilbehÞr kan du desuden servere oliven, feta og salater samt fladbrÞd.
Jeg hĂ„ber du kan finde inspiration i mine mange opskrifter pĂ„ mellemĂžstlig mad, og at du er blevet sulten â mĂ„ske efter Ă©n ret eller flere.
Om mellemĂžstlig mad
BÊlgfugter som fx kikÊrter og butterbeans er meget anvendt i mellemÞstlige retter, og grÞntsager som fx aubergine og gulerÞdder ligesÄ. Frugter som appelsiner og generelt citrusfrugter samt granatÊble er meget anvendt, sÊrligt som dessert. Og ellers bruger man meget dadler og tÞrrede frugt.
MellemÞstlig mad er nemlig kendt for at vÊre krydret, der bÄde tilfÞrer god smag og en dejlig duft der spreder sig over gryderne i kÞkkenet. Krydderier som blandt andet spidskommen, korianderfrÞ, sort peber, sumac, kardemomme laurbÊrblade er meget brugte i madlavningen.