Opskrifter pü mellemøstlig mad
Mange af de skønne retter kan spises alene, eller som en del af et større mĂĽltid â lidt som en slags tapas. Du kan kombinere de forskellige retter, pĂĽ kryds og tvĂŚrs som du synes. Jeg kan fx anbefale at lave pitabrød med falafel og komme en skøn tahindressing eller myntedip i. Det smager sĂĽ godt til de krydrede falafler.
Generelt er det mÌlkeprodukter og bÌlgfrugter der udgør proteinkilden i et mültid mad, fremfor kød. Lam er den mest foretrukne kødkilde, og kan bruges i opskrifter pü fx kofta, tajin og krydret kebabspyd. Nogle af disse kødretter kan serveres med dyppelser som fx harissa, tahin, tzatziki og af tilbehør kan du desuden servere oliven, feta og salater samt fladbrød.
Jeg hĂĽber du kan finde inspiration i mine mange opskrifter pĂĽ mellemøstlig mad, og at du er blevet sulten â mĂĽske efter ĂŠn ret eller flere.
Om mellemøstlig mad
BÌlgfugter som fx kikÌrter og butterbeans er meget anvendt i mellemøstlige retter, og grøntsager som fx aubergine og gulerødder ligesü. Frugter som appelsiner og generelt citrusfrugter samt granatÌble er meget anvendt, sÌrligt som dessert. Og ellers bruger man meget dadler og tørrede frugt.
Mellemøstlig mad er nemlig kendt for at vÌre krydret, der büde tilfører god smag og en dejlig duft der spreder sig over gryderne i køkkenet. Krydderier som blandt andet spidskommen, korianderfrø, sort peber, sumac, kardemomme laurbÌrblade er meget brugte i madlavningen.