Aubergine med cremet kikærtedressing
Cremet kikærtedressing til bagte aubergine
Bagte aubergine er nok en af de lækreste måde at servere aubergine. Det er simpelt og ofte kræver det kun en håndfuld ingredienser. Til denne anretning er der også en skøn cremet kikærtedressing. Auberginen bliver mør og blød og korianderne tilføjer et sprød element til den cremet konsistens af kikærtedressingen. Se også fremgangsmåden i videoen under opskriften.
Hurtig vegetarisk ret med aubergine
Opskriften på bagte aubergine med cremet kikærtedressing kan laves på knap 30 minutter. Men auberginen afbages i ovnen har du tid til at lave kikærtedressingen. Når den bagte aubergine kommer ud af ovnen dampende varm, er den klar til en stor ske kikærtedressing og et godt drys røget paprika samt et par kviste koriander. Og så er der ellers serveret!
Aubergine med kikærtedressing
Ingredienser
- 1 stk aubergine
- 30 g olivenolie*
- 1 tsk røget paprika* (salt og peber)
- salt og friskkværnet peber
Kikærtedressing
- 100 g yoghurt natural
- 20 g lys tahin
- 100 g kogte kikærter
- 1 tsk Røget paprika
- salt og friskkværnet peber
- 1 lille håndfuld koriander
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
- Skær aubergine over på langs. Snit kødet i tern og pensl med masser af olivenolie. Drys med røget paprika, salt og peber efter behov. Bag dem møre i 30 minutter med skærefladen nedad.
- Rør yoghurt, tahin, kikærter og krydderier sammen til en dressing. Kom den ovenpå de bagte auberginer og top med friske koriander.
Bagte aubergine med cremet kikærtedressing
Den cremet kikærtedressing gør denne anretning med bagte aubergine mere mættende, og desuden tilfører den jo også en vidunderlig smag. Dertil er der et godt drys røget paprika, som får den bagte smag til nærmest at være som var den blevet grillet, trods den blot er bagt 30 minutter i ovnen.
Andre opskrifter med aubergine
Jeg har herunder samlet nogle af mine andre opskrifter med aubergine. Du finder to salater, og to ovnretter med aubergine. Klik på retterne for at tilgå dem.