Pastasalat med pesto, tomater og mozzarella

En god fyldig og mættende pastasalat med pesto hitter altid på de hvor aftensmaden skal være nem og simpel. Faktisk er salaten klar på kun 15 minutter, så det er perfekt i hverdagen hvor tiden er knap – året rundt. Når jeg laver pastasalater, laver jeg tit en stor portion så der også er til frokost næste dag. Sådan en pastasalat er jo også perfekt til madpakken. 

Pastasalaten er desuden god som tilbehør til aftensmaden eller grillmad om sommeren. 

Lækker kold pastasalat med grøn pesto

Min pastasalat med grøn pesto er virkelig lækker, cremet og så mætter den rigtig godt! Jeg lader pastaen køle ned, inden jeg vender den med de øvrige ingredienser – jeg kan nemlig bedst lige min pastasalat kold. 

Opskriften kan nemt laves til dobbelt portion, det er en sund pastasalat og så kan den serveres kold, til både til frokost eller aftensmad.

Ingredienser til en god pastasalat

I denne pastasalat med pesto finder du desuden cherrytomater, mozzarella og rucola – det er en virkelig lækker kombination. Jeg bruger en grøn basilikumspesto og pasta penne – du kan også bruge pastaskruer eller hvad du ellers har på lager. Hvis du vil skrue lidt op for sundheden, kan du bruge pasta med fuldkorn. 

Jeg kommer også lidt pinjekerner i salaten, som giver lidt ekstra bid og smag. 

Nem opskrift på pastasalat med pesto, mozzarella, tomater, rucola og pinjekerner

Du har nok gættet, at opskriften på denne pastasalat er italiensk inspireret med netop ingredienser som basilikum, rucola, mozzarella og cherrytomater. Du kan naturligvis bruge din favorit pesto og vende med den kogte pasta, men basilikum er bare spot on i denne pastasalat!  

Pastasalaten er vildt nem at lave, fordi den indeholder få ingredienser. Den er hurtig at bikse sammen, og det gør den meget hverdags-venlig. Det er altså en af mine favoritter og nok den bedste opskrift på pastasalat med grøn pesto jeg har spist til dato. 

Tip! Hvis du har andre spændende grøntsager eller bladgrønt liggende i køleskabet, så brug dem. Pastasalat er en vidunderlig måde, hvorpå du kan få ryddet op i skufferne! 

Pastasalat med pesto og mozzarella

Pastasalat med pesto

Nem pastasalat med pesto, tomater, rucola, mozzarella og tomat – Her får du en hurtig opskrift du kan lave til aftensmad på 15 minutter.
4,75 fra 4 stemmer
Antal: 2 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt15 minutter

Ingredienser

 • 150 g tørret pasta
 • 1 tsk flagesalt
 • 60 g basilikumspesto
 • 100 g rucola
 • 15 stk cherrytomater
 • 20 g pinjekerner
 • 1 stk mozzarellakugle
 • ¼ bundt basilikum

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

 • Kog pasta efter pakkens anvisning i saltet vand.
 • Dræn pastaen og lad den afkøle. 
 • Vend den kogte pasta med pesto, rucola, halverede cherrytomater, 1 spsk pinjekerner og halvdelen af mozzarellakuglen, brudt op i mindre stykker.
 • Anret det på et fad og top med resten af pinjekernerne, mozzarellastykker og frisk basilikum. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Tilbehør til pastasalaten

Du kan bruge pastasalaten som tilbehør til aftensmaden, fx sammen med et stykke stegt kyllingebryst eller kyllingelår i ovnen. Den er desuden god på en sommeraften, som en del af grillmaden. 

Hvis du ønsker at måltiden skal være vegetarisk, så kan du spise den med fx falafler til. Det ville være perfekt sund madpakke, som mætter dejligt. 

Pastasalat med pesto, tomater og mozzarella
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 990
4,75 from 4 votes (4 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments