Porretærte med bacon
Porretærte smager vidunderligt. Den er nem at forberede og hurtig at lave, så du får hverdagsmad på lige godt 30 minutter.
Tærter er generelt rigtig gode opskrifter til hverdagen, og jeg ELSKER tærte. Ikke bare fordi de er nemme og hurtige at lave, men fordi de smager skønt og kan varieres i uendelighed. Jeg har derfor allerede en del opskrifter på madtærter på min hjemmeside.
Når jeg serverer tærte, bliver det også hurtigt et dejlig sundt måltid, da det er en god måde at få både grøntsager og fuldkorn på. Æggemassen indeholder desuden godt med protein, og så kan jeg godt lide at servere en grøn salat til.
Fyld til den bedste porre-bacon-tærte
Denne madopskrift på tærte er hurtig at lave, men også simpel, fordi den ikke indeholder ret mange ingredienser. Det er sådan set bare 6 ingredienser og lidt krydderier:
- Porre: Porre skæres i ringe og kan således få tærten til at se æstetisk flot ud også. Du kan evt. også tilføje ringe af rødløg.
- Bacon: For et dejligt salt element er bacon jo oplagt. Det kan dog også erstattes med chorizo eller kylling – eller udelades for en vegetarisk tærte.
- Hytteost: Hytteost er fedtfattig og proteinrigt og sikrer en skøn konsistens i æggemassen. Brug hytteost med 1,5-4 % fedt.
- Mozzarella: Bare den revet mozzarella af slagsen, så osten kan smelte jævnt over hele tærten og gøre den gylden.
- Æg: Kan sjældent undværes i en madopskrift på tærte. Æggemassen sætter sig nemlig om ingredienserne og er derfor essentiel for at tærten bliver en tærte.
- Mælk: Alle typer mælk kan bruges, lige fra sødmælk til havre.
- Timian: Tilføj et par kviste timian til æggemassen – timian passer nemlig så fint til porre og bacon.
- Muskatnød: Giver en vidunderlig smag!
Nem opskrift på porretærte med bacon
Nu skal det handle om porretærte. Det er en super nem opskrift! Jeg laver porretærten med bacon, som giver en skøn røget smag og et salt input. Du kan også udelade bacon, og eventuelt tilføje soltørrede tomater.
Udover ringe af porre og bacontern er tærten lavet på en æggemasse bestående af æg, hytteost og mozzarellaost. Jeg elsker at lave tærter med hytteost, da det giver en dejlig smag og en fluffy konsistens. Ingredienserne til æggemassen skal blot røres sammen og så hældes ud over fyldet i tærtebunden.
På min hjemmeside finder du også opskrifter på en kartoffeltærte med bacon, som ligeledes har en genial kombination med bacon. Porre bliver også lækkert i kombination med kylling i denne kyllingetærte med porre. En porretærte med kartofler lyder heller ikke helt dumt!
Porretærte med bacon
Ingredienser
Tærtebund
- 1 stk færdigkøbt tærtedej
Tærtefyld
- 1 stk porre
- 125 g bacon
- 3 stk æg
- 150 ml mælk
- 150 g hytteost
- 50 g revet mozzarella
- 3 kviste frisk timian
- ½ tsk muskatnød*
- salt og friskkværnet peber
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
Tærtebund
- Følg opskriften på tærtebunden – jeg har brugt den grove variant med olie.
- Brug en kagerulle til at rulle dejen dejen ud og kom den i en tærteform på 25 cm i diameter. Prik med en gaffel, små huller og bag bunden i 10 minutter ved 180° varmluft. Klargør imens fyldet.
Tærtefyld
- Skær porre i ringe og bacon i tern eller små stykker.
- Pisk æg og tilsæt mælk, hytteost, revet mozzarella, finthakket timian og revet muskatnød.
- Vend bacon samt porre i æggemassen og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Kom fyldet i tærtebunden og bag yderligere tærten i 35 minutter ved 180° varmluft, til æggemassen har sat sig.
Har du flere porrer tilbage, så kan du prøve at lave en lækker porresuppe!
Verdens nemmeste porretærte med hjemmelavet tærtedej
Er du max presset på tid, så kan du selvfølgelig købe en tærtedej i supermarkedet. Men det bliver altså bare bedst med en hjemmelavet dej. Jeg laver altid selv bunden efter min grundopskrift på tærtedej. Den er med til at gøre det til en sund porretærte, da den er spækket med fuldkorn.
Kan man fryse tærten?
Ja, sagtens! Så bør du dog varme tærten helt igennem og servere den lun.