
Er der noget, som jeg virkelig elsker så er det falafler. Faktisk har jeg ikke altid været så glad for dem, grundet krydderiet spidskommen som jeg bestemt ikke kunne lide for bare et år siden. Heldigvis skifter vi smagsløg med tiden, og nu kan jeg næsten ikke få nok af det lækre krydderi. Det er derfor også i selve dejen til disse grønne falafler.
Falafel er blevet en af mine yndlings – jeg spiser dem efterhånden en del. Denne opskrift på nemme falafler gør det overskueligt – også i en travl hverdag. Her får en fedtfattigt falafel opskrift, og desuden er det vegansk falafler. Er du til en mere traditionelle falafler, kan du finde en opskrift lige her. I den opskrift får du en en autentisk og klassisk falafel, som taget ud af det mellemøstlige køkken.
Grønne falafler bagt i ovnen
Når jeg laver falafler, laver jeg altid en god stor portion, når jeg alligevel er igang. Jeg fordobler min opskrift, og så smider jeg en god portion på frys. Så har jeg til de travle dage eller til madpakken.
Falafler er så lækre og kan bruges i forskellige retter – blandt andet i salater, pitabrød, madpandekager og/eller som fyld i sandwiches. Du kan desuden i bunden af indlægget se hvordan de grønne falafler udgør en del af disse lækre fyldte græskar.
Få opskriften på grønne falafler her:

Grønne falafler
Ingredienser
- 1 dåse kikærter*
- 1 fed hvidløg
- 0,5 dl olie*
- 2 håndfulde persille
- 1/2 stk citron (saften)
- 1 spsk spidskommen*
- 2 spsk havregryn ( evt. glutenfrie)
- 1 spsk gurkemeje
- 1 tsk bagepulver*
- 0,5 dl vand
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skyl kikærterne fri for lagen.
- Skyl persille grundigt og kom det i en blender med kikærterne og de resterende ingredienser.
- Blend godt til en ensartet masse. Lad farsen hvile i 15 minutter, så den kan sætte sig.
- Tænd ovnen på 200 graders varmluft. Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Form farsen til små kugler, placér dem på bagepladen og pensl dem med lidt olivenolie.
- Bag falaflerne i ca. 20 minutter, til de er gyldne og sprøde.
- Server dem varme, da konsistensen er bedst sådan.
- Velbekomme.

