
Jeg elsker at spise varme retter, når det er efterår og vinter. Det tænker jeg, at jeg ikke er helt alene om? Her den anden dag lavede jeg en kæmpe portion af en indisk inspireret dahl med røde linser.
Jeg er blevet ret glad for denne ret, der har en dejlig varm og krydret smag. Det mætter mig utrolig godt, og jeg laver altid en god grydefuld så jeg har et par portioner til fryseren på de travle dage. Dejligt nemt, fordi det bare lige skal tages op om morgenen og så kan jeg varme det i en gryde til aften.
Krydret indisk dahl med varme krydderier
I denne indisk dahl, har jeg tilføjet kokosmælk for at give den en lidt mere cremet konsistens, og så er der eller knald på smagene – ligesom jeg elsker det. Du kan bruge lige præcis de linser du har liggende, men røde linser er den mest velkendte. Og så tager de røde linser sig jo altså bare flot ud med tomaterne.
Opskriften på min dahl her er super nem at lave – den passer lidt sig selv. Forstået på den måde, at ingredienser blot skal klargøres og derefter skal det egentlig bare koge sammen. Portionen er stor, og du har mad til flere dage hvis I er to eller du er alene.
TIP: Et virkelig dejligt serveringsforslag til den lune dahl er indiske naanbrød og en hjemmelavet myntedip med hvidløg eller den bedste indiske raita med agurk.
Få opskriften på Indisk dahl her:

Indisk dahl
Ingredienser
- 1 stk løg
- 3 fed hvidløg
- 1 stk rød chili
- 2 stk gulerødder
- 1 spsk stødt spidskommen*
- 2 spsk karrypulver*
- 3 cm frisk ingefær
- 3 dl røde linser*
- 1 stk æble
- 4 dl vand
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 dåse kokosmælk
- 2 spsk citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Topping
- 10 stk cherrytomater, skåret i kvarte
- 2 dl saltmandler
- friske koriander
Fremgangsmåde
- Varm olien i en stor gryde, og hak løg, hvidløg, ingefær og chili fint, hvorefter du tilsætter det til den varme gryde og svitser det sammen med karry og spidskommen.
- Lad det svitse i 2-3 minutter – løgene skal ikke tage for meget farve, men være gyldne.
- Skyl gulerødder og æble. Skær dem i små tern og svits det med i gryden.
- Skyl linserne grundigt og kom dem i gryden sammen med vand og flåede tomater.
- Lad det simre under låg i ca. 30 minutter til linserne er ved at være møre.
- Tilsæt kokosmælken og kog videre, til grøden har den rette konsistens – ca. 5-10 minutter.
- Smag grøden til med salt, peber og citronsaft.
- Top daalen med cherrytomater, mandler, friske krydderurter og skyr eller creme fraiche.
- Velbekomme.

Indisk Dahl, daal eller dal – kært barn har mange navne
Uanset hvad vi kalder den, så er det altså en populær og velkendt ret. En ret som de fleste kan lide, og som man derfor sjældent går galt i byen med at servere. Udover at den varme ret har en skøn smag så er den tilmed meget budgetvenlig. Du får altså en fyldig og mættende indisk daal som virkelig kan noget, rent smagsmæssigt.
Det indiske køkken og skønne simreretter
Er du glad for de det indiske køkken og lækre simreretter, kan du også prøve min lækre butter chicken. Jeg elsker selv den ret fordi smagen bare er helt fantastisk. Og hvad er desuden bedre at varme sig på i de kolde måneder, end retter som både dahl og butter chicken?