Tortilla pizza med to slags fyld
Skal det være nemt, bæredygtigt og lækkert på samme tid, så skal det være tortillapizza! Det er den perfekte måde at få opbrugt sine tortillapandekager på, hvis du fik dem dagen før, men ikke har lyst til at spise dem på samme måde to dage i streg. Du kan tilmed få brugt op af køleskabets grøntsager eller kød.
Det er mega nemt og tager ingen tid at lave sådan en tortilla pizza! Så denne her opskrift kan du fremover altid finde i kategorien aftensmad på under 30 minutter. For det tager nemlig kun 15 minutter at lave. Om du vælger at lave opskriften med udgangspunkt i at få en hurtig snack eller en nem aftensmad kan du være kreativ med dine toppings eller finde inspiration i bunden af dette indlæg.
Tortilla pizza
Ingredienser
Base
- 4 stk tortillapandekager
- 100 g tomatsauce
- 1 stk mozzarellakugle
Tortillapizza med Serranoskine
- 100 g Serranoskinke
- 50 g rucola
- ¼ bundt basilikum
- 20 g Parmesan
- 15 g olivenolie*
- 0,5 stk citron
Tortillapizza med trøffel
- 0,5 stk trøffel
- ¼ bundt basilikum
- 20 g Parmesan
- 30 g trøffelolie
Fremgangsmåde
- Varm ovnen på 200° varmluft med en bradepande.
- Læg i alt fire tortillapandekager på et bagepapir og smør hver tortillapandekager med tomatsauce og fordel ligeligt med brudstykker af mozzarella på hver bund.
- Træk bagepapir over på den varme bageplade og bag tortillapandekagerne i 8 minutter, til de er lettere gyldne i kanten og mozzarellaosten er smeltet.
- Klargør fyld imens.
Tortillapizza med Serranoskine
- Placer skiver af Serranoskine på hver tortilla, anret med rucola, lidt basilikumsblade og riv flager af med parmesan på. Drys med lidt olivenolie og evt. citronsaft – smager dejligt!
Tortillapizza med trøffel
- Placer skiver af trøffel på hver tortilla, drys med lidt basilikumsblade og riv godt med parmesan på toppen. Afslut med trøffelolie, hvis du har. Eller olivenolie.
Tortilla pizza med parmaskinke
Når jeg skal have pizza er det sikre valg næsten altid den med parmaskinke og rucola. Den smager bare altid helt fantastisk og det gør den også i denne sammenhæng, hvor pizzabunden er en tortillabund. Jeg topper med parmaskinke/serrano skinke, frisk efter de har været i ovnen. Og selvfølgelig noget rucola der giver en god bitter skarp smag der står godt til fedmen i skinken. Det er sundt og nemt.
Inspiration til toppings
- Soltørrede tomater, artiskokker eller oliven
- Pepperoni
- Svampe
- Tynde skiver af kartoffel
- Pesto, fx grøn pesto eller rød pesto
Et ekstra tip er at gå ind på din yndlings pizzarias hjemmeside, og se hvad der er af topping der. Så skal du nok finde det bedste toppings til din sunde pizza på tortilla.
Opskrift på to slags tortilla pizza med mozzarella
Tortilla pizza kan tilpasses enhver smag. Her er to forskellige bud, begge med tomatsauce og mozzarella som base. Klassisk, lækkert og nemt. Pizza på tortilla kan nemlig laves med fx serranoskine og ruccula en klassiker som kun er blevet endnu nemmere når den laves på en tortilla pandekage. Et andet forslag herfra er at lave en lukus pizza på tortilla pandekagen med trøffel og parmesanost. Det gør det lidt mere overskueligt og lidt mindre skræmmende, at skulle have trøffel, som ellers er så fint.
Men alt i alt er det super alsidigt. Du kan komme alverdens fyld på, forskellige skinke, pepperoni, kartoffel eller holde den vegetarisk. Det er en god måde at få fikset aftensmad på ingen tid og så er den også sund.
Pizza på tortilla pandekager
Det tager vitterligt kun 15 minutter at lave, og du kan forberede op til fire tortilla per bradepande. De skal kun have 8 minutter i ovnen, så hvis I er mange kan du lave mad til en hel hær af sultne maver på ingen tid.
Du kan bruge hjemmelavet tortilla pandekager eller en rest/ eller købe til formålet. Rester fra gårsdagens taco kan få nyt liv i form af tortillapizza og ny smag alt efter hvad du lyster. Du kan jo også sagtens lave en mexicansk tortillapizza med salsa og cheddar som base og så få brugt det overskydende kød samtidig. Sådan bekæmper du både sult og madspild!