Burger med gedeost og karamelliserede rødløg
Så blev det fredag og weekend! Kender du nogen, der ikke kan lide burger, og som ikke synes sådan en, gør sig ekstra gældende på en fredag? Jeg tror det næppe.. Burger kan nemlig tilpasses diverse køkkener og smagspræferencer: vegetarisk burger, fiskeburger, baconburger, pulled chicken burger, den klassiske burger, mexicansk inspirerede burger, kyllingeburger – you name it! Men i dag er dagens burger med gedeost og karamelliserede rødløg.
Gedeost burger
Ingredienser
Karamelliserede rødløg
- 2 stk rødløg
- 15 g honning (1 spsk)
- 15 ml balsamico eddike (1 spsk)
- 15 ml æblecidereddike* (1 spsk)
- salt og friskkværnet peber
Burger med gedeost
- 250 g hakket oksekød
- salt og friskkværnet peber
- 50 g gedeost
- 60 g mayonnaise
- 2 stk burgerboller
- 1 stk hjertesalat
- 4 stk tomater
Fremgangsmåde
Karamelliserede rødløg
- Skær løg i ringe.
- Varm en pande op med olie ved middel-høj varme.
- Steg løgringene af, til de er møre.
- Tilsæt honning, balsamicoeddike og æblecidereddike – kog ind, til væsken er fordampet.
- Smag til med salt og peber, evt. mere honning og balsamicoeddike.
Burger
- Form kødet til hakkebøffer og krydr med salt og peber.
- Steg bøfferne i lidt olie på en (grill)pande i ca. 2-4 minutter på hver side.
- Skær 0,5 cm skriver af gedeosten.
- Rist burgerbollerne. Smør underbollerne med 1 spsk. mayo, og læg hjertesalat og tomatskiver ovenpå.
- Læg en bøf på bollen, og læg et par skiver af gedeosten ovenpå, så den smelter langsomt. Top med karamelliserede rødløg.
- Smør ligeledes overbollerne med sennepsdresing, og læg burgerbollerne sammen.
Opskrift på burger med gedeost og karamelliserede rødløg
Gedeostburger anyone? Ja, tak herfra! Jeg deler mit bud på, hvordan en en lækker klassisk oksekødsburger, kan piftes lidt op med et par ekstra ingredienser. Nemlig gedeost og karamelliserede rødløg. De karamelliserede rødløg laver jeg tit, og derfor har jeg et glas stående på køl næsten altid. Jeg bruger denne opskrift på karamelliserede løg, hvor den er helt neutral uden balsamico og honning. De er altså mere basic i smagen, men er stadig helt vild gode i denne bruger.
Derudover er der tomat, salat og en lækker sennepsdressing, jeg også bruger i sandwich. Den smager helt fantastisk og er slet ikke svær at lave. Men er du ikke så meget til gedeostburger, kan du blot undlade gedeost og erstatte med fx mozzarella eller cheddar.
Den bedste burger der har det hele!
Burger rimer og har altid rimet på de 5 grunsmage: surt, sødt, salt, bittert og umami. Den har dem alle med sig, og det er måske derfor ikke så mærkeligt, at vi særligt får lyst til en snasket burger (med det hele) når vi er tømmermændsramte? Der har kroppen ihvertfald bruge for det meste.. Men hjemmelavede burger skal jo ikke kun være “lovligt” på disse dage. Herhjemme er der plads til en snasket burger, på hvilken som helst dag.
Hjemmelavet burger med gedeostrulle
Der er intet som hjemmelavede burgere, og en af de afgørende ting er burgerbollen. Den skal i min optik, gerne være en hjemmelavet burgerboller. Men på travle dage, køber jeg økologiske briocheboller fra Jalm&B, der desuden har fået topkarakter – jeg kan godt forstå det!
Karamelliserede rødløg må du ikke undlade i gedeostburgeren! Det smager nemlig hammer-godt. Jeg har også brugt det i en lækker spinattærte med gedeost, som du kan se lige her. Nå, men tlibage til burgere.. De karamelliserede rødløg tilføre burgeren det søde element, som du ikke må snyde dig selv eller dine gæster for. Så lækkert!