Ragu – langtidssimret ægte italiensk gryderet

Ægte italiensk ragu

Ragu med oksebov, grøntsager, rødvin og urter er den perfekte ret, når du ønsker en smagfuld og varmende middag, der både er rustik og fyldt med kærlighed. Denne opskrift på langtidssimret ragu tager dig med til det italienske køkken og bringer autentiske smage direkte til dit spisebord.

Faktisk er Ragu den rigtige måde at lave italiensk klassisk bolognese på.

Her er tale om en opskrift på Ragu’ alla bolognese, der kræver tid, men som til gengæld belønner dig med en dyb og fyldig smag. Jeg elsker at lave denne ret på en kølig søndag, hvor duften af ragu sauce fylder hele huset, mens den simrer på komfuret.

Ægte italiensk ragu

Ragu – Ægte italiensk ragout

Ægte italiensk ragu med oksebov, der har fået lov at langstidssimre med grøntsager, urter og rødvin. Ragout serveres med Parpadelle i opskriften.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4 Personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse3 timer
I alt3 timer 15 minutter

Ingredienser

  • 800 g oksebov (skåret i små tern)
  • 20 g olivenolie
  • 1 stk løg
  • 3 stk gulerødder
  • 2 stk bladselleri
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk tomatpuré
  • 200 ml rødvin
  • 300 ml oksefond
  • 2 kviste timian
  • 1 stk laurbærblad
  • Salt og friskkværnet peber
  • 400 g Parpadelle (eller tagliatelle)

Servering

  • Parmesanost

Fremgangsmåde

  • Skær kødet i tern, ca. 2 x 2 cm.
  • Skær løg i mindre tern, og skær gulerødder og bladselleri i mundrette stykker. Pres hvidløg.
  • Varm olivenolien op i en stor gryde eller dyb pande ved middel-høj varme. Kom kødet ved og brun dem godt på alle sider. Tag kødet op og sæt det til side. I samme gryde tilsættes lidt mere olivenolie, hvis nødvendigt.
  • Sauter løg, gulerødder, bladsellerselleri og hvidløg i 5-7 minutter.
  • Tilsæt tomatpuré og lad det stege med i 1 minut for at intensivere smagen.
  • Hæld rødvin i gryden og lad det koge op, så alkoholen fordamper, tager ca. 3-4 minutter.
  • Tilsæt hakkede tomater, oksebouillon, timiankviste og laurbærblad. Kom det brunede oksekød tilbage i gryden.Skru ned for varmen, læg låg på, og lad raguen simre ved svag varme i 2-3 timer, indtil kødet er mørt og let kan trækkes fra hinanden. Rør af og til, og tilsæt lidt ekstra væske (bouillon eller vand), hvis raguen bliver for tyk.
  • Smag raguen til med salat og peber, når kødet er mørt. Fjern laurbærbladet og timiankvistene.
  • Kog parpadelle eller tagliatelle al dente i rigeligt saltet vand, ifølge pakkens anvisning.
  • Dræn pastaen og vend den direkte i raguen, så saucen fordeler sig godt.
  • Server straks med et generøst drys friskrevet parmesan. Velbekomme!
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Opskrift på ragu med oksebov og grøntsager

Kernen i en god ragu er kødet. Til denne opskrift bruger jeg oksebov, der langsomt bliver så mørt, at det nærmest smelter i munden. Oksebov er perfekt til langtidssimring, da det har en naturlig fedtmarmorering, der gør kødet saftigt og smagfuldt.

Jeg starter med at brune kødet grundigt, hvilket giver en rig smag til retten. Derefter tilsætter jeg en base af løg, gulerødder og selleri, som steges, indtil grøntsagerne er bløde og let karamelliserede. Denne base er afgørende for at opnå den dybde, som kendetegner en ægte italiensk ragu.

Når kødet og grøntsagerne er klar, tilsætter jeg hakkede tomater, tomatpuré og en god skvæt rødvin. Timian og laurbærblad giver en skøn aroma, mens retten simrer. Jeg lader raguen stå og småkoge i mindst to timer – gerne tre – så smagene kan udvikle sig til perfektion.

Ægte italiensk ragu

Denne ragu opskrift er inspireret af den klassiske Ragu’ alla Bolognese, og jeg serverer den med pasta, på ægte italiensk manér. Parpadelle eller tagliatelle er traditionelle valg.

Du kan enten servere raguen ovenpå pastaen, eller lade pastaen koge med i saucen i 1 minuts tid, så de suger al den lækre smag til sig. Server retten med friskrevet parmesan og en sprød grøn salat for et komplet måltid.

Ragu eller ragout?

Mange undrer sig over forskellen mellem ragu og ragout. Men det er vist det samme. Kort sagt er ragu en gryderet, ofte lavet med kød eller grøntsager i en kraftig sauce. Denne opskrift er uden tvivl en ægte italiensk ragu, der kombinerer saftigt oksebov, grøntsager og masser af kærlighed. Det er en ret, der tager tid, men som er værd at vente på.

Prøv denne opskrift næste gang, du vil forkæle dine smagsløg med en varm, smagfuld og hjemmelavet ragu. Det er en ret, der ikke bare mætter, men som også fylder dit hjem med duften af ægte italiensk hygge. Jeg elsker det!

Ragu' alla Bolognese
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1072
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments