
Kylling i karry – en klassisk ret rundt omkring i de danske hjem, som jeg tror alle kan lide. Det er en skøn opskrift på hverdagsmad, som både børn og voksne elsker – især hvis madlavningen skal gå lidt tjept. Men opskriften kan også sagtens opgraderes og serveres som et storslået måltid ristaffel – eller i hvert fald a la ristaffel med masser af toppings.
Selvom kylling i karry er en simpel ret, så er der ikke noget bedre end kombinationen af saftig kylling og en skøn karrysauce, som serveres med ris og lækre toppings. Opskriften I nu får er netop dét, og jeg har serveret den med stykker af æble, rosiner og persille på bedste ristaffel-vis.
Moderne kylling i karry med kokosmælk og ris
Min opskrift på kylling i karry skiller sig en smule ud fra den klassiske. Jeg laver nemlig retten med kokosmælk, og på den måde bliver den lidt mere moderne. Kokosmælk giver en dejlig cremet sauce og smager ikke tydeligt igennem. Derudover er det en nem måde at få en lækker karrysauce – og så bliver retten tilmed stadig cremet.
Jeg bruger kyllingebryst, som får lov at simre saucen, så det bliver dejlig saftigt. Har du kyllingerester til overs fra fx at have lavet helstegt saftig kylling, kan det også bruges i stedet. Så tilsætter du blot kyllingekødet, når saucen kun mangler et par minutter, så kyllingen varmes igennem, men ikke tilberedes yderligere.
For mig er kyllingeretter go-to, når jeg mangler nem og lækker hverdagsmad. Så tjek endelig resten af mine opskrifter på aftensmad med kylling, hvis du savner inspiration til aftensmaden. Jeg kan selvfølgelig ikke undlade at nævne en anden moderne ret med kylling og karry, nemlig min opskrift på kyllingeboller i karry med kokosmælk.


Opskrift på kylling i karry
Kylling i karry er har nok verdens nemmeste opskrift. Den er perfekt til sund aftensmad og kan laves på 30 minutter. Det skal virkelig ikke undervurderes, hvor skønt det er, hvis man har en travl hverdag at kunne lave nem aftensmad på 30 minutter.
Opskriften er mild og slet ikke stærk på grund af kokosmælken, så det er en opskrift, der er oplagt at servere for børn. Hvis du vil have mere power på karrysmagen, kan du smage til med mere karrypulver.
Jeg serverer som regel retten med ris til, som kan koges samtidig med at sovsen simrer.
Prøv også: Hvis du er glad for kombinationen af kylling og karry er en omgang grøn karry med kokosmælk måske noget for dig? Den har lidt mere spicy over sig, men er også lavet med kokosmælk.
Få min bedste kylling i karry a la ristaffel her:

Kylling i karry
Ingredienser
- 4 stk kyllingebryst
- 15 g olivenolie*
- 3 tsk karry*
- 600 ml kokosmælk (svarende til 1,5 dåse)
- 1,5 spsk majsstivelse
- 50 ml vand
- 1 stk citron
- salt og friskkværnet peber
Serveringsforslag
- 250 g ris
- 2 stk æbler
- 1 bundt bredbladet persille
- 100 g rosiner*
Fremgangsmåde
Kylling i karry
- Skær kyllingefileterne i mindre chunks.
- Tag en medium størrelse gryde, og sæt den på komfuret, på højeste blus.
- Når gryden er godt varm, kommes lidt olie i og kyllingen tilsættes, efter 10 sekunder kommes karrypulver i gryden og det hele røres godt rundt i ca. 30 sekunder.
- Kom kokosmælken på og lad det små simre i ca. 7-8 minutter.
- Bland majsstivelsen med 3 spsk vand og hæld det ned i kyllingen lidt ad gangen indtil det har en passende cremet konsistens af en karrysauce.
- Smag til med salt og friskkværnet peber samt citronsaft.
Serveringsforslag
- Kom 450 ml vand i en gryde. Tilsæt 1 spsk salt og bring det til kogepunket. Kom risene i og kog det i ca. 10-15 min, afhængig af hvilken type ris. Kom låg på og lad det stå og trække i 10-15 min.
- Skær dine æbler i tern og anret sammen med rosiner samt grofthakket persille.
Tilbehør til kylling i karry a la ristaffel
Ristaffel er et koncept man kan støde på i Holland, og det betyder sådan set bare risbord. Det er nemlig en masse små retter serveret med ris til. Kylling i karry kan serveres a la ristaffel ved at servere det med masser af toppings, fx
- Æble: Et sprødt æble skåret i tern tilføjer et godt knas.
- Rosiner: Rosiner har en sød smag, der bare passer drøngodt til karry.
- Persille: Persille passer også rigtig godt til, og så ser det skønt med lidt grønt som topping.
- Ris: Ris skal der til for at det er et ristaffel – selvfølgelig!
