Kyllingeboller i karry med kokosmælk
Kyllingeboller i karry – har du stødt på det før? Du er nok allerede bekendt med den danske klassiker, med hakket kalv- og flæsk. Det er ikke helt dér vi er i dag, men tæt på. Jeg har ladet mig inspirere af den gode gammeldags boller i karry, men lavet nogle småjusteringer. Jeg har fx brugt hakket kyllingekød og i stedet for mælk til saucen, har jeg brugt kokosmælk. Jeg kan love jer for, at den er god denne her opskrift. Mums!
Jeg var hos mine forældre i weekenden, og min mor og jeg gik i køkkenet for at kreerer os denne skønne karryret, der består af saftige og smagsfyldte kyllingeboller i den lækreste karrysauce, toppet med friske krydderurter og sprøde æbletern.
Kyllingeboller i karry med kokosmælk
Ingredienser
Kyllingeboller
- 1 stk løg
- 400 g hakket kyllingekød
- 10 g hvedemel
- 1 stk æg
- salt og friskkværnet peber
Karrysauce
- 1 stk æble
- 1 stk løg
- 15 g smør (1 spsk)
- 4 tsk karry*
- 1 tsk gurkemeje
- 20 g hvedemel (2 spsk)
- 400 ml kokosmælk* (svarende til 1 dåse)
- salt og friskkværnet peber
- ½ stk citron
- 1 stk porre
Tilbehør
- 1 stk blomkål
- 1 stk æble
- 1 bundt bredbladet persille
Fremgangsmåde
Kyllingeboller
- Sæt en gryde med vand over. Start med at lave lave kyllingebollerne. Skræl løget og riv det fint. Rør kylling, løg, mel og æg sammen til en fars. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Form ca. små 12-15 boller med en ske og kog dem til møre, ca. 7-10 minutter.
- Gem 1 dl af kogevandet fra bollerne.
- OBS! Vil du servere almindelig ris til, sættes vand over. De koges efter pakkens anvisning.
Karrysauce
- Skær æble og løg i små tern. Svits det på panden i 1 spsk smør med karry og gurkemeje i et par minutter, til løget har taget lidt farve.
- Tilsæt mel, og svits kort. Tilsæt 1 dl væske fra bollerne og lad det simre et par minutter.
- Tilsæt kokosmælk og lad det hele koge op i ca. 5 minutter. Herefter skal det hele blendes med en stavblender. Smag til med salt, friskkværnet peber og citronsaft.
- Hak porren i skiver og tilsæt dem i saucen sammen med kyllingebollerne og varm retten op.
Blomkålsris
- Riv blomkålen på et rivejern eller brug en blender. Svits det på en pande og tilsæt de krydderier du ønsker.
Serveringsforslag
- Servér med blomkåls(ris), æble og hakket persille.
Opskrift på kyllingeboller i karry
I denne opskrift har vi justeret lidt på den klassiske ret, ved at bruge hakket kyllingekød i stedet for. Hakket kyllingekød er mere magert end gris, men du får stadig nogle saftige boller.
Kyllingebollerne laves ud af en fars, som indeholder hakket kyllingekød, et løg, æg, lidt mel og salt samt peber. Ingredienserne røres sammen til en fars og formes til små kødboller. Du kan også bruge opskriften og i stedet lave kyllingeboller til suppe. Enten en klar hønsekødssuppe eller karrysuppe.
Læs også: Mangler du inspiration til flere karryretter, kan jeg altså anbefale dig at se nærmere på min vegetariske opskrift på blomkålscurry med kikærter og kartofler. Karryen er virkelig gennemtrængende, og saucen har en lækker konsistens.
En karrysauce med kokosmælk
Karrysaucen er lavet på kokosmælk, som har en dejlig sødme. Det fungerer dejligt med æblets syrlighed, som både er i saucen og ovenpå retten i tern. Retten virker derfor ikke så tung, som den originale.
Min karrysauce eller sovs om man vil er en slags opbagt sauce. Smagen er dejlig skøn og har en gennemtrængende smag fra karryen. Det er lige som det skal være – og hvem vil ikke gerne få karry smagen frem? Jeg vil ihvertfald gerne! Det er jo essentielt for en karrysauce.
Sådan en karrysauce lavet på kokosmælk er virkelig lækker i mange retter, og særligt med kylling og ris. Derfor har jeg naturligvis også en skøn opskrift på kylling i karry, som jeg virkelig kan anbefale hvis du er glad for gode, nemme karryretter. Eller en klassisk karrysuppe med kylling, som også er med kokosmælk.
Hvis du ligesom jeg er vild med risretter, har jeg samlet vores bedste opskrifter på bloggen, hvor du kan finde inspiration til dit næste middagsmåltid.