Karrysuppe med kylling og kokosmælk

bedste opskrift karrysuppe med kylling og kokos

Jeg elsker suppe, og jeg kan spise det året rundt. Selvfølgelig er det bedst på kolde efterårsdage, hvor man trænger til noget at lune sig på, men suppe kan også være skønt efter et regnvejrsskyl om sommeren, når al sommervarmen er blevet vasket væk, eller bare på de dage, hvor man har brug for noget varmt, nemt og comforting. 

Karrysuppe med kylling er en perfekt opskrift til netop de dage, og så er karrysuppe jo bare altid et sikkert hit. Især den hjemmelavede version, hvor man selv kan justere mængden af karry og tilføje sin yndlingsgrøntsager. Muuuumss. 

karrysuppe opskrift

Karrysuppe med kylling

En lækker og mild karrysuppe med kyllingestykker. Suppen er lavet på kokosmælk og har en skøn smag af karry.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt15 minutter

Ingredienser

 • 1 stk rød peberfrugt
 • 0,5 stk broccoli
 • 4 stk gulerødder
 • 4 stk kyllingebryst
 • 15 g olivenolie* (til stegning)
 • 1 fed hvidløg
 • 3 cm ingefær
 • 2 tsk karry*
 • 800 ml kokosmælk* (svarende til 2 dåser)
 • salt og friskkværnet peber
 • 1 stk lime
 • 1 bundt friske koriander

Noter

Serveringsforslag: Ris, nudler eller brød. 

Fremgangsmåde

 • Skær peberfrugt, broccoli og gulerødder i grove chunks.
 • Skær kyllingen i mindre tern.
 • Varm en mellemstor gryde op på højeste blus og steg kyllingen hurtigt af, ca 1 minut i lidt olie. Tag kyllingen fra.
 • Steg nu grøntsagerne af i gryden i ca. 1-2 minutter. og tilsæt revet hvidløg, revet ingefær og karry pulver det sidste halve minut. Kom kokosmælken på og lad det småsimre i ca. 8 minutter.
 • Tilsæt kyllingen og lad det simre et par minutter.
 • Smag til med salt, friskkværnet peber og limesaft.
 • Server med friske koriander.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

På udkig efter flere supper? Så finder du her alle mine opskrifter på hjemmelavet suppe

Er du generelt også glad for det asiatiske køkken, finder du her mine andre asiatiske opskrifter, hvor der er alt fra milde til hotte opskrifter at finde.  

En skøn cremet og fyldig karrysuppe med kokosmælk

Min karrysuppe med kylling er thai inspireret, da karrysuppen laves med kokosmælk og får smag af hvidløg, ingefær og lime. Jeg har dog her holdt mig fra chili for at få verdens bedste karrysuppe, der samtidig er mild og børnevenlig. Du kan dog sagtens tilføje frisk chili eller chiliflager til retten, for at den dejlige karrysuppe får endnu mere smag af det thailandske køkken.

Hvis du er lige så tosset med hjemmelavet thai mad som mig, så tjek også min grøn karrysuppe, som laves på grøn karrypasta eller min Massaman curry, som laves på rød karrypasta. Hvis du er til cremede supper, må du endelig også prøve min klassiske Panang karry med kylling.

Fælles for alle disse skønne thai supper er, at der er tale om cremet og fyldig karrysuppe med kokosmælk. Til min opskrift i dag bruger jeg ikke karrypasta, men derimod almindeligt karrypulver for en gul karrysuppe, som du højst sandsynlig allerede har ingredienserne til. Der skal altså hverken bruges citrongræs, limeblade eller andre asiatiske ingredienser, som kan være svære at få fat på. Derfor er min karrysuppe med kylling helt perfekt til aftensmad på en grå hverdagsaften.

Karrysuppe med grøntsager og kylling

Opskrift på karrysuppe med kylling

Min opskrift på karrysuppe er nem og ligetil: Start med at skære grøntsager og kylling, steg først kylling, så grøntsager, tilføj krydderier og kokosmælk, lad det simre og smag til. 

Du kan også sagtens lave karrysuppen uden kylling ved blot at spæde til med flere grøntsager i stedet og eventuelt en dåse kikærter. Karrysuppe med grøntsager kan nemlig sagtens mætte, og så bliver suppen vegetarisk. Der er frit valg på alle hylder, når det kommer til at vælge grøntsager til suppen – jeg bruger peberfrugt, gulerødder og broccoli. 

Spørgsmål og svar til opskriften på karrysuppe

Kan min karrysuppe fryses ned?

Ja. Karrysuppe med kokosmælk kan sagtens fryses ned. Frys det ned i en stor frysepose eller mindre, portionsanrettede størrelser, så du altid har en nem middag for 1 eller 2 liggende. 

Hvad kan jeg servere til suppen? 

Jeg har følgende serveringsforslag til karrysuppe:

 • Ris: Ris og cremet karrysuppe er en genial kombi, så er der nemlig masser af sovs til risene. 
 • Nudler: Thai karrysuppe serveres gerne med nudler, og det kan du også godt gøre med denne dansk-thai inspirerede gul karrysuppe. 
 • Brød: Det er nok ikke så thailandsk, men til gengæld er det altid lækkert med en skive hjemmebagt brød til suppe. 

Hvilke grøntsager kan jeg ellers komme i karrysuppe?

Brug hvad du nu har og kan lide. Bambusskud, grønne bønner, gul peberfrugt, blomkål, aubergine osv. Det hele kan bruges til en nem og lækker karrysuppe med kylling! 

Karrysuppe med kylling

Karrysuppe med kylling og kokosmælk

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 985
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments