Chili con carne

Chili con carne opskrift til børn

Jeg elsker virkelig mexicansk mad, og de krydrede, varme retter som chili con carne falder lige i min smag. Denne chili con carne opskrift er selvfølgelig en klassiker, som både er sund og nem at lave – fyldt med alt godt! Jo længere retten får lov at simre, jo bedre, så giv den endelig flere timer, hvis du har tiden og tålmodigheden til det!

Chili con carne med chokolade

Chili con carne

Den bedste Chili Con Carne opskrift, som kan laves uden chokolade. Denne version er nem at lave og du får gode idéer til tilbehør.
4,86 fra 7 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt40 minutter

Ingredienser

Tilbehør

  • 300 g ris
  • 150 g creme fraiche 18 %
  • 100 g tortillachips
  • 1 bundt friske koriander

Fremgangsmåde

  • Hak løg, hvidløg og chili fint.
  • Varm en stor gryde eller sautérpande op med et par spiseskeer olivenolie.
  • Sautér hvidløg, løg og spidskommen, paprika, tørrede koriander og chili i et par minutter på middel varme. 
  • Tilsæt oksekød og lad det brune af under omrøring.
  • Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, rødvin og oksefond. 
  • Læg låg på og lad det simre i ca. 20 minutter på middel varme – gerne en time, hvis du har tiden. 
  • Tilsæt bønner.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber. 
  • Tag gryden af varmen og tilføj grofthakket chokolade. Smag igen til, og tilføj evt. lidt sukker, for at runde retten af. Mangler den power, kan du tilføje lidt ekstra chili. 
  • Kog risene efter pakkens anvisning.
  • Server med fx ris, creme fraiche, hjemmelavet salsa, guacamole og majschips samt friske koriander. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Det bedste ved en chili er at den er så krydret, at varmen rigtig kan mærkes i kroppen, når man spiser den. For at opnå den bedste smag fra krydderier lader jeg dem stege med på panden, når jeg sauterer løg og hvidløg, så krydderiernes aromaer bliver frigivet. 

Chili con carne med chokolade

Chili con carne med ris

Nem chili con carne opskrift

Fremgangsmåden med at lave chili con carne er derefter ret simpel – oksekødet skal brunes, og tomater, rødvin og fond skal tilsættes, så retten kan stå og simre. 

Når retten har fået lov at simre, skal der smages til. Brug salt og peber, evt. chili og sukker og selvfølgelig – en vigtigt ingrediens i mexicansk madlavning – chokolade. Chili con carne med chokolade får nemlig både en dybere smag og farve – derfor skal der chokolade i! 

Læs også: Hvis du er glad for det mexicanske køkken, så vil du måske også synes om denne opskrift på pommes røsti med mexicansk inspireret fyld?

Vegetarisk og børnevenlig chili con carne

Chili, hakket oksekød, tomater og kidneybønner – det er nok de vigtigste ingredienser i denne ret. Det synes vi i hvert fald her i Danmark. Interessant nok er man faktisk uenig i Mexico, da de første retter chili con carne ikke blev lavet med bønner. Ikke desto mindre er bønner utrolig brugte i det køkken, som kaldes Tex-Mex – det amerikansk-mexicanske køkken – hvor chili con carne faktisk kommer fra. 

Jeg syntes bestemt, at der skal bønner i. Det gør også retten nemmere at lave vegetarisk, da du så har en anden proteinkilde, så kødet kan udelades. Hvis du vil lave en chili con carne uden kød kan du vælge at erstatte kødet med grøntsager som squash, bladselleri og aubergine eller dit foretrukne vegetariske fars. Oksefonden kan erstattes med grøntsagsbouillon. 

Vil du lave retten børnevenlig, kan det også sagtens lade sig gøre. Her er det selvfølgelig en god ide at skrue lidt ned for chilien, så den bliver mildere og du kan evt. lave en chili con carne uden bønner, hvis dine børn ikke er så vilde med bønner. 

Chili con carne med chokolade

Tilbehør til hjemmelavet chili con carne

Chili kan serveres med ris eller tortillachips. Jeg serverede selv retten med chips, tomatsalsa, guacamole og creme fraiche og synes resultatet blev vildt godt. Ved siden af den varme gryderet passer det så godt med nogle cripsy chips og dip. Og eftersom jeg elsker mexicansk mad, så er jeg selvfølgelig også helt skudt i guacamole og salsa. Så enhver undskyldning jeg kan finde for at lave en god omgang guac … 

Denne chili con carne opskrift giver mad nok til 4 personer, men er I kun to, kan jeg anbefale ikke at skære ned på ingredienserne. Resterne kan nemlig bruges i en blød tortilla pandekage.

Du kan også komme en rest i en hjemmelavet majstortilla, med andet lækkert fyld. Den resterende portion kan selvfølgelig også genvarmes – det smager lige så godt dagen efter!

Brug din rest til tacosfyld

Har du en rest tilovers fra din chili con carne? Gem den og brug dem næste dag til en ny omgang aftensmad. Tacos med oksekød er løsningen på din rester, særligt sammen med guacamole og salsa.

Chili con carne tilbehør

Følg gerne med på i nyhedsbrev, på Facebook og Instagram

Følg endelig også med på alle de sociale medier, eksempelvis på min Facebook-side og min Instagram-profil – på begge sider deler jeg en masse inspiration til nem hverdagsmad. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev, hvor jeg hver lørdag sender en madplan ud. 

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1017
4,86 from 7 votes (7 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments