Opskrifter med hakket oksekød
Hakket oksekød er en velkendt ingrediens, og en ingrediens som både børn og voksne spiser med velbehag. Generelt er der så mange gode klassiske retter med hakket oksekød. En favorit blandt mange er burgeren. Her er hakket oksekød hovedingrediensen, og så kan man jo variere med fyld som man ønsker – afhængig af humør og lejlighed. Du kan se alle mine burgeropskrifter her.
Hakket oksekød indgår desuden i nogle af de allermest populære madretter vi spiser. Eksempler på retterne er lasagne, spaghetti kødsovs, kødboller i tomatsauce, Moussaka, Pariserbøf, gullash eller hakkebøffer. Det smager også godt at komme hakket oksekød på pizza, i pirogger, madtærter eller i wokretter, nudelretter eller pastaretter.
Du kan også sagtens lave sund og velsmagende mad med oksekød, hvor det bestemt ikke er kedeligt. Det kan være krydrede oksekødsboller, som du kan servere til en nem grøn salat.
Tilberedning af oksekød
Der er så mange måder at tilberede det hakkede oksekød på. Det kan steges på panden eller grillen som bøffer eller kødboller, men kan også tilberedes i ovnen. Derudover er det godt i flere gryderetter. Når det får lov at simre en hel dag, mens det trækker smag fra diverse krydderier kan du opleve hakket oksekød på nye måder, uden det føles smagsløst eller tørt.
Om hakket oksekød
Hakket oksekød er oksekød, der er hakket fint i en kødhakker. Hakket oksekød kan findes i flere varianter: Fra det helt magre (faktisk også tatar) til mere fedtholdige, der giver både saft og smag til gryderetter, fx chili con carne eller bolognese. Førnævnte er begge to skønne opskrifter, som har godt af at stå og simre i længere tid så det hakkede oksekød kan trække smag fra øvrige ingredienser.