Hjemmelavet burger med ost

Hjemmelavet burgere

Hvis der findes noget bedre end en snasket burger fra den lokale diner eller en solid caféburger, så må det da være en hjemmelavet burger – sådan én hvor både burgerbollen og burgerbøffen er lavet fra bunden. Hjemmelavede burgere er en af de mest populære måltider, og det er ikke svært at forstå hvorfor. De er lette at lave, smager fantastisk og er et hit for hele familien. Det er også en god måde at bruge resterne fra middagen på. 

I dag får I min bedste hjemmelavet burger opskrift, hvor grøntsagerne er friske og sprøde, burgerbollen er hjemmebagt og bøffen er formet med kærlige hænder og stegt med ost, der smelter. 

Hjemmelavede burger

Hjemmelavet burger med ost

Lækre hjemmelavede burgere med ost og en skøn opskrift på de bedste burgerboller. Få den bedste greasy burger opskrift her.  
4,50 fra 2 stemmer
Antal: 4 Personer

Ingredienser

Krydret mayo

Burger

 • 4 stk brioche burgerboller (købt eller bagt selv)
 • 800 g hakket oksekød 10-12 % (allerhelst fra slagteren – det karamelliserer bedst!)
 • 4 skiver cheddar
 • 2 stk tomater
 • ½ stk rødløg
 • 12 stk pickles
 • 1 stk iceberg
 • 30 g smør (til stegning)
 • salt og friskkværnet peber

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

Krydret mayo

 • Blend presset hvidløg med mayonnaise. Blend derefter sennep, tomatpuré, tabasco og ketchup i. Smag til med salt og peber.

Burger

 • Sæt over til hjemmelavede brioche burgerbolle, medmindre du har købt.
 • Del det hakket oksekød i 4 dele og form kødet til til bøffer. Giv dem et tryk, så de bliver flade.
 • Skyl tomaterne samt rødløg, og skær dem i skiver.
 • Skyl iceberg og tag de yderste blade af, så du har i alt fire store blade.
 • Krydr bøfferne med salt og peber. Steg dem på en varm pande i smør. Steg bøfferne, som du bedst kan lide dem og til de har en karamelliserede stegeskorpe. Når bøfferne er stegt færdige, lægges en skive cheddarost på hver bøf, så osten smelter.
 • Saml din burger ved at smøre underbollen med den krydrede mayo. Læg så bøffen, tomat, rødløg, pickles og til sidst salat på toppen. Slut af med endnu en smurt overbolle.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Nem opskrift på den bedste hjemmelavet burger med ost

Min opskrift er inspireret af sådan en burger, man får serveret på en typisk amerikansk burger joint. Det er en simpel og nem kombination med bøf af hakket oksekød, cheddar, iceberg salat, tomater, rødløg, pickles og en brioche burger bolle. 

Bøffen laves bedst med kvalitetsoksekød fra slagteren – regn med ca. 200 g pr. person. Du får fire burgere ud af opskriften, så den passer perfekt til fire burgere – gerne serveret med pommes frites til. 

Den her opskrift er en klassisk amerikansk burger, men der findes selvfølgelig også mange andre gode burger ideer til hvordan man laver en lækker burger. På min blog finder du mange flere idéer til burger opskrifter

Hjemmelavet burger

Har du nogensinde undret dig over hvorfor en burger, hjemmelavet eller ej, smager så godt? Det er fordi en burger som oftest spiller på samtlige af de 5 grundsmage. Det gør denne burger opskrift bestemt også:

 • Salt og umami fra kødet – især stegeskorpen på burgerbøffen giver umami. I dressingen tilføjer jeg lidt ketchup, som i den grad også giver umami. 
 • Sødme kommer fra bollen, som også giver et blødt element.
 • Det bitre kommer fra salaten, som samtidig tilføjer noget sprødt.
 • Syrlighed fra pickles – som du også kan lave hjemmelavet hvis du har lyst!

Tilbehør til burger

En hjemmelavet burger skal serveres med det samme, så snart den er samlet og gerne med godt tilbehør til. Jeg elsker selv hjemmelavede sprøde pommes frites med en dip til, så det bliver ægte amerikansk, men du kan også sagtens servere en salat til. 

Pommes frites
Hjemmelavede sprøde pommes frites, som du selv kan lave i enten ovn eller gryde hvor de friteres. I opskriften kommer jeg med en beskrivelse af begge muligheder.
Gå til opskrift
pommes frites opskrift
Trøffelmayo
Hjemmelavet trøffelmayonnaise smager vidunderligt og er super nemt at lave. Her får du en opskrift med både trøffelpure og olie i.
Gå til opskrift
Trøffelmayo

Bag dine egne burgerboller

Både til en hjemmelavet burger og til en burger, jeg køber ude, foretrækker jeg en brioche burgerbolle. Du kan nemt lave en lækker brioche burger, eller du kan bruge min opskrift på klassiske burgerboller med sesam. 

Brioche burgerboller
Opskrift på de bedste bløde luftige brioche burgerboller til en hjemmelavet brioche burger. Brioche burgerboller er nemme at bage. Drys med sesam hvis du ønsker.
Gå til opskrift
brioche burgerboller med smør og æg
Hjemmelavet burger med ost

opskrift Hjemmelavet burger-med mayo

Se også disse lækre burger-opskrifter

Pulled pork burger
Pulled pork burger med coleslaw, dressing og bbq-sauce.
Gå til opskrift
Burger med pulled pork
Gedeost burger
En burger med gedeost og karamelliserede rødløg er en lækker og anderledes burger. Den indeholder stadig oksekød.
Gå til opskrift
Burger med gedeost og karamelliserede rødløg
Mexicansk burger med guacamole
Opskrift på hjemmelavet mexicansk burger med salsa og guacamole. En snasket, men sund mexi burger med grillost.
Gå til opskrift
Burger med grillost, salsa og ruccola creme
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 986
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments