Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kager – nemme og gode opskrifter
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Instagram Facebook Pinterest
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Instagram Facebook Pinterest
  • Alle opskrifter
    • Anledning
      • Gæstemad
      • Tapas
      • Brunch
      • Nytår
      • Jul
      • Påske
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kager – nemme og gode opskrifter
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter

Brioche burgerboller

Gå til opskrift Udskriv
bløde brioche burger boller

Jeg elsker at bruge brioche burgerboller, når jeg skal lave burgere – brioche boller er nemlig luftige og bløde, da de bages med æg og smør. Det giver altså bare en god oplevelse, når man tager en bid af burgeren. 

I denne brioche burger opskrift bruger jeg en særlig metode, som gør at mine brioche burger boller bliver ekstra spongy – det kan lyde en smule avanceret, men tro mig, det er verdens bedste opskrift på brioche. Metoden heder tang zhong – mere om den senere. 

Hvad er brioche?

Briochedej er en klassisk fransk dej. I Frankrig bruger man det til alle mulige retter – både til servering af salte ting, som fx foie gras, og til søde ting, som frisk frugt og vaniljecreme. 

Uden for Frankrig er brioche dog nok bedst kendt til at lave burgerboller. Dejen indeholder både smør og æg, som gør bollen let, luftig og selvfølgelig velsmagende fra smørret. 

brioche burgerboller med sesam

Opskrift på luftige briocheboller

Opskrift på brioche burgerboller med ”Tang Zhong-metode”

Denne brioche burger opskrift er lidt anderledes end almindelige brioche opskrifter. Jeg bruger nemlig den såkaldte tang zhong metode. Tang zhong metoden er en asiatisk teknik, som man bruger til bagværk med gær. 

Metoden går ud på at man laver en slags ”vand roux” – dvs. man blander lidt mælk, mel og vand i en gryde og rører det sammen over blusset, indtil man får en klistret grødagtig masse. Denne masse kalder man for tang zhong, og man tilsætter den senere hen til dejen.

Tang zhong giver en bedre krumme i brødet – i tilfældet med brioche får man en mere svampet bolle!

Ud fra opskriften kan det virke ret avanceret, men det er ikke så besværligt som det kan lyde. Jeg vil derfor anbefale at prøve tang zhong metoden – det er ret sjovt og man får bedre brioche burger boller.

Opskriften på bløde og lækre brioche burgerboller får du her:

Reklamelinks er markeret med*
brioche burgerboller med smør og æg

Brioche burgerboller

Opskrift på de bedste bløde luftige brioche burgerboller til en hjemmelavet brioche burger. Brioche burgerboller er nemme at bage. Drys med sesam hvis du ønsker.
3 fra 1 stemme
Antal: 6 stk
Forberedelse20 min
Tilberedelse10 min
Hævetid1 t 45 min
I alt2 t 15 min

Ingredienser

  • 65 g sødmælk
  • 250 g hvedemel
  • 5 g vand
  • 15 g gær
  • 20 g sukker
  • 5 g flagesalt*
  • 3 stk æg
  • 85 g smør (tages ud ca. 10-15 minutter før det skal bruges)

Noter

Tip: Smelt en lille smule smør, og pensl dette på burgerbollerne lige efter de er kommet ud af ovnen, det vil gøre de bliver bløde og give briochebollerne et flot finish.

Fremgangsmåde

Tang Zhong metode

  • Tang Zhong metoden gør at man får en mere “spongy” bolle!
  • Kom en lille gryde på en vægt og kom 20 g mælk, 5 g hvedemel og 5 g vand i gryden. Kom det nu på et blus ved middel varme, og rør indtil en meget klistret konsistens, tager ca. 2 minutter. Nu har du din Tang Zhong klar. Kom den i en lille skål og kom den i køleskabet.

Briochedej

  • Kom de resterende 45 g mælk i en røreskål sammen med gæren og rør sammen indtil dette er opløst. Kom nu mel, sukker, salt og 2 æg i skålen og lad det hele samle sig, tilsæt tang zhong og ælt det hele ved lav/medium hastighed i ca. 10 minutter, indtil dejen begynder at slippe kanterne.
  • Skær smørret i tern, og tilsæt nu dette til dejen lidt efter lidt, af ca. 4-5 omgange, indtil dejen har inkorporeret det. Ælt nu yderligere i ca. 8 minutter, indtil dejen slipper kanterne og er elastisk.
  • Dæk røreskålen til og lad dejen hæve i ca. 40-45 minutter.
  • Kom dejen ud på et bord, og del dejen til ca. 80 g pr bolle, og form dem til små kugler. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Dæk til med film og lad det hæve i ca. 50-60 minutter.
  • Tænd ovnen på 215 grader, over og undervarme.
  • Pisk det sidste æg sammen med lidt mælk og pensl dette på dine boller. Drys med sesam hvis du ønsker.
  • Bag i ca. 8-10 minutter, indtil de er gyldne.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Hjemmelavede brioche burgerboller til brioche burger

Brioche burgerboller passer perfekt til en hjemmelavet burger. Du kan lave din burger som du foretrækker eller finde inspiration blandt mine mange burgeropskrifter. 

Burgerbollen er en ret essentiel del af en burger, og jeg kan personligt bedst lide denne version – altså brioche burgerboller. Hvis du foretrækker, kan du selvfølgelig også bage en klassisk burgerbolle.

brioche burger boller

brioche burgerboller opskrift

Kategorier - Aftensmad, Bagværk
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

verdens bedste champignonsuppe opskrift

Champignonsuppe

Mornaysauce opskrift

Mornaysauce

opskrift på kartoffel rösti

Kartoffel rösti med sour cream & onion dip

Cookies med nødder

Cookies med nødder og appelsin

Tomatgalette med ricottacreme

Tomatgalette med ricotta og pesto

Hjemmelavet mayonnaise med piskeris

Hjemmelavet mayonnaise – bedste klassiske grundopskrift!

verdens bedste champignonsauce opskrift

Champignonsauce

Helstegt kylling

Helstegt kylling

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottesdk

View

Feb 6

Open
💖 FASTELAVN ER MIT NAVN⁠ 💜
⁠
Og jeg vil have alle bollerne i min mave, alt fra semlor, til wienerdej, bløddej og vandbakkelser! 💓⁠
⁠
💞Jeg har en masse opskrifter som er nemme at lave, og perfekte til denne tid på året. Desuden er det en absolut must, hvis du skal servere en bid kage til nogle gæster eller børnebørnene! ⁠
⁠
Jeg elsker vandbakkelser, fordi de ser utrolig smukke ud, smager vidunderligt og kan fyldes med lige det du lyster. Det kunne jo være en lemoncurd eller måske en solbærmarmelade! 💗⁠
⁠
💘 Jeg er lidt nysgerrig, hvor mange fastelavnsboller har du fået smagt ind til videre? & er der en smag jeg burde prøve at lave en opskrift til?⁠ 🤤
⁠
Find alle opskrifterne via link i bio og på marialottes.dk - søg anledning - f - fastelavnsboller! Så nemt er det ! 💕⁠
⁠
#fastelavn #lækreboller #gammeldags #vandbakkelser #mousse #fastelavnsboller #marialottes

marialottesdk

View

Feb 4

Open
⭐️ Madplan uge 6 ⁠⭐️
⁠
Denne gang får du et sneak-peak på den vegetariske madplan 🥬⁠
⁠
🥕 Gulerodsrisotto⁠
🧺 Salat med bagt feta og fletbrød⁠
🍆 Aubergine med kikærtedressing⁠
🍅 Pasta med bagte tomater og burrata⁠
🧅 Løgsuppe med ostebrød⁠
🤎 Svampe lasagne ⁠
⁠
Ugens søde sag er en skøøøn Citronkage. Hvis du skal lave noget fra denne madplan skal det hvertfald være denne for den er helt vildt lækker! 🍋⁠
⁠
Find madplanen i story eller link i bio! 📘⁠
⁠
#marialottes #madplan #matplan #løgsuppe #gulerodsrisotto

marialottesdk

View

Feb 2

Open
SCORERETTEN til den der elsker bearnaise! 😉⁠ 
⁠
Pasta bearnaise er vildt nemt at lave. Du kan nok tænke dig til hvordan det smager for vi kender jo alle smagen af en god bearnaise 🙃⁠
⁠
Men nu har jeg jo lavet denne pasta-udgave og kan fortælle dig, at det smager godt! Sådan virkelig, virkelig godt 📯⁠
⁠
📘 Opskriften er min kærestes påfund, og da han nævnte den for mig var jeg solgt. På under 20 minutter får du lavet denne cremede og intense pastaret, der har en fantastisk smag af frisk estragon, smør og en syrlighed fra eddiken. ⁠
⁠
Du skal da bare prøve denne! Find opskriften på Marialottes.dk. I dagens story kan du også tilgå den direkte med link, ellers er den at finde i min bio link ⭐️⁠
⁠
#bearnaise #pastaret #estragon #easydish #marialottes

marialottesdk

View

Jan 30

Open
Gulerødder er en skøn grøntsag, som langt de fleste heldigvis elsker – inklusiv mig!⁠
⁠
De er skønne i farven, søde i smagen og kan både tilberedes og spises rå. ⁠
⁠
Der er utrolig mange lækre ting man kan lave med gulerødder, så hvis du er træt af bare at snacke gulerodsstave, kommer her et væld af opskrifter, som jeg håber kan være med til at inspirere dig til at bruge gulerødder i mange flere retter!⁠
⁠
🥕 Asiatisk salat med soyamarinerede kylling og gomadressing⁠
🥕 Gulerodsboller⁠
🥕 Wok med nudler og kylling⁠
🥕 Pulled pork hotdogs⁠
🥕 Gulerodsrisotto⁠
🥕 Wok med oksekød⁠
⁠
Find mange flere retter med gulerødder på Marialottes.dk. Find også retterne via link i bio!⁠
⁠
#gulerøder #carrots #opskriftermedgulerøder #marialottes⁠

marialottesdk

View

Jan 29

Open
Ugens madplan er fyldt med skønne retter. Du får lige et hurtigt indblik i den:⁠
⁠
I uge 5 kan du glæde dig til ⁠
💚 RATATOUILLE MED MOZZARELLA & PANZANELLA⁠
⁠
💚 PIKANT KYLLING I FAD MED GRØNT⁠
⁠
💚 SPANSK TORTILLA MED SØD KARTOFFEL & ROSENKÅLSSALAT ⁠
⁠
💚 STEGTE TOMATER MED GEDEOST & SALAT MED SPRØD KYLLING⁠
⁠
💚 PASTA MED ROSENKÅL OG SERRANO SKINKE⁠
⁠
💚 CÆSAR SALAT MED KYLLING⁠
⁠
Ugens søde sag er⁠
🍫 BANANKAGE MED CHOKOLADE⁠
⁠
Skal du have nogle af retterne næste uge? 😉⁠
⁠
Så er der ikke meget andet at skrive end RIGTIG GOD UGE ⭐️⁠
⁠
Knus, Maria⁠
⁠
#madplan #matplan #nemmad #gratismadplan #ugensmad⁠

marialottesdk

View

Jan 25

Open
POLENTAFRITTER ⭐️⁠ Sprøde udenpå og bløde indeni!⁠ De er bagt og ikke friturestegt. Så de kan forberedes dagen før og bages sprøde når du skal have dem.⁠
⁠
De her fritter er en fantastisk snack, eller tilbehør 🙃 De er toppet med krydderier, og her kan du virkelig tilpasse dem til din smagsløg. Giv dem f.eks. barbeque krydderi hvis du skal bruges til noget grillet, eller provencekrydderi hvis de skal bruges til en nem snack 😉 ⁠
⁠
Majsgrød koges, parmesan tilsættes, masse stivnes i et fad, skæres herefter ud i stave, vendes i olie og bages i ovnen 👩🏼‍🍳⁠
⁠
MUMS⁠! Jeg serverer dem til en skøn og cremet mayo 😋 Dyppe-dyp i dip er selvfølgelig også skønt! De er virkelig alsidige og du må bare prøve dem. Se videoen og find opskriften på Marialottes.dk⁠. 
.
.
.
#marialottes #polentafritter #fritter #nemsnack #snack #nemmad #sprødefritter #polentamel #polenta #polentagryn #sundefritter #glutenfrifritter
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Artikler

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by Bloggerspace

© 2014 – 2023 MARIALOTTES.DK