Brioche burgerboller

bløde brioche burger boller

Jeg elsker at bruge brioche burgerboller, når jeg skal lave burgere – brioche boller er nemlig luftige og bløde, da de bages med æg og smør. Det giver altså bare en god oplevelse, når man tager en bid af en hjemmelavet burger. 

Brioche burgerboller passer perfekt til en hjemmelavet burger. Du kan lave din burger som du foretrækker eller finde inspiration blandt mine mange burgeropskrifter

Min opskrift på hjemmelavede brioche burgerboller sikrer, at hver bid er en himmelsk smagsoplevelse og en perfekt ledsager til din yndlingsburger. Med en blanding af luksuriøse ingredienser som smør og æg, skaber vores opskrift det bedste brød til din burger. Uanset om du foretrækker saftig oksekød, grillede kyllingebryst eller en vegetarisk variant, vil disse hjemmelavede brioche burgerboller fremhæve smagene og tilføje en sublim tekstur til din burger.

brioche burgerboller med smør og æg

Brioche burgerboller

Opskrift på de bedste bløde luftige brioche burgerboller til en hjemmelavet brioche burger. Brioche burgerboller er nemme at bage. Drys med sesam hvis du ønsker.
3 fra 1 stemme
Antal: 6 stk
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse10 minutter
Hævetid1 time 45 minutter
I alt2 timer 15 minutter

Ingredienser

  • 65 g sødmælk
  • 250 g hvedemel
  • 5 g vand
  • 15 g gær
  • 20 g sukker
  • 5 g flagesalt
  • 3 stk æg
  • 85 g smør (tages ud ca. 10-15 minutter før det skal bruges)

Noter

Tip:
  • Smelt en lille smule smør, og pensl dette på burgerbollerne lige efter de er kommet ud af ovnen, det vil gøre de bliver bløde og give briochebollerne et flot finish.
  • Bollerne egner sig perfekt som burgerboller på grund af deres størrelse, men hvis du vil bruge dem til andre formål, kan du med fordel gøre dem lidt mindre: Fx til sliders-burgere. 

Fremgangsmåde

Tang Zhong metode

  • Tang Zhong metoden gør at man får en mere “spongy” bolle!
  • Kom en lille gryde på en vægt og kom 20 g mælk, 5 g hvedemel og 5 g vand i gryden. Kom det nu på et blus ved middel varme, og rør indtil en meget klistret konsistens, tager ca. 2 minutter. Nu har du din Tang Zhong klar. Kom den i en lille skål og kom den i køleskabet.

Briochedej

  • Kom de resterende 45 g mælk i en røreskål sammen med gæren og rør sammen indtil dette er opløst. Kom nu mel, sukker, salt og 2 æg i skålen og lad det hele samle sig, tilsæt tang zhong og ælt det hele ved lav/medium hastighed i ca. 10 minutter, indtil dejen begynder at slippe kanterne.
  • Skær smørret i tern, og tilsæt nu dette til dejen lidt efter lidt, af ca. 4-5 omgange, indtil dejen har inkorporeret det. Ælt nu yderligere i ca. 8 minutter, indtil dejen slipper kanterne og er elastisk.
  • Dæk røreskålen til og lad dejen hæve i ca. 40-45 minutter.
  • Kom dejen ud på et bord, og del dejen til ca. 80 g pr bolle, og form dem til små kugler. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Dæk til med film og lad det hæve i ca. 50-60 minutter.
  • Tænd ovnen på 215 grader, over og undervarme.
  • Pisk det sidste æg sammen med lidt mælk og pensl dette på dine boller. Drys med sesam hvis du ønsker.
  • Bag i ca. 8-10 minutter, indtil de er gyldne.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Hvad er brioche dej?

Briochedej er en klassisk fransk dej. I Frankrig bruger man det til alle mulige retter – både til servering af salte ting, som fx foie gras, og til søde ting, som frisk frugt og vaniljecreme. 

Uden for Frankrig er brioche dog nok bedst kendt til at lave burgerboller. Dejen indeholder både smør og æg, som gør bollen let, luftig og selvfølgelig velsmagende fra smørret. 

Lav brioche burgerboller og oplev en endnu bedre burger!

Burgerbollen er en ret essentiel del af en burger, og jeg kan personligt bedst lide denne version – altså brioche burgerboller. Hvis du foretrækker, kan du selvfølgelig også bage en klassisk burgerbolle. Men hvis du drømmer om bløde, lækre, luftige, og gyldne burgerboller, så skal du bage brioche.

At lave sine egne brioche burgerboller er faktisk ikke særlig svært. Du skal blot afsætte lidt tid, men til gengæld får du de bedste burgerboller – præcis som dem du får på fx Gasoline Grill eller Jagger.

brioche burgerboller med sesam

Opskrift på luftige briocheboller

Hjemmelavede brioche burgerboller med nem Tang Zhong-metode

Tang zhong giver en bedre krumme i brødet – i tilfældet med brioche får man en mere svampet bolle! Det er slet ikke svært, og det vil du opleve når du går igang med opskriften.

Denne brioche bolle opskrift er lidt anderledes end almindelige brioche opskrifter. Jeg bruger nemlig den såkaldte tang zhong metode. Tang zhong metoden er en asiatisk teknik, som man bruger til bagværk med gær. Metoden gør at mine brioche burger boller bliver ekstra spongy – det kan lyde en smule avanceret, men tro mig, det er verdens bedste opskrift på brioche. Det er SUPER NEMT!

Metoden går ud på at man laver en slags ”vand roux” – dvs. man blander lidt mælk, mel og vand i en gryde og rører det sammen over blusset, indtil man får en klistret grødagtig masse. Denne masse kalder man for tang zhong, og man tilsætter den senere hen til dejen.

Ud fra opskriften kan det virke ret avanceret, men det er ikke så besværligt som det kan lyde. Jeg vil derfor anbefale at prøve tang zhong metoden – det er ret sjovt og man får bedre brioche burger boller.

Hjemmelavet burger med ost
Lækre hjemmelavede burgere med ost og en skøn opskrift på de bedste burgerboller. Få den bedste greasy burger opskrift her.  
Gå til opskrift
Hjemmelavede burger
brioche burger boller

brioche burgerboller opskrift

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er brioche burgerboller?

Brioche burgerboller er en type burgerboller lavet med en rig og luksuriøs dej, der inkluderer ingredienser som smør og æg. Dette giver bollerne en blød og fyldig tekstur samt en sublim smag.

Hvor længe kan jeg opbevare brioche burgerboller?

For bedst mulig smag og tekstur bør brioche burgerboller opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i op til to dage. De kan også fryses og genopvarmes senere, hvis det er nødvendigt.

 Kan brioche burgerboller fryses?

For at fryse dem, skal du sørge for, at de er helt afkølede, inden du pakker dem individuelt i plastikposer eller lufttætte beholdere. Det anbefales også at placere et stykke pergamentpapir mellem hver bolle for at forhindre dem i at klæbe sammen under frysningen.

Når de er pakket, kan du placere dem i fryseren, hvor de kan opbevares i op til 2-3 måneder. Når du er klar til at bruge dem, skal du tage dem ud af fryseren og lade dem optø ved stuetemperatur i et par timer eller i køleskabet natten over. Når de er optøet, kan du opvarme dem i en ovn ved lav temperatur i et par minutter for at friske dem op, eller du kan bruge en brødrister til at genopvarme dem.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 985
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments