Opskrift på de bedste bløde luftige brioche burgerboller til en hjemmelavet brioche burger. Brioche burgerboller er nemme at bage. Drys med sesam hvis du ønsker.
3 fra 1 stemme
Antal: 6stk
Forberedelse20 minuttermin
Tilberedelse10 minuttermin
Hævetid1 timet45 minuttermin
I alt2 timert15 minuttermin
Ingredienser
65gsødmælk
250ghvedemel
5gvand
15ggær
20gsukker
5gflagesalt
3stkæg
85gsmør(tages ud ca. 10-15 minutter før det skal bruges)
Noter
Tip:
Smelt en lille smule smør, og pensl dette på burgerbollerne lige efter de er kommet ud af ovnen, det vil gøre de bliver bløde og give briochebollerne et flot finish.
Bollerne egner sig perfekt som burgerboller på grund af deres størrelse, men hvis du vil bruge dem til andre formål, kan du med fordel gøre dem lidt mindre: Fx til sliders-burgere.
Fremgangsmåde
Tang Zhong metode
Tang Zhong metoden gør at man får en mere “spongy” bolle!
Kom en lille gryde på en vægt og kom 20 g mælk, 5 g hvedemel og 5 g vand i gryden. Kom det nu på et blus ved middel varme, og rør indtil en meget klistret konsistens, tager ca. 2 minutter. Nu har du din Tang Zhong klar. Kom den i en lille skål og kom den i køleskabet.
Briochedej
Kom de resterende 45 g mælk i en røreskål sammen med gæren og rør sammen indtil dette er opløst. Kom nu mel, sukker, salt og 2 æg i skålen og lad det hele samle sig, tilsæt tang zhong og ælt det hele ved lav/medium hastighed i ca. 10 minutter, indtil dejen begynder at slippe kanterne.
Skær smørret i tern, og tilsæt nu dette til dejen lidt efter lidt, af ca. 4-5 omgange, indtil dejen har inkorporeret det. Ælt nu yderligere i ca. 8 minutter, indtil dejen slipper kanterne og er elastisk.
Dæk røreskålen til og lad dejen hæve i ca. 40-45 minutter.
Kom dejen ud på et bord, og del dejen til ca. 80 g pr bolle, og form dem til små kugler. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Dæk til med film og lad det hæve i ca. 50-60 minutter.
Tænd ovnen på 215 grader, over og undervarme.
Pisk det sidste æg sammen med lidt mælk og pensl dette på dine boller. Drys med sesam hvis du ønsker.