
I går aftes stod den på hjemmelavet pulled-chicken burgere med coleslaw, hjemme ved mine forældre. Min mor stod for kyllingen og coleslawen, og jeg for burgerbollerne. Det smagte så lækkert!
Men tilbage til burgerbollen.. fordi hvad er en god burger, uden den hjemmebagte bolle? For mig betyder den mindst ligeså meget, som fyldet gør. Det er også grunden til, at jeg aldrig køber brødet færdigt, da jeg ofte synes det er “tomt” og mangler noget bid og sprødhed.
Luftige burgerboller til burger
Bollerne er super nemme at lave og er rigtig lækre luftige. De hæver ligesom de skal, og du står tilbage med store fyldige burgerboller. Også mætter de selvfølgelig også virkelig godt, grundet det fuldkornsmel jeg har kommet i. Jeg har tilsat havregryn i mine burgerboller, og det fungerede virkelig godt, og giver en mere karakteristisk smag.

Sunde burgerboller med fuldkorn
Bollerne er bagt med en smule fuldkornsmel, da jeg også synes det tilføre noget struktur. Men også fordi at det mætter lidt mere. Du kan bruge det fuldkornmel du har liggende. Jeg brugte fuldkorns speltmel, fordi jeg er ret vild med smagen – og nej, det har ikke noget at gøre med jeg bor på Østerbro, haha.
Få opskriften på hjemmebagte burger boller her:

Burgerboller
Ingredienser
- 25 g gær
- 5 dl lunkent vand
- 1/2 dl olivenolie*
- 2 stk æg (et til pensling)
- 1 spsk honning
- 250 g fuldkorns speltmel
- 100 g havregryn
- 450 g hvedemel
- 1 dl sesamfrø til toppen
Fremgangsmåde
- Jeg lavede min dej på røremaskine. Har du ikke mulighed for det, kan du lave dejen i en skål og ælte deri samt på køkkenbordet.
- Opløs gæren i det lunkne vand.
- Tilsæt derefter salt, olie, æg, speltmel, havregryn og og rør rundt.
- Tilsæt hvedemelet lidt af gangen, indtil dejen er smidig og ikke klistret.
- Ælt dejen godt, gerne i ca. 10-12 min.
- Lad dejen hæve lunt i 1 time.
- Når dejen har hævet, æltes den godt igennem igen – evt. med lidt mel, hvis den er klistret.
- Form derefter dine burgerboller så store som du ønsker og tryk dem lidt flade.
- Lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.
- Pensel bollerne med et pisket æg og drys med sesamfrø.
- Bages i 15 minutter ved 200 grader, varmluft.
- Velbekomme!
