Annonce

Hvidløgsbrød – Nemt og hurtigt!

hjemmelavet hvidløgsbrød

Hvad har en lækker suppe, en grillpølse, en cremet risotto og en smagfuld simreret tilfælles? Hvidløgsbrød som tilbehør, selvfølgelig. I min verden er det lækre brød nemlig det perfekte tilbehør til et væld af retter og netop derfor vil jeg gerne dele min opskrift på et både nemt, hurtigt og lækkert hvidløgsbrød med jer.

Nemt og hurtigt hvidløgsbrød med hjemmelavet hvidløgssmør

At lave et hvidløgsbrød er hverken svært eller tidskrævende. Denne opskrift tager cirka 25 minutter fra start til slut og omkring 15 af dem er bagetid.

I skal ikke høre noget ondt ord om supermarkedernes frosne hvidløgsflutes fra min side af. Jeg har i den grad spist min andel af dem i mine teenager år, men der er altså bare noget lidt mere lækkert over et hjemmelavet et af slagsen. Heldigvis tager det ingen tid at lave, så hvorfor ikke give det et skud allerede i aften?

Min bedste opskrift på hjemmelavet hvidløgsbrød

Det eneste du skal gøre er faktisk at blande smør, hvidløg, salt og persille, skære riller i brødet, fordele hvidløgssmørret i rillerne og smække brødet ind i ovnen. Kunne det være nemmere?

Passer hvidløgsbrød ikke lige til aftenens menu? Så har jeg en masse andre opskrifter på lækre madbrød lige her, som du kan gå på jagt i istedet.

Serveringsforslag og tips til opskriften

Brødets sprøde kant og bløde, krydrede midte er og bliver altså bare den perfekte kombination og hvis du spørger mig, kan hvidløgsbrød spises til næsten alt. Jeg vil dog gerne medgive, at der er nogle ting, som det passer bedre til end andre. Jeg elsker blandt andet at spise brødet til en klassisk og cremet tomatsuppe som denne. Til sommerens grillaftener synes jeg i hvert fald også, at hvidløgsbrødet hører til, eventuelt kombineret med en frisk salat, for at det hele ikke skal blive for tungt. 

Hvis du har fået lyst til at prøve opskriften af, så får du lige et par tips med på vejen:

 • Tag smørret ud i god tid, så det kan nå at blive blødt. Blødt smør er nemlig meget nemmere at røre sammen.
 • Har du ikke frisk persille eller hvidløg, kan du erstatte det med tørret persille og hvidløgspulver, omend det påvirker smagen en anelse.
 • Det står dig frit for, om du vil bruge et færdigbagt flute til opskriften eller om du vil lave et hjemmebagt hvidløgsbrød. Du kan f.eks. bruge min opskrift på et lækkert og sprødt manitoba brød, hvis du gerne vil bage brødet selv.
hvidløgsbrød opskrift

Hvidløgsbrød

Opskrift på hjemmelavet hvidløgsbrød bagt i ovnen. Det er super nemt og hurtigt at lave sit eget hvidløgsbrød, og det bliver helt sprødt!
5 fra 2 stemmer
Antal: 1 Brød
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

 • 100 g smør
 • 2 fed hvidløg
 • ¼ bundt bredbladet persille
 • 1 tsk flagesalt*
 • 1 stk ciabattabrød

Fremgangsmåde

 • Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
 • Blend blødt smør, to små fed presset hvidløg, finthakket persille og salt sammen i en minihakker eller med en stavblender.
 • Skær 3/4 riller i brødet på skrå og kom hvidløgssmør ned mellem rillerne.
 • Kom brødet på en bageplade beklædt med bagepapir og bag brødet i ca. 12-15 minutter, til det er gyldent og sprødt.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Tilføj dit eget twist

I denne opskrift har jeg valgt at lave en simpel omgang hvidløgssmør af smør, hvidløg, persille og salt. Du kan dog sagtens sætte dig eget twist på kryddersmørret og f.eks. putte timian, dild eller basilikum i. Eller bruge denne kryddersmør med estragon. Det vil også være utrolig lækkert at lave hvidløgsbrødet med ost og jeg tænker, at en ost som mozzarella vil passe helt perfekt til formålet. Det kan nemlig smelte. Uhhhm!

hvidløgsbrød
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments