Pita chips lavet af pitabrød
En crunchy og nem snack, som man kan lave på under 10 minutter af rester? Ja tak. Disse pitachips er både nemme at lave og lækre at spise. Og så passer de perfekt til din yndlingsdip. De er også oplagte at servere til tapasbordet sammen med andre spændende snacks. Det var vist på tide at jeg fik delt opskriften med jer, eftersom det er et par år siden jeg lavede den med søde Katharina.
Jeg er selv ret vild med tapas, men synes også hurtigt at der skal lægges meget forberedelse, før man får et fuldendt tapas bord. Derfor er det genialt med snacks, der er nemme at lave. Kombiner hjemmelavede pita chips med andre nemme lækkerier som saltmandler og disse butterdejsstænger.
Pita chips
Ingredienser
- 1 fed hvidløg
- 1 dl olivenolie*
- 1 stk pitabrød
- 1 tsk flagesalt
- 1 spsk nigellafrø*
- 1 tsk sød paprika*
- 0,5 bundt bredbladet persille
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200° varmluft.
- Rør olivenolie og presset hvidløg sammen i en skål.
- Skær pitabrødet over og derefter i små mundrette trekanter. Pensl med hvidløg-olivenolie-blandingen og drys derefter med lidt flagesalt og nigellafrø. Drys også her med lidt andre krydderier, hvis du ønsker.
- Bag pita-trekanterne i ovnen ved 200° varmluft i ca. 5 minutter, eller til de er begyndt at blive sprøde og lettere gyldne.
- Drys evt. med persille.
- Brug dem evt sammen med en lækker dip, fx en lækker fetadip eller bønnespread.
Læs også: En anden god opskrift på hjemmelavet chips er grønkålschips, som er nemme at lave. De er dejligt sprøde og med parmesanost på, smager de helt vidunderligt!
En hurtig og nem snack
Har du rester tilbage af pitabrød, er der ingen undskyldning for ikke at tænde ovnen og lave pita chips. Denne opskrift er så simpel som den kan være – du skal blot skære pitabrødet i mundrette trekanter, pensle dem med hvidløgsolie og drysse med flagesalt og nigellafrø. Og så skal de ind i ovnen i 5 minutter. Voila – så er der nem pitabrød snack.
Den simple kombination af salt og hvidløg gør chipsne oplagte at dyppe i lækre dips. Prøv fx denne bønnedip eller myntedip, som har en fantastisk skøn smag af mynte, skønne krydderier og selvfølgelig mynte.
Guacamole er naturligvis også en født kompagnon til dine nybagte, sprøde pita chips. Prøv også at lave min hummus opskrift – den klassiske, eller en hummus med soltørrede tomater. Du kan også bare købe din yndlingsvariant fra supermarkedet.
Gem dine pitabrød og genanvend!
Disse pita chips kan selvfølgelig varieres i uendelighed. Hvis du ikke er vild med hvidløg, kan det sagtens udelades. Du kan også tilføje frisk chili til olie-blandingen eller tørre krydderier, fx oregano eller timian.
Pointen er blot, at du skal gemme dine pitabrød – om de er hjemmelavet eller ej. Selvom man bager dem selv, synes jeg pitabrød kan være ret kedelige på anden dagen. Men der er selvfølgelig ingen grund til at smide dem ud, når de kan bruges til pita chips. De er nemlig en oplagt madpakke snack til børnene, men du kan også selv spise dem til en formiddagssnack eller kolde drinks om sommeren. Gerne til en god dyppelsen af en slags – jeg foreslår en hjemmelavet fetadip!