
Jeg elsker tapas, dels fordi det giver mulighed for mange forskellige små anretningninger, men også fordi jeg synes det er en hyggelig spise. Har du det på samme måde? – så er disse hurtige vafler med grov oliventapanade muligvis noget for dig.
Oliventapanaden er en opskrift, som min min mor altid laver og servere til tapasbordet. Særligt om sommeren får vi den på brød, som en lille starter til et glas vin, på altanen.
Vafler med grov oliventapenade
I stedet for at servere den på brød, valgte min veninde Michala og jeg i stedet at servere den på små vafler – det fungerede rigtig godt! Både opskriften på vafler og oliventapanaden er nedenfor. Er du ikke så vild med oliventapanaden, kan du evt. bruge en rød pesto eller humus.
Læs også: Hvis du er vild med vafler, så kan du tage et kig på nogle af mine andre vaffelopskrifer. Fx disse spinatvafler, græskarvafler, rødbedevafler eller opskriften på falafel vaffel.
Opskriften på vafler og oliventapenade får du her:

Vafler med oliventapenade
Ingredienser
Vafler, 3-4 stk
- 2 dl havregryn
- 2 stk æg
- 1 dl mælk
- 1 nip salt
Grov oliventapenade
- 50 g sorte oliven (uden sten)
- 50 g grønne oliven (uden sten)
- 1 fed hvidløg
- 4 tsk kapers
- 2 tsk olivenolie*
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Vafler
- OBS! Hvis du laver dine vafler i et belgisk vaffel-plade, vil portionen svare til 4 vafler.
- Blend alle ingredienser sammen i en blender. Varm vaffeljernet op og smelt kokosolie i vaffeljernet.
- Hæld dejen på den varme vaffelplade, så det dækker hele fladen.
- Bag dine vafler i ca. 2-4 minutter.
- Læg de færdigbagte vafler på en rist så de ikke bliver bløde. Klip hjerterne ud og top dem efterfølgende med tapanade eller måske denne butterbean spread med gurkemeje.
Oliventapenade
- Blend alle ingredienserne sammen i en blender, til en grov tapenade. Skold et glas, og kom det herpå.
- Opbevar på køl.
Vafler med tapenade
- Skyl spinatblade, ruccula eller hvad du ønsker at bruge. Fordel ovenpå et vaffelhjertet og påfør oliventapanaden.
- Skær nogle cherrytomater i kvarte og læg dem ovenpå.
- Afslut med endnu et vaffelhjerte.
- Servér. Velbekomme.
