Annonce

Tapasvafler med grov oliventapanade

Vafler med grov oliventapanade - en idé til tapasbordet

Jeg elsker tapas, dels fordi det giver mulighed for mange forskellige små anretningninger, men også fordi jeg synes det er en hyggelig spise. Har du det på samme måde? – så er disse hurtige tapasvafler med grov oliventapanade muligvis noget for dig.

Oliventapanaden er en opskrift, som min min mor altid laver og servere til tapasbordet. Særligt om sommeren får vi den på brød, som en lille starter til et glas vin, på altanen.

Tapasvafler

Tapasvafler oliventapenade

Tapas vafler toppet med oliventapanade – det fungerer rigtig godt!
5 fra 1 stemme
Antal: 4 Hjertevafler
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

Vafler: 3-4 stk

Grov oliventapenade

  • 50 g sorte oliven
  • 50 g grønne oliven
  • 1 fed hvidløg
  • 30 g kapers
  • 2 tsk olivenolie*
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Vafler

  • OBS! Hvis du laver dine vafler i et belgisk vaffel-plade, vil portionen svare til 4 vafler.
  • Blend alle ingredienser sammen i en blender. Varm vaffeljernet op og smelt kokosolie i vaffeljernet. 
  • Hæld dejen på den varme vaffelplade, så det dækker hele fladen.
  • Bag dine vafler i ca. 2-4 minutter.
  • Læg de færdigbagte vafler på en rist så de ikke bliver bløde. Klip hjerterne ud og top dem efterfølgende med tapanade eller måske denne butterbean spread med gurkemeje.

Oliventapenade

  • Blend alle ingredienserne sammen i en blender, til en grov tapenade. Skold et glas, og tapenaden i.
  • Opbevar på køl.

Vafler med tapenade

  • Skyl spinatblade, rucola eller hvad du ønsker at bruge. Fordel ovenpå vaffelhjertet og påfør oliventapanaden. 
  • Skær nogle cherrytomater i kvarte og læg dem ovenpå. 
  • Afslut med endnu et vaffelhjerte.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Opskrift på tapasvafler med grov oliventapenade

I stedet for at servere den på brød, valgte min veninde Michala og jeg i stedet at servere den på små vafler – det fungerede rigtig godt! Både opskriften på vafler og oliventapanaden er nedenfor. Er du ikke så vild med oliventapanaden, kan du evt. bruge en rød pesto eller humus. 

Læs også:
Hvis du er vild med vafler, så kan du tage et kig på nogle af mine andre vaffelopskrifer. Fx disse spinatvaflergræskarvaflerrødbedevafler eller falafel vaffel.

Vafler med grov oliventapanade - en idé til tapasbordet
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments