Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
marialottes hjemmeside
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
marialottes hjemmeside

Cote du Boeuf

ANNONCE FOR ZWILLING

Gå til opskrift Udskriv
Cote du Boeuf

“Feminamaden” som min kæreste så pænt kalder det mad jeg (ofte) laver og deler med Jer her på bloggen har fået konkurrence. Der er aldrig blevet lavet så meget (moderne bistro)mad, siden der er flyttet en kok (aka min kæreste) ind i min lejlighed. Det samme gælder kokkeknive, som han desuden ikke mener man kan få nok af.

Men altså, fair nok – jeg går meget op i min boligindretning. Så er det vel også en god fordeling (for mig – nok også ham), at det lille køkken nu bugner med alt hvad der hedder kokkeknive, pincet og store køkkenmaskiner. Så er begge parter glade og tilfredse, haha.

Tilbage til kokkekniven og en lækker Cote du Boeuf!

Endnu en lækker kokkekniv er flyttet ind i køkkenet, en Santoku fra Zwilling i serien MIYABI 5000MCD. Den ideelle kniv til at hakke og snitte store mængder grøntsager eller til kødudskæringer. Opskrifter med oksekødsudskæringer er ikke det der ligger allermest af på min blog, men det skal der ændres lidt på i dagens indlæg. Jeg tror faktisk kun det er opskriften på denne steaksalat med estragondressing der er at finde, lige nu.

I dag skal det handle om en lækker oksesteak, som min kæreste har været med til at sætte sit præg på. Han har hjulpet mig med at stege den perfekt mør, hvilket er herligt. Nu kan jeg nemlig få nedskrevet opskriften til Jer, om hvordan det gøres på bedste vis. Det er nemlig ikke min skarpeste side, og som tidligere skrevet, så er “feminamad” og bagværk nok dér, hvor jeg bedst træder i karakter. Men her gør kniven fra Zwilling sig stadig gældende, så kniven bliver nok en deler.

  • Cote du Boeuf
  • Cote du Boeuf
  • Cote du Boeuf

Nem opskrift på Cote du Boeuf

Feminamaden bliver aldrig nedlagt, men ind imellem er det godt med forandring – ‘forandringer fryder’, som man siger. I dag bliver det i en opskrift på oksesteak, eller rettere en opskrift på Côte du Boeuf. Bøffen er skåret højreb, og forekommer på ben. Det er nu en smuk udskæring, og der er noget ret maskulint over sådan en steak på ben. Uhm.

Udskæringen på sådan en Côte du Boeuf er virkelig lækker, og er sammen med rib-eye, en af mine favoritter. Kødet er i den lidt dyrere ende, og derfor skal det også tilberedes med omhu – og pudses. I dag bliver den stegt, men du kan også lave en Cote du Boeuf grillet om sommeren. Hvilken dejlig sommermad, måske med en salat til.

Få en nem opskrift på Cote du Boeuf her:

Reklamelinks er markeret med*
Cote du Boeuf

Côte du Boeuf

Côte du Boeuf – så bliver det ikke mere fransk, saftigt og mørt! Opskriften er let at gå til, og med ovnkartofler er det så lækkert! 
5 fra 4 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse1 t
Hviletid30 min
I alt1 t 10 min

Ingredienser

Ovnkartofler

  • 200 g kartofler
  • 2 kviste frisk timian
  • 1 fed hvidløg

Côte du Boeuf

  • 1000 g Côte du Boeuf (højrebs steak)
  • 3 fed hvidløg
  • 5 kviste rosmarin
  • 15 g smør
  • 2 tsk flagesalt*

Svampe som tilbehør

  • 100 g blandede svampe

Fremgangsmåde

Tilbehør

  • Skær kartofler i både, vend dem med olivenolie og læg dem i et fad og vedlæg urter og et fed hvidløg. 

Côte du Boeuf

  • Tænd ovnen på 200°, varmluft. 
  • Tag en stor pande, og sæt den på det højeste blus. 
  • Steg fedtkanten i 2,5 minutter på tør pande. Salt bøffen med salt.  
  • Vend bøffen på den første stegside og steg i 2 minutter. Vend bøffen på den anden side, og tilsæt smør, hvidløg (med skræl) og rosmarin – steg i 2 minutter. Undervejs vendes smørret op over bøffen med en ske. Krydr med lidt ekstra salt efter behov.
  • Læg bøffen på en rist og sæt den i ovnen i 12 minutter (placér kartoflerne under, så de kan absorbere saften). 
  • Tag kødet ud efter de 12 minutter og lad det hvile i 10 minutter på en rist. 
  • Sæt det tilbage i ovnen i 10 minutter. 
  • Tag ud igen og lad det hvile på samme måde i 10 minutter. Mens kødet hviler, steges svampene af på en pande i 1 spsk olivenolie i ca. 3 minutter, ved højeste varme – smag til med salt og peber.  
  • Tag kartoflerne ud, når kødet har hvilet færdigt i de 10 minutter. Kødet er nu klar til udskæring.
  • Anret kødet med kartoflerne og stegte svampe.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Tilbehør til en Cote du Boeuf

Jeg kan også virkelig anbefale at spise chimichurri eller pesto til, fordi begge dele virkelig går godt sammen med kød – særligt grillet kød. Eller vil en skive hjemmelavet hvidløgssmør, der får lov at smelte over kødet også smage vidunderligt.

Du kan desuden lave en bearnaise sauce eller champignonsauce til eller en hjemmelavet estragonmayo. Af andet godt tilbehør kan jeg anbefale hasselback kartofler eller knuste kartofler – begge tilberedes i ovnen.

Cote du Boeuf
Cote du Boeuf

En god bøf: Côte du Boeuf!

Jeg anbefaler at du køber din steak hos slagteren, i Torvehallerne eller på det lokale marked. Vi var på det økologiske marked i Paris, hvor vi fik denne dejlige kødudskæring med hjem, på intet mindre end 1200 g – hvad er mere Paris, end en lækker Cote du Boeuf, der kommer fra det franske køkken? Her serveret med ovnbagte kartofler og et mix af lækre svampe.

  • Cote du Boeuf
  • Cote du Boeuf


Cote du Boeuf
Kategorier - Aftensmad
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Hjemmelavet estragonmayo/estragondressing

Hjemmelavet estragonmayo

Helstegt kylling

Helstegt kylling

Farseret rødspætte med fyld af kammusling

Farserede rødspætter med fyld af kammusling

Vinaigrette

Vinaigrette

verdens bedste champignonsauce opskrift

Champignonsauce

Galette med spinat, gedeost og pesto

Galette med spinat, gedeost og pesto

Dampede muslinger

Dampede muslinger: Moules marinières

Hjemmelavet tærtedej

Hjemmelavet tærtedej – grundopskrift

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Jun 29

Open
Reklame 〰️ I samarbejde med sejeste @nordic.harvest har jeg tryllet en nem onsdagspasta med rucolacreme frem🌿⁠ Til opskriften bruger jeg en af de skønne salater fra Nordic Harvest - nemlig deres baby rucola. Det hedder baby rucola, fordi Nordic Harvests bladgrønt ikke vokser sig ret stort. De dyrker nemlig i en vertikal farm, i etager, hvor de kan spare på både plads og vand. Derfor er denne rucola heller ikke så bitter 🌱👌🏻 Jeg har selv for nylig været en tur forbi Nordic Harvest for at se, hvordan de gør. For en madnørd som mig er det så spændende at opleve, og deres produkter er on point - hver og én. Kæmpe anbefaling herfra. ⁠
⁠
Pasta koges 1-2 minutter mindre end anvist på pakke, og blandes med 1 dl kogevand og pesto 💚⁠
⁠
Derfor er det faktisk bare pesto som skal blendes sammen, og det kan du gøre mens pastaen koges.⁠
⁠
💚 1 håndfuld basilikum⁠
💚 ½ håndfuld bredbladet persille⁠
💚 20 g pinjekerner⁠
💚 1 lille fed hvidløg ⁠
💚 60 g baby rucola, fra Nordic Harvest)⁠
💚 20 g olivenolie⁠
💚 60 g smagsneutral olie⁠
💚 salt og friskkværnet peber⁠
💚 1 stk citron⁠
⁠
Op i en blender/minihakker, og blend til en lind lækker pesto, smag til med salt, peber og citronsaft 🌿⁠
⁠
Find opskriften via link i bio eller på Marialottes.dk 💚⁠
⁠
Bonus-info: Jeg spurgte selvfølgelig også, om de dyrker økologisk. De bruger både økologisk gødning, økologiske frø og bruger hverken sprøjtemidler eller kemikalier, men kan dog ikke få lov at kalde sig økologiske. Ø-mærket dækker nemlig kun over dyrkning i jord.⁠
⁠
#pasta #grønpasta #rucola #pesto #pastamedpesto #onsdagspasta #pastaret #onsdag #rucolapesto #hjemmelavet⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠#Nordicharvest⁠

marialottes

View

Jun 27

Open
BAILEY IS MED CHOKOLADESAUCE 🤎🍫⁠ Det vilde ved den her Bailey is er, at det faktisk ikke er is med bailey, men blot is med baileysmag. Nemlig gennem ingredienserne cognac, kahlua og kaffe ☕️⁠ Jeg er nemlig mest til, at man prøver at ramme smagene med rene ingredienser, fremfor at tilsætte en Bailey! Men det kan man vel også nok? 😉
⁠
En rigtig voksenis - ikke så sød som normal is, derfor er det en god ide at putte nougat og chokoladesauce på toppen af sin baileyis. Det er en helt genial isdessert! 🍨 🤎⁠
⁠
Lyder det som noget for dig? ⁠
⁠
Godt nok er det is-sæson nu, men den kunne også snildt blive serveret til andre tider på året 🎇 🤍⁠
⁠
Find den på Marialottes.dk eller via link i bio 🤎⁠
⁠
#isdessert #bailey #voksen #is #sommer #baileyis #kaffeis⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 25

Open
MADPLAN for UGE 26 er udgivet ! ⁠🍽🗒⁠
⁠
I denne uge er der rig mulighed for at få prøvet en masse nye opskrifter, eller hvertfald nogle som ikke normalt er på hverdagsbordet 💛 ⁠
⁠
OBS! Husk du kan tilpasses madplanen inde på siden, så du selv kan justere antal af personer, og herfra omregner den også selv indkøbslisten så det passer. Velbekomme 😍⁠
⁠
Denne uge står den på:⁠
💚 Broccolitærte med feta med grøn salat⁠
🧡 Gazpacho med surdejskuvertbrød⁠
🤎 Salat med kylling og kartofler⁠
💛 Pastasalat med kylling og karrydressing⁠
🤍 Mørbrad a la creme med champignon med rosmarinkartofler⁠
❤️ Spaghetti bolognese⁠
♻️ søndag er som altid reste-dag⁠
⁠
UGENS SNACK ER SOLBÆR CRUMBLE!! 💜⁠
⁠
Hvilke ser/lyder bedst til dig?⁠
⁠
#uge26 #madplanuge26 #nemugeplan #hverdagsmadplan⁠
#madplan #ugensmadplan #marialottesmadplan #nemmadplan #ugensmad #inspirationtilmadplan #madplaner #mindremadspild #sæsonensråvarer #råvarerisæson #sæson #spiseftersæson #vegetariskmadplan #vegetariskaftensmad #vegetariskforalle⁠ #nemmeopskrifter #opskriftertilmadplan #madplaninspiration #sundmad #hverdagsmad #madpå30minutter #simpelmadlavning #madlavning #nemmeretter

marialottes

View

Jun 24

Open
MMMMM risotto 🤍💚💜🧡⁠
⁠
Eller faktisk er det risottofad inspireret af klassisk risotto 🤍⁠
⁠
Jeg er helt vild med risotto i alle afskygninger, og her har jeg ladet mig inspirere af den klassiske risotto i gryde, som nu bliver til bagt risotto i ovn. Sådan et bagt risottofad er et gevaldigt step-up fra den danske klassiker koteletter i fad med ris. Risottorisene bliver nemlig stadig cremede, og risottofadet er fuld af smag fra både kylling og grøntsager 💚🧡⁠
⁠
Du finder opskriften på Marialottes.dk eller via direkte link på min profil 💜⁠
⁠
#risotto #nytænktmad #risottofad #fadmad #nemrisotto⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 20

Open
Hvilken bedre måde at starte ugen end med et godt rundstykke!?
⁠
Jeg elsker håndværker rundstykker, og denne opskrift har jeg lavet med surdej 💛⁠
⁠
Den syrlige smag fra surdejsbollen sammen med sødmen fra en god syltetøj, som solbær, brombær eller måske blåbær, er et smagsvidunder 💜⁠
⁠
De blåbirkes er egentlig det eneste som gør dem til håndværker rundstykker. Alligevel synes jeg nu at de er liiiiidt bedre end dem man køber, for de her smager jo også af surdejsbolle, og så er jeg jo vundet over 🤍⁠
⁠
Jeg håber, at du får en dejlig uge, og du måske får tid til at bage? 🙊⁠
⁠
#surdejsbagning #surdej #bagning #brød #surdejsopskrifter #surdejsboller #rundstykker #morgenmad #mandag #morgen⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 19

Open
En “lille” søndagsbuket med roser fra vores sommerhus-have 🌹🥹 Jeg skal bruge aftenen på at sætte de sidste rettelser på kogebogen, og vi er tættere på mål. Den anden dag skrev Julie, min redaktør, at hun var ved at strukturere bogen 📘 Ihhh hvor jeg glæder mig til efteråret ✨
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK