Annonce

Risotto med spinat

Risotto med spinat

Denne smukke risotto med spinat minder mig om forår og sommer, hvor spinat vokser rundt omkring i de danske haver, og man kan få den lækreste, sprøde spinat i supermarkedet. Vi må nok indrømme, at vi får spist en hel del risotto herhjemme, men det er jo ingen synd, når det smager så godt og kan laves med alle mulige forskellige ingredienser. 

Alt efter sæson, råvarer og smage kan risotto varieres, så den kan tilpasses til årstiden og til dit køleskab. Det er en rigtig god måde at få tømt køleskabet for diverse osterester, mejeriprodukter og grøntsager. Du undgår derved madspild, hvilken dejlig løsning.

spinat risotto

Risotto med spinat

Risotto med spinat er en nem og velsmagende ret. Du kan sagtens bruges frossen spinat.
5 fra 3 stemmer
Antal: 2 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt35 minutter

Ingredienser

  • 125 g frisk spinat
  • ¼ bundt bredbladet persille
  • 1 stk citron
  • 15 g olivenolie* (1 spsk)
  • 1 stk løg
  • 250 g risottoris
  • 45 ml hvidvin
  • 800 ml hønsefond
  • 30 g Parmesan
  • salt og friskkværnet peber

Tilbehør

  • 40 g Parmesan

Køkkenudstyr

Noter

Tip: Hvis du har lyst, kan du sagtens tilføje kød til din risotto. Både bacon i tern og kylling er oplagt og skal blot steges på en pande for sig, før det vendes i risottoen. Laks passer også utrolig godt til sådan en omgang spinatrisotto.   

Fremgangsmåde

  • Blend det skyllede spinat og ca. 50 g persille med en smule citron og 1 spsk olivenolie. Konsistensen skal være glat.
  • Skær løget i brunoise (små tern) og sauter det af i en gryde ved middelvarme til de er glasklare. Tilsæt risene og steg dem igennem 1 minut.
  • Kom hvidvin ved og rør indtil vinen er fordampet. Tilsæt hønsefonden lidt ad gangen, ca. 1 dl ad gangen.
  • Når risene ikke længere er hvide i midten, men gennemsigtige er risene ved at være klar.
  • Tilsæt parmesan og den grønne persille-spinat pureen og rør rundt yderligere et halvt til et helt minut.
  • Smag til med salt, peber og mere citronsaft.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

En helt grøn risotto med spinat

Det er helt fantastisk, hvordan smag, udseende og tekstur kan ændres i en risotto ved blot at tilføje et par råvarer. I denne spinatrisotto er det klart det grønne, der fanger øjet og man tænker straks, at det må være en sund sag! Det er det heldigvis også, da retten er spækket med lækre og nærende ingredienser. 

Samtidig er risotto bestemt også en comfort food – det er cremet og fuld af smag. Netop derfor må ost ikke udelades. Det giver nemlig den lækreste smag og konsistens til retten. Man kan både gå den klassiske vej og bruge parmesan, men det bliver endnu lækrere med en dansk fastmodnet ost. 

Synes du også risotto med spinat ser indbydende ud? Så prøv endnu en grøn risotto med ærter, som også er en smuk servering, og som smager vidunderligt.

Opskrift på Risotto med spinat og ost

Min bedste spinatrisotto opskrift

Jeg har efterhånden en del opskrifter på risotto på bloggen, og det er altså kun fordi det er lækkert, nemt og comforting. Retten er også simpel at lave, og så snart man får fat i teknikken, er det altså bare at spice den italienske risgrød op med lækkerier.

I denne spinatrisotto skal spinat og persille blendes med citron og olivenolie og tilføjes sammen med ost, når risene er kogt færdige. 

Hvis du har rester tilbage, kan det gemmes og steges til friterede risotto deller på panden dagen efter. En genial måde at slippe for madspild og få lækre veggie deller ud af det. Til dem kan du sagtens bruge en spinatrisotto og ellers vil jeg foreslå en klassisk grundopskrift på risotto.

Kan man bruge frossen spinat til denne risotto?

Man kan både bruge frisk og frossen spinat i opskriften. Vælger du frossen spinat, skal det blot koges eller dampes  til klumperne er tøet op. Det kan være lidt svært at vurdere, hvor meget frossen spinat du skal bruge, men 3 kugler svarer ca. til 25 gram frisk spinat. 

Opskrift på Risotto med spinat

Flere spændende risotto opskrifter

Frisk på flere forskellige slags risotto? Prøv enten denne klassiske svamperisotto eller græskarrisotto med bagt græskar som passer godt til efteråret og er perfekt til dig, der elsker selv at samle svampe, for her spiller svampene en essentiel rolle. 

Hvis du har lyst til at gøre retten ekstra sund, kan du lave den med fuldkornsris eller kerner. Endnu et efterårshit er denne speltotto med græskar, som virkelig også har en vidunderlig, varm farve. Perlebyg spiller også rigtig godt i denne pelebygotto med asparges – en let og lækker sommerret. Og hvis du er mere til risottoris, kan du gå med en aspargesrisotto.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments