Chicken tikka masala
Chicken tikka masala er én af de mest kendte indiske retter, og det er af god grund. Den krydrede skønne gryderet smager nemlig helt vidunderligt. Den indiske ret, Tikka Masala er i sandhed virkelig lækkert og så er det meget nemt at lave. Det er en ret, som du kan forberede i god tid, da kyllingen skal marinere nogle timer i forvejen i yoghurt.
Chicken tikka masala
Ingredienser
- 4 stk kyllingebryst
Marinade
- 2 fed hvidløg
- 4 cm ingefær
- 200 g græsk yoghurt 10 %
- 15 g olivenolie*
- 3 tsk gurkemeje
- 2 tsk garam masala
- 2 tsk stødt spidskommen*
- 2 tsk stødt koriander*
Sauce
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 30 g olivenolie*
- 1 tsk garam masala
- 1 tsk stødt spidskommen*
- ½ tsk chilipulver*
- 45 g tomatpuré*
- 250 ml vand
- 200 ml fløde
- ½ stk citron
- 1 tsk flagesalt
Serveringsforslag
- 250 g ris
- 4 stk naanbrød
- 1 bundt friske koriander
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
- Skær kyllingen i aflange strimler.
Marinade
- Riv ingefær og hvidløg fint på et rivejern.
- Vend græsk yoghurt med olivenolie, revet ingefær, hvidløg samt de øvrige krydderier.
- Kom kyllingen i marinaden og lad den trække i minimum 1 time – gerne natten over.
Sauce
- Pil løg og hvidløg og hak det fint.
- Varm en stor pande op med olie og steg løg, hvidløg og krydderierne af.
- Tilsæt tomatpuré samt den marinerede kylling samt resten af marinaden derfra.
- Tilsæt vand og lad dem små simre i 12-15 minutter, til kyllingen er ved at være mør.
- Tilsæt fløden 5 minutter før servering og giv retten et opkog. Smag til med citronsaft samt salt.
- Pynt af med friske forårsløg, koriander og servér med kogte ris eller naanbrød og raita.
- Velbekomme.
Retten består i sin enkelthed af saftige stykker af kylling i en cremet, krydret sauce. Det er den perfekte form for aftensmad på kolde vinterdage, selvom retten gør sig fortræffelig året rundt.
Opskriften minder lidt om butter chicken, men den store forskel på de to retter er at butter chicken er mere cremet og indeholder mindre tomat en chicken tikka masala, men tilberedes oprindeligt vist forskelligt. Og så stammer butter chicken fra det nordlige indien, mens man taler om at chicken tikka masala faktisk er en britisk opfindelse. Begge opskriften er super nemme!
Hvis du ligesom jeg er vild med risretter, har jeg samlet vores bedste opskrifter på bloggen, hvor du kan finde en masse inspiration.
Original Chicken tikka masala
Der findes et hav af opskrifter på chicken tikka masala, og kendetegnet for den krydrede indiske ret er kyllingestykkerne i creme sauce.
”Tikka” betyder små stykker og ”masala” betyder sauce. Chicken tikka masala er blevet til, fordi det er kylling der er i denne opskrift. Man kan også lave en tikka masala med paneer, for en vegetarisk version.
Indisk mad betyder også krydderier og derfor er denne version med frisk ingefær, gurkemeje og selvfølgelig tomat. De tre ingredienser giver den smukkeste farve og en fantastisk smag.
Nem opskrift på Tikka masala med kylling
Der er så mange måder at lave den indiske ret på. Og i dag lander en ny nem opskrift på internettet. Den skønne indiske ret er meget simpel at gå til, og du kan med glæde servere tikka masala på en ganske almindelig hverdagsaften – gerne med ris og naanbrød til.
For at lave min version af, hvad jeg vil kalde verdens bedste indiske ckicken tikka masala, skal du bruge forskellige krydderier, kylling, tomatpuré samt yoghurt og fløde.
- Krydderier: Du kan lave din egen krydderiblanding eller købe en færdiglavet til netop tikka masala. Men når du bruger hele krydderier og knuser/morder dem selv får du endnu mere fart på smagen. Du kan også nøjes med at bruge stødte krydderier. Det er op til dig, hvad du har og foretrækker. I opskriften bruger jeg gurkemeje, garam masala, spidskommen, koriander samt chilipulver.
- Yoghurtmarinade til kylling: Kyllingen skal ligge i en marinade, allerhelst én time – gerne natten over, så det ellers smagsneutrale kylling kan trække smag og blive dejlig saftigt og mørt. Jeg har også før sprunget steppet over og gået direkte i gang med tilberedningen – det kan man også sagtens!
Marinaden er lavet med græsk yoghurt, 10 % (vigtigt, så saucen ikke skiller) og heri kommer jeg hvidløg, friskrevet ingefær samt krydderier i.
- Saucen: Saucen laver jeg med tomatpuré, vand, fløde og den resterende marinade som kyllingen har trukket i. Jeg foretrækker at lave tikka masala med fløde da det bliver dejlig cremet, men kokosmælk eller fuldfed creme fraiche kan også bruges.
Tilbehør til indisk chicken tikka masala
Opskriften er beregnet til fire personer, og hertil kan du servere kogte ris og hjemmelavet naanbrød, som du kan “skovle” retten op med. Servér også gerne med en raita til, som er en indisk form for tzatziki med frisk mynte, agurk og spidskommen. Den smager vidunderligt til den krydret tikka masala, og er en godt modspil.
Du kan med fordel forberede tilbehøret, mens kyllingen ligger i yoghurtmarinaden.