Marineret kyllingebryst

marinade til kyllingefilet og kyllingebryst filet

Når kylling marineres med olie og krydderier og får lov at trække i længere tid får det en vidunderlig smag efter det er tilberedt. Sådan et marineret kyllingebryst smager lige tanden bedre, end hvis det blot er et stykke kylling der tilberedes på panden eller i ovnen med salt og peber. 

Marineret kyllingebryst der passer til alt

Marineret kylling er utrolig smagsfyldt og passer godt i alt fra sandwich, pitabrød eller blot sammen med tilberedte kartofler, en dip og en god salat. Det smager også dejligt at komme det tilberedte marinerede kylling i en salat for at give lidt fylde og mæthed. 

I opskrifter bruges kyllingebryst filet, men du kan også bruge inderfilet eller andre udskæringer. Hvis du fx har en hel kylling, kyllingelår eller wings kan du på samme måde marinere disse.  

Top kyllingebrystet i denne bulgursalat med kylling – det smager så dejligt, og mætter ekstra godt.

Opskrift på den bedste marinade til kylling

Man kan marinere kylling i flere forskellige marinader, og det er super nemt at røre en marinade sammen – det tager ingen tid. Til gengæld får du sagtige og smagfulde kyllingebryst- eller filet som er perfekt til aftensmad, frokost eller i salater.  

I min opskrift finder du en god blanding af krydderier, som spidskommen, chiliflager, tørret timian samt frisk bredbladet persille, hvidløg og citronskal. Alle ingredienserne røres blot sammen og derefter masseret det godt sammen med kyllingen, hvor det marinere i små 45 minutter. 

Det er sådan en vidunderlig smagskombination, som resulterer i det mest velsmagende kyllingebryst. Og det gode ved marinader er, at de kan laves med forskellige smagsgivere. 

marineret kyllingebryst

Marineret kyllingebryst

Her får du opskriften på en god marinade til kyllingbryst og kyllingfilet, så du kan lave saftig og lækker marineret kylling!
4,50 fra 6 stemmer
Antal: 2 Personer
Forberedelse45 minutter
Tilberedelse8 minutter
I alt53 minutter

Ingredienser

Marinade

Desuden

  • 2 stk kyllingebryst

Fremgangsmåde

  • Pil hvidløg og læg det på et bræt sammen med persille og salt. Mas det til en paste – brug evt. en morder, hvis du har. Kom det i en skål.
  • Tilsæt de resterende ingredienser til skålen og rør det godt sammen. Riv skallen fra 1/2 citron i og rør det med.
  • Kom kyllingebryst i og masser det godt sammen.
  • Kom det i en pose og lad det marinere i 45 minutter.
  • Varm en pande op på højeste blus. Steg kyllingebrysterne hårdt af, ca. 30 sekunder på hver side. Skru herefter ned på lavt blus, og steg dem yderligere af på hver siden i 3-4 minutter.
  • Tag dem af panden og lad dem hvile i ca. 5 minutter.
  • Servér dem, evt. skåre ud i skiver.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Kan man marinere kyllingen dagen før?

Kyllingebryst- eller kyllingefileterne vil på ingen måde tage skade af at blive marineret dagen før. Det gør kun smagen endnu bedre – så 10-20 timer før vil være helt fint! 

opskrift på marineret kylling

kyllingebryst i marinade kan laves dagen før

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 986
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments