Coleslaw og nem coleslaw dressing

hjemmelavet coleslaw

Coleslaw er perfekt til pulled pork eller spareribs. Eller i hjemmebagte burgerboller med pulled pork. Det er nemlig crunchy, cremet og så juicy, som en salat kan være. Og en opskrift på det får I her. 

Men hvad er coleslaw egentlig? Det er sådan set bare en blanding af finthakket hvidkål og revne gulerødder, som vendes i en lækker creme fraiche dressing. I USA serverer man ofte sådan en omgang coleslaw til barbecue eller grillretter, som jo er ærkeamerikansk. Man kan derfor godt kalde det for amerikansk coleslaw, især hvis man serverer det til grillmad, fx til marinerede kyllingespyd

hjemmelavet coleslaw med hvidkål

Coleslaw

Hjemmelavet coleslaw smager vidunderligt, og er lavet på hvidkål, gulerødder og en lækker coleslawdressing, og er perfekt til pulled pork
4,60 fra 5 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

Dressing

  • 40 g mayonnaise
  • 50 g creme fraiche 18 %
  • 30 ml hvidvinseddike*
  • salt og friskkværnet peber

Coleslaw

  • ½ stk hvidkål
  • 4 stk gulerødder

Fremgangsmåde

Dressing

  • Rør dressingen sammen af mayonnaise, creme fraiche, hvidvinseddike og smag til salt og friskkværnet peber.

Coleslaw

  • Snit hvidkål og gulerødder fint – evt. på et mandolinjern og vend det sammen dressingen.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Den bedste dressing til coleslaw med creme fraiche 

Det er ikke så svært at lave en god coleslawdressing – til gengæld er det rigtig vigtigt, at man smager den godt til. Dressingen skal nemlig være afbalanceret mellem det sure og det søde og så skal dressingen ikke være for tung. Der skal nemlig rigelig dressing til. 

Jeg bruger en blanding af mayo og creme fraiche. Så får man en god cremet slaw, der både har fedme, syre og salt uden at være for tung. Jeg smager desuden til med hvidvinseddike. 

Hvis dressingen skal være fedtfattig og sund, kan du evt. erstatte lidt af mayonnaisen med skyr. Det har jeg gjort i denne opskrift med pulled chicken, som er en coleslaw opskrift med spidskål. 

I nogle varianter af coleslaw serveres kål og gulerødder blot med en olie-eddike dressing. Men jeg synes nu det er lækrest, at der kommer lidt fedme til grøntsagerne. I en amerikansk coleslaw laves dressingen primært på mayonnaise, som gøres tyndere med lidt kærnemælk.  Så den vej kan man også gå med sin coleslaw dressing. Der er mange muligheder!   

Én ting jeg dog vil insistere på, er at dressingen er hjemmelavet. Det er så meget bedre end en creme fraiche dressing, man køber. De er oftest nemlig alt for søde til coleslaw. 

Coleslaw med dressing

Opskrift på nem coleslaw med hvidkål og gulerødder 

Coleslaw er virkelig en nem salat. Den består sådan set kun af tre ingredienser, nemlig hvidkål, gulerødder og dressing. 

Hvidkål kan sagtens erstattes med fx spidskål eller rødkål for et andet udtryk, eller hvis det nu lige er det, du har liggende. Du kan også sagtens lave en coleslaw på blandet kål – det kan se så skønt ud!

Sådan laver du hjemmelavede coleslaw salat 

Hvidkålen skal snittes fint og gulerødderne skal rives. Så skal dressingen røres sammen og blandes med grøntsagerne. Ja tak! Den bedste opskrift på coleslaw er en nem opskrift. Har du et godt mandolinjern, kan du snitte grøntsagerne på det – så går det endnu nemmere. 

Coleslaw til pulled pork 

Hjemmelavet coleslaw er det perfekte tilbehør i en burger med pulles pork eller en pulled pork sandwich. Man behøver selvfølgelig ikke brød til – coleslaw kan sagtens spises alene til hjemmelavet pulled pork. Det er også virkelig lækkert. 

Kombinationen af det syrlige, juicy coleslaw sammen med det krydrede pulled pork og bbq sauce er nemlig genial! Jeg forstår i hvert fald virkelig godt, hvorfor pulled pork burgere er blevet sådan en klassiker fra det amerikanske køkken. 

den bedste Coleslawdressing

hjemmelavet coleslaw

Pulled pork i ovn med bbq-sauce og rub
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 985
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments