Marinerede kyllingespyd med bbq

Marinerede kyllingespyd

De lune sommeraftener er på vej, og det betyder, at vi endelig kan tænde op for grillen! Så skal der grilles alt fra sommergrønt til pølser – jeg glæder mig! Disse kyllingespyd går også helt perfekt på grillen. De er marinerede i en hjemmelavet barbecue-marinade, og får en fantastisk smag, når de har været på grillen. Og skal du brug en sommerlet salat at servere spyddene til, så kan jeg kun anbefale denne spidskålsalat med æbler, der er sprød, syrlig og sund.  

Marinerede kyllingespyd

Marinerede kyllingespyd

Opskrift på marinerede kyllingespyd til grillen eller i ovn. Perfekt til forret, grillaftener eller som tilbehør.
4,41 fra 15 stemmer
Antal: 2 Personer
Forberedelse45 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt55 minutter

Ingredienser

  • 350 g kyllingefilet

Bbq-marinade

Køkkenudstyr

  • grillspyd

Noter

Kyllingespyd i ovn: Vil du lave spydende i ovnen, kan du lægge dem i et fad og give dem 10 minutter ved 200° varmluft. Resultatet bliver dog ikke det samme. 

Fremgangsmåde

  • Skær kyllingen i mundrette stykker.

Bbq-marinade

  • Pres hvidløg.
  • Rør alle ingredienser til bbq-marinade godt sammen. 
  • Kom kyllingestykkerne i marinaden og lad dem stå og trække i 45 minutter.
  • Kom ca. 5-6 stykker kyllingestykker på et spyd. 
  • Varm en grill eller grillpande op og steg spydende 3 minutter på hver side.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Marinerede kyllingespyd med bbq på grillen eller i ovn

De lækre spyd med kylling kan laves både i ovn og på grill. Jeg foretrækker klart grillen, da det giver en ekstra lækker smag, når den søde barbecuemarinade får en let brændt skorpe. Hvis du bare craver grillspyd, men det ikke er vejr til det, så kan kyllingespyddene også laves på en grillpande eller i ovnen. 

Steger du dem i ovn, skal de i et ildfast fad og have ca. 10 minutter. Her får du et noget blødere resultat, der dog sagtens kan spises – især af sultne børn, fx til frokost. 

Grillede kyllingespyd med barbecue

Kyllingespyd med barbecue-marinade

Min kæreste Olivier har opfundet den lækreste barbecue marinade, som også er simpel at lave. Det, der giver den barbecue-agtige smag er røget paprika, så det er vigtigt at tilføje dette. Almindelig sød paprika giver ikke på samme måde den røg-smag, som jo hører barbecue til. 

Hvis kyllingespyddene også skal være børnevenlige er det en god ide at smage marinaden til, evt. tilføje ekstra honning eller udelade lidt af paprikaen, så det ikke bliver for stærkt. Her gælder det om at prøve sig lidt frem, så de hverken bliver for krydret eller for milde i smagen.  

Jeg har brugt inderfilet til denne opskrift, men du kan også sagtens bruge brystfilet. Begge udskæringer giver nemlig super gode og møre honning-marinerede kyllingespyd. Man kan også snildt bruge den lækre marinade til gris. 

Hjemmelavet krydret kyllingespyd til flere lejligheder

De lækre spyd er oplagte at servere til forret, da de ikke skal have så lang tid på grill. Mens resten af måltidet tilberedes, kan du altså servere disse spyd for gæster eller sultne børn. De er også oplagt at bruge til tapas eller til frokost.

Man kan jo også lave andre varianter af spyd, fx med andet kød eller med grøntsager. Kyllingen kan sagtens kombineres med fx peberfrugt eller tomater, hvis man gerne vil have mere grønt ind i måltidet. 

Et godt tip til når du laver grillspyd er at lægge spyddene i blød en halv times tid, inden du putter fyldet på. På den måde slipper du for at træspyddene bliver brændt. 

Tilbehør til kylling på spyd

Når den står på grillmad hjemme hos os, så elsker jeg at grille både kød og grøntsager. Men jeg synes også, at der bestemt hører sig en salat til. Spidsskålsalaten som jeg foreslog, er fx helt genial.

Tip: Er du mere til grillede grøntsager, så kan jeg foreslå mit absolutte go-to tilbehør nemlig grillede majs og stegt spidskål – som nemlig også kan grilles. 

Kyllingespyd med barbeque
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments