Stegt spidskål

Stegt spidskål opskrift

Jeg er tosset med alle former for kål, særligt når de kolde vinterdage sætter ind. Kål er nemlig en vintergrøntsag, og det giver derfor rigtig god mening at spise det nu, hvor det er i sæson. Mange har det måske lidt svært ved kål, særligt børn, og det kan da også nemt blive lidt kedeligt, hvis man skærer det i lidt for grove stykker til en salat. Men når det kommer til kål, så er min absolutte go-to stegt spidskål, og samtidig med at det er nemt, så er det også vildt velsmagende!

Det er et oplagt valg som tilbehør, især hvis man er lidt ideforladt og er kommet i gang med kød og kartofler uden egentlig at have tænkt grøntsager ind i måltidet. Så kan stegt spidskål være en hurtig og fantastisk lifesaver, tro mig – specielt til en helstegt kylling i ovnen.

Stegt spidskål opskrift

Stegt spidskål

Her får du opskriften på et mørt og lækkert stegt spidskål, med parmesan på. Lav et smørstegt spidskål som tilbehør til aftensmaden
4,37 fra 36 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse2 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt17 minutter

Ingredienser

  • 1 stk spidskål
  • 30 g smør
  • 1 stk citron
  • 15 g kapers
  • salt og friskkværnet peber

Serveringsforslag

  • 30 g Parmesan

Fremgangsmåde

  • Varm en stor pande op.
  • Skær dit spidskål i kvarte og kom dem med skæresiden nedad, på panden, når den er rygende varm.
  • Skru herefter ned på medium varme og kom smørret på panden og lad det bruse op. Efter 5 minutter vendes kålen om, og steges yderligere 2 minutter til spidskål er gylden og mørt. Kapers og saften fra en 1/2 citron tilsættes.
  • Krydr med salt og friskkværnet peber – evt. friskrevet parmesan.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Spidskål på panden 

Jeg spiser ofte sådan et halvt eller kvart smørstegt spidskål som tilbehør til en ret, hvor der lige mangler det der sprøde og smørsmagende tilbehør, som tilmed er sundt. Spidskål styrker både immunforsvaret ved hjælp af et højt indhold af C-vitamin, og så indeholder det en masse kostfibre, som hjælper på fordøjelsen og desuden giver en god mæthedsfornemmelse. Så det er en dejlig sund omgang tilbehør vi her er ude i. 

Til denne opskrift, skal du bruge et hel spidskål, som skæres i kvarte. Spidskål på panden laves bedst ved først at varme panden op, så den bliver rygende varm. Det giver nemlig kant til kålet, at skæresiden får lidt høj varme til at starte med. Herefter skruer du ned og tilføjer smør, så det bliver stegt hele vejen igennem. 

Det er ret enkelt og så smager det super godt. Især hvis du squeezer citron på og drysser med kapers. Jeg elsker kombinationen af stegt spidskål og kapers på toppen – det smager himmelsk. Selvfølgelig skal man være ret vild med kapers, så er du ikke det, kan det sagtens udelades. Du kan også lave stegt spidskål i ovn ved 175° varmluft i et fad. I så fald skal det pensles med smør eller olie og have 15-20 minutter i ovnen. 

Stegt spidskål med parmesan

Smørstegt spidskål

Opskrift på smørstegt spidskål med parmesan

Hvis du er bare lidt glad for smagen af smør, så skal du virkelig ikke snyde dig selv for smørstegningen. Efter min mening er det bare bedst at lave stegt spidskål i smør, da det så bliver dejlig mørt, salt og syrligt. Du kan selvfølgelig også vælge at prøve lidt forskelligt, da det nok ikke er sidste gang den står på stegt spidskål, når først du har opdaget, hvor nemt det. 

Skal det være ekstra lækkert, så top spidskålet med parmesan, som vil tilføje en skøn, salt smag af umami. Det er klart en af mine yndlings retter med spidskål. 

Grillede grøntsager

Jeg har generelt en meget stor kærlighed til grillede og stegte grøntsager – kål, squash, peberfrugt er alle grøntsager, som kun bliver bedre af at blive stegt eller grillet. Så hvis du er vild med stegt spidskål, kan du eventuelt give andre grøntsager et forsøg på panden. Du kan eventuelt tage et kig på disse to, som inspiration: Grillede gulerødder med feta eller en forret med grillede asparges

Stegt spidskål med kapers
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 985
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments