Sesamstegte asparges med feta og citronskal

sesamstegte asparges-5

Disse sesamstegte asparges har været en sommerlig favorit. Jeg elsker at stege asparges i olivenolie eller smør, men for nylig har jeg fået øjnene op for at stegte dem i sesamfrø – det giver de lige lidt ekstra knas og smag af andre dimensioner.

Stegte grønne asparges med sesam er en simpel, men elegant ret, der fremhæver aspargesenes friske og grønne smag, mens sesamfrøene tilføjer et dejligt twist. Perfekt til enhver lejlighed, hvor du ønsker at imponere med en let og sund delikatesse. Jeg håber du kan bruge opskriften, som findes herunder.

Sesamstegte asparges

Sesamstegte asparges er en lækker og nem ret, som kan serveres som en del af et måltid.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

  • 12 stk grønne asparges
  • 1 spsk olivenolie*
  • 25 g sesam*
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ stk citron (saft + skal)
  • 50 g feta

Fremgangsmåde

  • Skær asparges træede ende af og kassér dem.
  • Varm en pande op. Tilsæt olivenolie og asparges. Lad dem stege et par minutter.
  • Tilsæt sesamfrø, vend det med aspargesene og steg yderligere et par minutter, ved middel varme. Kom saften fra 1/2 citron på, og krydr med salt og peber.
  • Anret på et fad med feta og lidt revet citronskal.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Stegte grønne asparges med sesam som tilbehør

Denne opskrift fremhæver aspargesenes naturlige smag og tilføjer en sprød, nøddeagtig dimension gennem ristede sesamfrø. Stegte asparges med sesam og fetaost er er en genial side til sommerens grillmad, fordi det ikke tager mere end små 10 minutter fra start til slut.

Stegte grønne asparges med sesam er en enkel og velsmagende servering, der både kan fungere som en lækker forret, en sund snack eller som tilbehør til hovedmåltidet, fx en helstegt kylling eller culottesteg, kartoffelsalat og tomatsmør.

Stegte grønne asparges med sesam som tilbehør

Opskrift på sesamstegte asparges med bid

For at lave denne ret starter du med at skylle og fjerne den træge bund fra et bundt friske grønne asparges. Opvarm derefter en stegepande med lidt olivenolie over medium varme. Tilsæt aspargesene, og steg dem i et par minutter. De skal stadig have en let sprødhed for at bevare deres lækre tekstur.

Når aspargesene er tæt på at være færdige, drysser du sesamfrø over dem og fortsætter med at stege i yderligere 2-3 minutter. Sesamfrøene bliver hurtigt ristede og tilføjer en dejlig knasende tekstur samt en subtil nøddeagtig smag.

Vild med asparges?
Se alle mine nemme opskrifter med asparges for mere inspiration til aftensmaden.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 990
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments