Kartoffelsalat med dild og rucola
En god omgang hjemmelavet kold kartoffelsalat, allerhelst med nye danske kartofler er altså ikke til at kimse af. Nøj, hvor smager det bare godt! En klassisk kartoffelsalat er og bliver en fast servering om sommeren hjemme hos os. Den anden dag lagde jeg et billede på min Instagram af den smukke salat, og i dag deler jeg opskriften med jer.
Kartoffelsalat med dild
Ingredienser
- 500 g kartofler
- 100 g rucola
- 4 stk forårsløg
- 1 bundt dild
Dressing
- 130 g creme fraiche 18 %
- 20 g mayonnaise
- 1 stk citron
- 1 tsk flagesalt
Fremgangsmåde
Kartoffelsalat
- Kog kartofler i 15-20 minutter i saltet vand (afhængig af størrelsen) til de møre. Lad dem herefter afkøle og skær dem i kavrte eller halve.
- Skyld rucola, forårsløg og dild.
- Snit forårsløg i skiver og hak dild groft.
Dressing
- Alle ingredienser røres sammen i en skål. Smag evt. til med ekstra salt, peber og citronsaft.
- Vend kartofler, rucola, forårsløg og dild sammen med dressingen. Anret med lidt ekstra dild på toppen.
Salaten med kartofler vendt med dild og ruccola er bare helt perfekt her til sommer. Det er den perfekte tilbehør til diverse grillmad og salater til grillmad.
Men en omgang dejlig, sprød og cremet kartoffelsalat er nu altså også godt til efteråret. Det er min opskrift ihvertfald, og særligt til kyllingefrikadeller er det godt. Men hvem elsker ikke dén kombination?
Opskrift på en nem kartoffelsalat til sommeren
Jeg deler i dag en nem opskrift, der smager himmelsk hvis man er til kartofler, vel at mærke. Men dét er jeg – sådan en dejlig kold salat med en skøn dressing af ymer og mayonnaise elsker jeg. Jeg elsker når noget er klassisk, men det er også altid sjovt at twiste lidt på en opskrift.
Jeg har spist en del forskellige kartoffelsalater gennem tiden, og det har været meget forskelligt hvad der var i. Jeg plejer som regel at tilpasse salaten efter årstiden. Så fx når det er forår og de dejlige ærter, radiser og forårsløg er i sæson kommer jeg gerne dem i denne salat, hvor der både er radiser og ærter i. Det giver sådan en fin og smuk farve, men også lidt ekstra grønt og sprødt. Det komplimentere desuden kartoflerne rigtigt godt, og forårsløgene tilføjer lidt trigiminalt til serveringen.
Om efteråret/vinteren kan jeg finde på at blande med lidt pastinakker og persille. Hver sæson hører nemlig sine råvarer til, og derfor får du nu en kold kartoffelsalat opskrift der afspejler lidt mere forår med forårsløg og frisk dild samt rucola.
Den bedste dressing til kold kartoffelsalat
Som overskriften fint afsløre, skal der altså være en god og cremet dressing til. Jeg behøver ikke at have en fedtfattig og sund kartoffelsalat, fordi det synes jeg ikke smager godt. Skyr gør det alt for tørt, efter min mening. Så derfor vil jeg hellere have den gode fede cremefraiche eller ymer og mayonnaise vendt rundt med kartoflerne.
Læs også: Hvis du er vild med et mix af det grønne og kartoflerne, vil jeg anbefale dig en grøn kartoffelsalat, som indeholder ærter og grønne asparges.
Se flere opskrifter med kartofler
Er du blevet glad for at spise kartofler, ligesom mig? I så fald, kan jeg altid anbefale dig lidt ekstra dejlige retter med kartofler, fx er ovnkartofler altid godt. Eller kartoffel röstti, måske med lækker fyld ovenpå. Det er begge to opskrifter der er super nemme at gå til, og hvor hovedingrediensen selvfølgelig er den fiberrige kartoffel. Du kan også se alle mine opskrifter med kartofler eller gode opskrifter på aftensmad med kartofler.