Annonce

Kartoffelsalat med dild og rucola

Kold kartoffelsalat med dild og rucola

En god omgang hjemmelavet kold kartoffelsalat, allerhelst med nye danske kartofler er altså ikke til at kimse af. Nøj, hvor smager det bare godt! En klassisk kartoffelsalat er og bliver en fast servering om sommeren hjemme hos os. Den anden dag lagde jeg et billede på min Instagram af den smukke salat, og i dag deler jeg opskriften med jer.

Hjemmelavet kold kartoffelsalat med dild og rucola

Kartoffelsalat med dild

En dejlig hjemmelavet frisk kartoffelsalat med dild i en klassisk dressing. Perfekt til sommer, men også efterår til fx frikadeller eller fisk.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 Personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse5 minutter

Ingredienser

 • 500 g kartofler
 • 100 g rucola
 • 4 stk forårsløg
 • 1 bundt dild

Dressing

 • 130 g creme fraiche 18 %
 • 20 g mayonnaise
 • 1 stk citron
 • 1 tsk flagesalt*

Fremgangsmåde

Kartoffelsalat

 • Kog kartofler i 15-20 minutter i saltet vand (afhængig af størrelsen) til de møre. Lad dem herefter afkøle og skær dem i kavrte eller halve.
 • Skyld rucola, forårsløg og dild.
 • Snit forårsløg i skiver og hak dild groft.

Dressing

 • Alle ingredienser røres sammen i en skål. Smag evt. til med ekstra salt, peber og citronsaft.
 • Vend kartofler, rucola, forårsløg og dild sammen med dressingen. Anret med lidt ekstra dild på toppen.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Salaten med kartofler vendt med dild og ruccola er bare helt perfekt her til sommer. Det er den perfekte tilbehør til diverse grillmad og salater til grillmad.

Men en omgang dejlig, sprød og cremet kartoffelsalat er nu altså også godt til efteråret. Det er min opskrift ihvertfald, og særligt til kyllingefrikadeller er det godt. Men hvem elsker ikke dén kombination?

Hjemmelavet kartoffelsalat med rucola og dild

Hjemmelavet kartoffelsalat med rucola og dild

Opskrift på en nem kartoffelsalat til sommeren

Jeg deler i dag en nem opskrift, der smager himmelsk hvis man er til kartofler, vel at mærke. Men dét er jeg – sådan en dejlig kold salat med en skøn dressing af ymer og mayonnaise elsker jeg. Jeg elsker når noget er klassisk, men det er også altid sjovt at twiste lidt på en opskrift.

Jeg har spist en del forskellige kartoffelsalater gennem tiden, og det har været meget forskelligt hvad der var i. Jeg plejer som regel at tilpasse salaten efter årstiden. Så fx når det er forår og de dejlige ærter, radiser og forårsløg er i sæson kommer jeg gerne dem i denne salat, hvor der både er radiser og ærter i. Det giver sådan en fin og smuk farve, men også lidt ekstra grønt og sprødt. Det komplimentere desuden kartoflerne rigtigt godt, og forårsløgene tilføjer lidt trigiminalt til serveringen.

Om efteråret/vinteren kan jeg finde på at blande med lidt pastinakker og persille. Hver sæson hører nemlig sine råvarer til, og derfor får du nu en kold kartoffelsalat opskrift der afspejler lidt mere forår med forårsløg og frisk dild samt rucola.

Den bedste dressing til kold kartoffelsalat

Som overskriften fint afsløre, skal der altså være en god og cremet dressing til. Jeg behøver ikke at have en fedtfattig og sund kartoffelsalat, fordi det synes jeg ikke smager godt. Skyr gør det alt for tørt, efter min mening. Så derfor vil jeg hellere have den gode fede cremefraiche eller ymer og mayonnaise vendt rundt med kartoflerne.

Læs også: Hvis du er vild med et mix af det grønne og kartoflerne, vil jeg anbefale dig en grøn kartoffelsalat, som indeholder ærter og grønne asparges.

Hjemmelavet kartoffelsalat med rucola og dild

Se flere opskrifter med kartofler

Er du blevet glad for at spise kartofler, ligesom mig? I så fald, kan jeg altid anbefale dig lidt ekstra dejlige retter med kartofler, fx er ovnkartofler altid godt. Eller kartoffel röstti, måske med lækker fyld ovenpå. Det er begge to opskrifter der er super nemme at gå til, og hvor hovedingrediensen selvfølgelig er den fiberrige kartoffel. Du kan også se alle mine opskrifter med kartofler eller gode opskrifter på aftensmad med kartofler.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments