Salat med radiser og ærter

Salat med radiser og friske ærter

Den lyserøde eller måske nærmere pinke salat med radiser og friske ærter, lavede jeg sidste sommer. Desværre fik jeg aldrig delt den smukke sommersalat her på bloggen. Det er jo en fejl, fordi se lige hvor skøn den er i farven. Den ville da pryde ethvert bord til de lune sommeraftener med grillmad, nye danske kartofler og et hjemmebagt surdejsbrød. Jeg kan i hvertfald allerede se det helt store bord foran mig – og med dejlig kølig rosé.

Salat med radiser og friske ærter

Salat med radiser og ærter

Salat med radiser og ærter samt hytteost er en dejlig forår og sommersalat til de lune grillaftener. Find en sprød salat med grøntsager og hytteost.
5 fra 2 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt15 minutter

Ingredienser

  • 20 stk radiser
  • 100 g friske ærter
  • 200 g hytteost
  • 2 spsk olivenolie* ()
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 stk citron

Fremgangsmåde

  • Rengør radiserne grundigt og skær dem i kvarte på langs – du kan sagtens beholde stilke og blade på. 
  • Vend ærter og radiser sammen og top med hytteost og et par spiseskeer af olivenolie eller en urteolie, hvis du har.
  • Drys med salt og friskkværnet peber og citronsaft inden servering.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Ikke nok med at de små lyserøde radiser er smukke, så har de også en dejlig sprødhed, der (i min øjne) gør sig helt perfekt i en salat. I kombination med den cremede hytteost, de søde og friskbælgede ærter og ramsløgsolie. Så bliver det vist heller ikke mere sæsonbestemt! Jeg elsker det, og det er så vigtigt for mig at spise efter årstiden – hvorfor? Det kan du læse mere om lige her.

Salat med radiser og friske ærter

Opskrift på salat med radiser og hytteost

Jeg forestiller mig desuden at en salat med radiser og asparges også ville være en dejlig smagskombination, med ekstra sprødehed. Og hvis der er noget der er lækkert, er det jo sprøde salater. Forresten så har jeg flere gange anvendt toppen på radiser, det kan man nemlig sagtens – læs mere lige her, hvad man ellers kan bruge.

Hytteosten tilføjer som sagt noget dejligt cremet til salaten, men også lette proteiner. Du kan derfor snildt spise salaten til frokost, hvis du ikke vælger at servere den som en tilbehør til fx helstegt kylling eller fisk.

Sund salat med friske ærter

Ærter er bare bedst når man selv kan bælge dem. Altså pille dem ud af deres skræl – så kan man også med fordel lige nuppe et par stykker eller 10. De fine små grønne ærter er fantastiske i smagen – dejlig søde. Jeg elsker at komme ærter i en moderne salat, og gør det ofte – det har jeg gjort i en salat med ærter, blåbær og avocado. Jeg har også en opskrift på risotto med friske ærter, som er helt vidunderlig i smagen og udseende.

Dagens salat opskrift er super simpel og tager ingen tid at lave. Du er måske så heldig at du har en køkkenhave, hvor alle ingredienser er i eller kan købe det ved en vejbod. Det kan vi altid om sommeren når vi er i sommerhus – så hyggeligt og fantastisk.

Er du ellevild med de grønne ærter, så kan du også lave en grøn kartoffelsalat med dem.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments