Risotto med ærter, parmesan og urteolie
Mens ærterne stadig er i sæson, vil jeg skynde mig at dele denne herlighed af en risotto med jer. Herlig, simpel og let mad er lige hvad risotto kan være. Den kan også være tung, som fx denne græskarspeltotto, men dem gemmer vi til efteråret. Lige nu bliver vi hængeden lidt ved den sommerlige version. Da sensommeren stadig er over os lidt endnu er denne risotto derfor stadig et godt bud på en lækker ret du kan servere for dine gæster her i august.
Ærterisotto
Ingredienser
Urteolie
- ¼ bundt dild
- ¼ bundt bredbladet persille
- ¼ bundt frisk estragon
- 45 g vindruekerneolie
Risotto
- 1 stk løg
- 1 fed hvidløg
- 400 g risottoris
- 200 ml hvidvin
- 1000 ml grøntsagsboullion*
- 75 g Parmesan
- salt og friskkværnet peber
- 250 g friske ærter
Fremgangsmåde
Urteolie
- Skyl urter, og blend dem med olien til du får en grøn flot farve. Brug en si og sigt pulpen fra urterne, til du har en ren grøn olie.
Risotto
- Pil løg og hvidløg, og hak det fint.
- Steg løg og hvidløg, uden at de tager farve. Tilsæt risottoris og hvidvin. Rør godt, til hvidvinsdampen er forsvundet.
- Tilsæt boullion og kog op under omrøring, til risene er lettere møre og væsken er kogt ind. Tilsæt evt. mere vand, hvis nødvendigt.
- Tilsæt parmesan og rør rundt – tilsæt evt mere. Smag til med salt og friskkværnet peper. Lige inden servering røres ærter og den grønne olie i – juster selv, hvor grøn du vil have retten.
- Servér og pynt af med friske ærter, estragon og parmesan.
Opskrift på risotto med ærter
Jeg kan spise ristotto året rundt – jeg synes det er en fantastisk spise og en ret, som jeg laver ind imellem. Både for gæster, men også til hverdag. Risottoen er med friske ærter, men du kan som alternativ sagtens anvende frosne – det er også en tand mere budgetvenligt, men så længe råvarerne er i sæson vil jeg klart anbefale dig de friske.
Den smukke grønne farve skyldes spinat, der er blendet op med lidt olie og rørt i risottoen lige inden servering.
Og hvis du nu skulle have nogle ærter i overskud, så vil jeg lige tippe dig om denne grønne og meget smukke ærtesuppe, der er perfekt til forret – enten varm eller kold.