Annonce

Risotto med ærter, parmesan og urteolie

Risotto med ærter, parmesan og urteolie

Mens ærterne stadig er i sæson, vil jeg skynde mig at dele denne herlighed af en risotto med jer. Herlig, simpel og let mad er lige hvad risotto kan være. Den kan også være tung, som fx denne græskarspeltotto, men dem gemmer vi til efteråret. Lige nu bliver vi hængeden lidt ved den sommerlige version. Da sensommeren stadig er over os lidt endnu er denne risotto derfor stadig et godt bud på en lækker ret du kan servere for dine gæster her i august.

Risotto med ærter, parmesan og urteolie

Ærterisotto

Risotto med ærter, parmesan og grøn urteolie. Risottoen er med friske ærter, men du kan sagtens anvende frosne ærter.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse35 minutter
I alt45 minutter

Ingredienser

Urteolie

  • ¼ bundt dild
  • ¼ bundt bredbladet persille
  • ¼ bundt frisk estragon
  • 45 g vindruekerneolie

Risotto

  • 1 stk løg
  • 1 fed hvidløg
  • 400 g risottoris
  • 200 ml hvidvin
  • 1000 ml grøntsagsboullion*
  • 75 g Parmesan
  • salt og friskkværnet peber
  • 250 g friske ærter

Fremgangsmåde

Urteolie

  • Skyl urter, og blend dem med olien til du får en grøn flot farve. Brug en si og sigt pulpen fra urterne, til du har en ren grøn olie.

Risotto

  • Pil løg og hvidløg, og hak det fint.
  • Steg løg og hvidløg, uden at de tager farve. Tilsæt risottoris og hvidvin. Rør godt, til hvidvinsdampen er forsvundet. 
  • Tilsæt boullion og kog op under omrøring, til risene er lettere møre og væsken er kogt ind. Tilsæt evt. mere vand, hvis nødvendigt.
  • Tilsæt parmesan og rør rundt – tilsæt evt mere. Smag til med salt og friskkværnet peper. Lige inden servering røres ærter og den grønne olie i – juster selv, hvor grøn du vil have retten.
  •  Servér og pynt af med friske ærter, estragon og parmesan.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Risotto med ærter, parmesan og urteolie

Opskrift på risotto med ærter

Jeg kan spise ristotto året rundt – jeg synes det er en fantastisk spise og en ret, som jeg laver ind imellem. Både for gæster, men også til hverdag. Risottoen er med friske ærter, men du kan som alternativ sagtens anvende frosne – det er også en tand mere budgetvenligt, men så længe råvarerne er i sæson vil jeg klart anbefale dig de friske.

Den smukke grønne farve skyldes spinat, der er blendet op med lidt olie og rørt i risottoen lige inden servering.

Og hvis du nu skulle have nogle ærter i overskud, så vil jeg lige tippe dig om denne grønne og meget smukke ærtesuppe, der er perfekt til forret – enten varm eller kold.

Risotto med ærter, parmesan og urteolie
Risotto med ærter, parmesan og urteolie
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 979
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments